Kommunikatör till UHR

Plats
Stockholm (Stad) (SE)
Annonserat
den 6 april 2018
Stängs
den 29 april 2018
Ref:
2.2.1-00247-2018
Kontakta
Tuula Kuosmanen
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

En kommunikatör med strategiskt fokus

Stockholm

Ref 2.2.1-00247-2018

Universitets- och högskolerådet (UHR) är en statlig myndighet med ett brett uppdrag inom utbildningsområdet. Vi söker en kommunikatör till avdelningen för analys, främjande och tillträdesfrågor med placering i Stockholm. 

Om oss
Avdelningen har en bred verksamhet som bland annat består av tillträdesfrågor, högskoleprovet, breddad rekrytering, breddat deltagande och internationelaiseringsfrågor. Avdelningens uppdrag är av utredande och analyserande karaktär.

Om arbetet
I arbetet ingår att driva kommunikationsprojekt med eget ansvar samt ingå som projektmedlem i kommunikationsaktiviteter inom UHR. Arbetet är både strategiskt och operativt, i det ingår att: analysera mål, upprätta kommunikations- och aktivitetsplaner, initiera och genomföra kommunikationsinsatser, ta fram texter till UHR:s olika kanaler och underlag till pressmeddelanden. Du ska även bidra med chefs- och expertstöd i kommunikationsfrågor. Arbetet sker i nära samverkan med avdelningens medarbetare och UHR:s kommunikationsenhet.

Som kommunikatör, med inriktning högskoleprovet och andra tillträdesfrågor, har du bland annat samordningsansvar för UHR:s operativa beredskapsorganisation inför varje högskoleprov. Du ansvarar för Facebooksidan ”Allt om högskoleprovet” och kan utveckla närvaron i sociala medier. Du har ansvar för informationen om högskoleprovet på Studera.nu och uhr.se och representerar UHR i strategiska högskoleprovsmöten med SUHF (Sveriges universitets- och högskoleförbund).

Din kompetens

Vi söker dig som har:

  • Högskoleutbildning inom kommunikationsområdet eller motsvarande.
  • Minst fem års erfarenhet från liknande arbetsuppgifter.
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift.

Det är meriterande om du har:

  • Intresse för utbildningsområdet och samhällsfrågor.
  • Erfarenhet från och nätverk inom universitets- och högskolevärlden.
  • Erfarenhet av projektledning av utåtriktade arrangemang

Vi fäster stor vikt vid personliga lämplighet och kompetens. Som person är du strukturerad, ansvarstagande och proaktiv i ditt arbetssätt. Du måste vara van vid att arbeta självständigt, men också kunna leda och samarbeta i projekt. Du har en förmåga att skapa goda relationer och är en driven och god skribent. Vi värdesätter särskilt mod, gott omdöme, samarbetsförmåga och prestigelöshet.

Information
Anställningen omfattar heltid och är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse, men senast 1 september 2018. Vi tillämpar provanställning. Placeringsort Stockholm. Har du frågor om rekryteringen är du välkommen att kontakta avdelningschef Tuula Kuosmanen tfn: 010-470 06 29 och kommunikatör Eva Holmestig tfn: 010-470 03 43. Representant för ST är Ida Lind tfn: 010-470 06 89 och för SACO är Erik Kyhlberg tfn: 010-470 06 68.

 Ansökan
Skicka din ansökan i form av personligt brev och CV märkt med diarienummer 2.2.1-00247-2018. Sista ansökningsdag är 2018-04-29