Teaterchef till Riksteatern

Rekryterare
Riksteatern
Plats
Botkyrka, Stockholm
Annonserat
den 9 april 2018
Stängs
den 28 april 2018
Ref:
2018/10
Anställningsform
Visstid
Arbetstid
Heltid

Teaterchef

Teater

Riksteatern söker teaterchef

Utifrån visionen ”Scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt” befinner sig Riksteatern i ett progressivt skede. Som folkrörelse och nationell scenkonstinstitution bär Riksteatern ett stort ansvar att genom ett tydligt jämlikhets- och mångfaldsarbete skapa scenkonst som har förutsättningar att nå alla i hela landet. Riksteatern söker en teaterchef som delar Riksteaterns ambition och fortsätter arbetet med att genom ökad mångfald på, framför och bakom scenen nå en stor och varierad publik i hela landet.

Vad innebär tjänsten?
Som teaterchef är du avdelningschef för teateravdelningen och leder arbetet på avdelningen som består av fyra enheter; Tyst Teater, Barn och unga, Repertoar och förening samt Konstnärlig och publik utveckling. Du har direkt personalansvar för avdelningens enhetschefer och är dessutom själv enhetschef med personalansvar för enheten Konstnärlig och publik utveckling (vuxenproduktion) med dramaturger, skådespelare, verksamhetsutvecklare, samt visstidsanställd konstnärlig personal totalt c:a 15 personer.

Teateravdelningen ska säkerställa att Riksteatern har en scenkonstproduktion av hög konstnärlig kvalitet som möter de lokala riksteaterföreningarnas olika behov och samtidigt ger goda förutsättningar för konstnärlig och publik utveckling. Teateravdelningen väljer gärna berättelser och gestaltningar som kan vidga normen och strävar efter en variation av röster.

Du blir som teaterchef direkt underställd VD och ingår i Riksteaterns ledningsgrupp. Du driver en rad utvecklingsfrågor. Särskilt prioriterade frågor är avdelningens jämlikhetsarbete, Riksteaterns internationella relationer, repertoarfrågor samt avdelningens samarbete med folkrörelsen.

Vem är du?
Du har erfarenhet av att arbeta i ledande ställning på en scenkonstinstitution eller i en större fri grupp. Du har flera års erfarenhet av konstnärligt utvecklingsarbete och dessutom några års chefserfarenhet med direkt personalansvar och därmed vana vid daglig arbetsledning.

Särskilt meriterande är erfarenhet av att driva utveckling utifrån ett jämlikhets- och mångfalds perspektiv samt kännedom om eller erfarenhet av utomeuropeisk teatertradition. Det är också meriterande om du har erfarenhet av ideell verksamhet eller folkrörelse. 

Du är en kreativ person med kompetens och erfarenhet av att leda och medverka i konstnärliga processer. Du är drivande och strukturerad. Du uttrycker dig väl i tal och skrift såväl på svenska som engelska. Talar du även annat/andra språk som talas av de större etniska minoriteterna i Sverige så är det en tillgång.

Övrigt:
Tjänsten är en heltidstjänst med placering i Hallunda, utanför Stockholm. Tjänsten är en visstidsanställning om 4 år. Tillträde sker så snart som möjligt. Visst kvälls- och helgarbete kan förekomma. Resor ingår i tjänsten.

Har du frågor kontakta VD Magnus Aspegren tel. 070 614 14 64 eller personalchef Anette Majoros tel. 070 379 95 16. Facklig representant för Teaterförbundet är Puma Lagos Parra tel.072 545 74 00 Ansökan senast 2018-04-28

Riksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Över 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 anslutna organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst. Kärnan i folkrörelsen är ideellt arbetande i teaterföreningar över hela landet – det är de som är Riksteaterns ägare. Som folkrörelse och nationell scenkonstinstitution bär Riksteatern ett stort ansvar att genom ett tydligt jämlikhets- och mångfaldsarbete skapa scenkonst som har förutsättningar att nå alla i hela landet. Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse. Vi vill vara en organisation för alla, med plats för var och ens särskilda förmågor, perspektiv och kreativitet. Därför strävar vi efter blandad arbetskraft som med sina olika erfarenheter har förutsättningar att bredda vårt utbud av scenkonst och därmed nå en bredare publik. Vi strävar med andra ord efter mångfald på, bakom och framför scenen. Riksteatern medverkar till mer än en miljon scenkonstbesök per år och har också en omfattande internationell verksamhet. Cullbergbaletten är en del av Riksteatern och Södra Teatern är ett dotterbolag. Läs mer på riksteatern.se

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Botkyrka
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2018/10

Kontakt

  • Anette Majoros, 0703-799516

Publicerat 2018-03-28
Sista ansökningsdag 2018-04-28