Finansiell controller till Riksrevisionen

Rekryterare
Riksrevisionen
Plats
Stockholm (Stad) (SE)
Annonserat
den 14 mars 2018
Stängs
den 13 april 2018
Ref:
2.2.1-2018-0324
Kontakta
Alexandra Hård af Segerstad
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Finansiell controller

REF 2.2.1-2018-0324

Vill du vara med och bidra till utvecklingen av den statliga verksamheten? Riksrevisionens ekonomienhet söker nu en finansiell controller som vill vara med och utveckla myndighetens ekonomistyrning.

Arbetsuppgifter
Som finansiell controller kommer du att ha det övergripande ansvaret för myndighetens budgetarbete, kostnadsprognos, budgetuppföljning, avgiftsmodeller samt ekonomimodell. Andra arbetsuppgifter är t.ex. framtagandet av nyckeltal, bemanningsplan, tabeller och ekonomisk översikt i årsredovisningen. Du kommer även att tillsammans med myndighetens redovisningsansvarig sätta förutsättningarna för en god ekonomistyrning och i nära samarbete med myndighetens chefer och verksamhetscontroller arbeta med myndighetsövergripande processer så som budgetunderlag, verksamhetsplaning och tertialuppföljning. Under året påbörjas även ett arbete med att utveckla och anpassa ekonomimodellen till myndighetens nya årsprocess, ett arbete där du kommer att ha en viktig roll. Då ekonomienheten står inför en förändring efter omfördelning av ansvar och förtydligande av roller kommer du också att, tillsammans med dina kollegor på enheten, vara med och påverka ekonomienhetens rutiner och arbetssätt.

Vi söker

Vi söker dig med:

  • relevant akademisk utbildning eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt,
  • minst fem års aktuell erfarenhet av statlig redovisning eller statlig revision,
  • goda kunskaper om finansiell styrning inom staten samt om processen för intern styrning och kontroll.

Du har dessutom goda IT-kunskaper och gedigna kunskaper i Excel. Vidare är det meriterande om du har vana av att författa styrdokument.

Som person är du noggrann, analytisk, självgående och prestigelös. Du trivs med att knyta kontakter inom organisationen och har god samarbetsförmåga. Du är flexibel och har förmåga att prioritera mellan olika arbetsuppgifter samt förmåga att fördela och följa upp arbetsuppgifter. Vidare är du förändringsbenägen och kommer med förslag på förbättringar. Du är pedagogisk och har god förmåga att utrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

Vi kommer att fästa stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt om anställningen
Anställningen är tillsvidare och inleds med sex månaders provanställning. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Vår arbetsplats är belägen på Nybrogatan i centrala Stockholm.

För anställda med intresse och erfarenhet finns möjlighet att delta i internationella utvecklingssamarbeten, parallellt med ordinarie arbete.

Ansökan
Skicka in din ansökan med CV och personligt brev via vårt rekryteringssystem senast 2018-04-03. Genom att skicka in din ansökan ger du ditt medgivande till hantering av dina personuppgifter.

Mer information om anställningen
Vill du veta mer? Kontakta Alexandra Hård af Segerstad, tf. ekonomichef, 0734-45 2084.

Mer information om hur det är att arbeta hos Riksrevisionen hittar du på http://www.riksrevisionen.se/sv/om-riksrevisionen/arbeta-hos-oss/  

Fackliga representanter
Per Dackenberg, Saco-S/Riksrevisionen, 08-5171 4272.
Ingvar Önnhage, ST/Riksrevisionen, 08-5171 4097.

Om Riksrevisionen
Riksrevisionen är en oberoende myndighet under riksdagen med uppdrag att granska statens verksamhet. Vår uppgift är att bedöma resultatet av statliga insatser, om skattepengar använts effektivt och om myndigheter redovisat sin verksamhet på ett rättvisande sätt. Resultaten av våra granskningar får ofta stor uppmärksamhet och ligger till grund för debatt och beslut om förändringar i viktiga samhällsfrågor.

Vi har även ett internationellt utvecklingssamarbete med flera revisionsmyndigheter runtom i världen.

Liknande jobb

Liknande jobb