IT-direktör till Karolinska Institutet

Plats
Solna (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 14 mars 2018
Stängs
den 19 mars 2018
Ref:
2-1293/2018
Kontakta
Maria Eriksson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

IT-direktör Karolinska Institutet, Universitetsförvaltningen, IT-avdelningen

Universitetsförvaltningen stödjer Karolinska Institutets institutioner och ledning. Universitetsförvaltningens mål är att ge god service och bidra med professionell och effektiv administration till KI:s utbildning och forskning.

På uppdrag av Karolinska Institutet söker Poolia Executive Search en IT-direktör. Välkommen med din ansökan!

Ditt uppdrag
Karolinska Institutets IT-verksamhet står inför en förändringsresa och du blir den som ska leda den. Stora investeringar i moderna system har redan genomförts. Nu blir det ditt uppdrag att skapa engagemang, stärka och utveckla IT-organisationen på ett sätt som bidrar till att universitetet når sina mål.

KI är en komplex organisation med bl.a. flera självständiga institutioner. Det finns därmed många intressen att balansera. KI:s forskning är starkt beroende av ett verksamhetsnära, modernt och driftsäkert IT stöd. IT-avdelningen ansvarar för drift och utveckling av Karolinska Institutets IT och i dagsläget har KI:s kärnverksamhet visst mandat i frågorna.

Som IT-direktör på Karolinska Institutet är du ansvarig för IT-avdelningen på universitetsförvaltningen. IT-avdelningen består av ca 80 medarbetare fördelat på fem enheter: infrastruktur, tjänster och förvaltning, service och dialog, arkitektur, utveckling och integration, samt projekt.

Stort fokus blir således på ledarskapet och förmågan att se vad som behöver göras för att bygga en modern, säker och effektiv IT-organisation.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • relevant akademisk examen
 • kommunicerar väl på både svenska och engelska i tal och skrift
 • gedigen erfarenhet som lönesättande chef
 • erfarenhet av att leda en ledningsgrupp
 • erfarenhet av att leda en IT-verksamhet
 • arbetat med förändringar i en IT-organisation

Det är meriterande om du har arbetat med IT på en strategisk nivå. Vi ser gärna att du har en förståelse för forskning och forskares förutsättningar, därför är det en fördel om du tidigare arbetat inom den akademiska sfären som forskare eller i stödfunktion.

Vi söker vi dig som uppskattar att vara chef, är en mogen ledargestalt och som är närvarande och har en förmåga att se medarbetare och samla avdelningen. Som person är du orädd. Du har en stor personlig mognad och hög integritet. Du är resultatorienterad och ihärdig. Sist men inte minst har du en mycket god empatisk förmåga.

Ansökningsförfarande
Varmt välkommen med din ansökan via https://www.poolia.se/lediga-jobb/solna/it-direktor-till-karolinska-institutet/49613 senast 2018-03-19. 

Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. I Sverige står Karolinska Institutet för drygt 40 procent av den medicinska akademiska forskningen och har det största utbudet av medicinska utbildningar. Sedan 1901 utser Nobelförsamlingen vid Karolinska Institutet mottagare av Nobelpriset i fysiologi eller medicin.

Karolinska Institutet strävar efter att vara en arbetsplats med jämn könsfördelning som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-1293/2018

Kontakt

 • Maria Eriksson, VD Poolia Executive Search, 08-555 652 28, maria.eriksson@poolia.se
 • Jonatan Svensson, Poolia Executive Search, 08-555 540 17, jonatan.svensson@poolia.se

Facklig företrädare

 • Saco-föreningen vid universitetsförvaltningen, SACO@uf.ki.se
 • Magnus Anå, OFR, 08-524 864 37, magnus.ana@ki.se
 • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se

Publicerat 2018-03-02
Sista ansökningsdag 2018-03-19

Liknande jobb

Liknande jobb