Geotekniker till Stadsbyggnadskontoret - Norrköpings kommun

Plats
Norrköping (Kommun), Östergötland
Annonserat
den 19 mars 2018
Stängs
den 22 april 2018
Kontakta
Caroline Bruhammar
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Geotekniker till Stadsbyggnadskontoret

Arbetsgivare Norrköpings kommun
Rekryteringsområde Tjänstemän
Uppdragstyp Rekrytering
Område Teknik
Ort Norrköping
Platser 1
Sista ansökningsdatum 2018-04-22

KÄNSLAN AV ATT BIDRA. MÖJLIGHETEN ATT PÅVERKA
Det händer mycket i Norrköping. Allt fler företag väljer att etablera sig här och vi växer dagligen med nya invånare. Att arbeta i Norrköpings kommun betyder att du är med och skapar välfärden. Våra 11 000 medarbetare bidrar och gör skillnad. Varje dag. Vi erbjuder en kreativ och dynamisk arbetsplats för nyfikna och öppna människor som vill ha mer än ett jobb. Tillsammans skapar vi Norrköpings framtid.

VÅR VERKSAMHET
På stadsbyggnadskontoret är vi omkring 100 medarbetare som arbetar inom verksamheterna strategisk planering och projektledning, detaljplanering, mark och exploatering samt geografisk information. Vi arbetar målmedvetet för att skapa en effektiv samhällsbyggnads-process där vi samarbetar över kontors- och bolagsgränser för att ge bästa möjliga service till våra kunder och uppfylla kommunens mål och vision för Norrköping 2035.

Norrköpings kommun är i en stark utvecklingsfas med ett stort antal pågående projekt där järnvägsprojektet Ostlänken och stadsutveckling i Inre hamnen är exempel på de allra största. I samband med detta förstärker stadsbyggnadskontoret organisationen med en ny roll som geotekniker som ska stödja de olika kontoren inom samhällsbyggnadsprocessen.

Ny spännande roll med rådgivande och sakkunnigt ansvar inom geotekniska frågor. Vi söker dig som lockas av att bidra med din specialistkunskap och därmed öka kvalitet och effektivitet i samhällsbyggnadsprocessen.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Du kommer att tillhöra stadsbyggnadskontoret och kommer att få arbeta med olika geotekniska frågor inom hela samhällsbyggnadsprocessen. Du kommer att ges möjlighet att utveckla kommunens strategiska arbete inom området och ta fram riktlinjer och rutiner för hur frågorna ska hanteras.

Du blir rådgivare i geotekniska frågor inom planering, exploatering och byggande med ansvarar för upphandling av konsultutredningar och entreprenader. Det innebär att du tar fram förfrågningsunderlag och utvärderar offerter, bedömer relevansen i åtgärdsförslag och utredningar och ansvarar för att de åtgärder som utförs håller rätt kvalitet.

Som specialist kommer du att bedöma platsspecifika utredningsbehov, t.ex. typ och antal prover och mätningar, hydrogeologiska förhållanden och påverkan av klimatförändringar.

Du kommer att arbeta få arbeta med modern teknik, t.ex. visualiseringar för en enhetlig masshantering och lokalisering av lämpliga platser för uppläggning av överskottsmassor samt bedöma framtida användningsmöjligheter.

Din profil
Vi söker dig med civilingenjörsexamen från väg- och vattenbyggnadsprogrammet eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig samt flerårig erfarenhet av arbete som geotekniker, gärna från konsultbranschen. Du har goda geotekniska kunskaper inom släntstabilitet, jordförstärkning och grundläggningsteknik samt erfarenhet av geotekniskt utrednings- och projekteringsarbete. Det är också ett krav att du har B-körkort.

Erfarenhet av geotekniskt arbete i planprocessen samt relaterad kunskap om plan- och bygglagen och den kommunala beslutsprocessen är meriterande. Även kompetens inom hydrogeologi, kunskaper om erosionsprocesser och intresse för klimat och hållbarhetsfrågor är önskvärt.

Som person har du förmåga att bedöma behov och konsekvenser av geotekniska åtgärder ur ett brett perspektiv. Att arbeta strukturerat, självständigt och att ta egna initiativ för att driva arbetet framåt är en självklarhet för dig. Du tar stort eget ansvar för att hålla dig uppdaterad inom ditt specialistområde geoteknik och tycker om att dela med dig av dina kunskaper. Du har lätt för att samarbeta med andra och van att arbeta i olika typer av grupper. Din kommunikativa förmåga håller en hög nivå och du har lätt att uttrycka dig väl i både tal och skrift.

Ansök redan idag!

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

I denna rekrytering samarbetar Norrköpings kommun med Unik Resurs. Vi vill därför ha din ansökan via hemsidan www.unikresurs.se senast 22 april.

Har du frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Caroline Bruhammar på 0704-84 00 36, eller caroline.bruhammar@unikresurs.se

Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning. Norrköpings kommun tillämpar önskad sysselsättningsgrad.

Välkommen med din ansökan!

Välkommen till Unik Resurs!

Välkommen till Unik Resurs!

Din rekryterings- & utvecklingspartner i med- & motgång

Hos oss är du alltid välkommen att kontakta ansvarig rekryterare om du har frågor eller funderingar kring ett annonserat uppdrag.

Om inte detta uppdrag passar dig är du välkommen att kontakta oss så kanske vi kan hitta ditt drömjobb tillsammans. Vi känner regionen och vet var du kan göra bäst nytta med din profil.

Lycka till!