Handläggare till Universitets- och högskolerådet (UHR)

Plats
Stockholm (Stad)
Annonserat
den 13 april 2018
Stängs
den 29 april 2018
Ref:
2.2.1-00236-2018
Kontakta
Tuula Kuosmanen
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Handläggare till avdelningen för analys, främjande och tillträdesfrågor

Stockholm

Ref 2.2.1-00236-2018

Universitets- och högskolerådet (UHR) är en statlig myndighet med ett brett uppdrag inom utbildningsområdet. Vi söker en handläggare med fokus på högskoleprovet till avdelningen för analys, främjande och tillträdesfrågor med placering i Stockholm. 

Om oss
Rollen som handläggare är placerad vid avdelningen för analys, främjande och tillträdelsefrågor. Avdelningen har en bred verksamhet som bland annat består av tillträdesfrågor, högskoleprovet, breddad rekrytering, breddat deltagande och internationaliseringsfrågor. Avdelningens uppdrag är av utredande och analyserande karaktär. 

Om arbetet
I arbetsuppgifterna ingår att ansvara för de handläggande och administrativa uppgifterna för högskoleprovet som bland annat innebär att vara delaktig i att ta fram rutiner för genomförandet av provet i Sverige och i utlandet. Vidare ingår även hanteringen av provet vid militära förläggningar, hantera förfrågningar om högskoleprovet samt ingå i en samverkansgrupp för högskoleprovet mellan UHR och Sveriges universitets- och högskoleförbund.

Du ska också i nära samarbete med kommunikatör ta fram informationsmaterial och svara för uppdateringar via Facebook. Andra på avdelningen förekommande arbetsuppgifter kan komma att ingå i form av exempelvis mindre utredningar och stöd i arbetet med mötesplanering och efterarbete med avdelningens olika externa grupper. Även arbetsuppgifter inom avdelningens tillträdesfrågor kan bli aktuella, bland annat svara för sekreterarskap på mötena.

Din kompetens

Vi söker dig som har:

  • Akademisk examen.
  • Flerårig erfarenhet av handläggning inom den statliga sektorn.
  • Erfarenhet av administrativa arbetsuppgifter.
  • Mycket goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift.

Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet av att ha arbetat med antagning och/eller högskoleprovsfrågor.
  • Erfarenhet av att ha arbetat inom utbildningssektorn.

Vi fäster stor vikt vid personliga lämplighet och kompetens. Arbetsuppgifterna förutsätter att du är intresserad av att utveckla verksamheten tillsammans med andra och att du delar med dig av dina kunskaper och gärna tar del av andras. Vidare behöver du vara analytisk, noggrann, strukturerad och van vid att såväl arbeta självständigt som i grupp. Du behöver också vara resultatinriktad och ha ett gott ordningssinne. Arbetet kräver självständighet och förmåga att ta eget ansvar.

Information
Anställningen omfattar heltid och är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar provanställning. Placering på avdelningen för analys, främjande och tillträdelsefrågor. Placeringsort är Stockholm.

Har du några frågor om rekryteringen är du välkommen att kontakta avdelningschef Tuula Kuosmanen tfn: 010-470 06 29. Representant för ST är Ida Lind tfn. 010-470 06 89 och för SACO är Erik Kyhlberg tfn: 010-470 06 68.

Ansökan
Skicka din ansökan i form av personligt brev och CV märkt med diarienummer 2.2.1-00236-2018. Sista ansökningsdag är 29 april.