Säkerhetsstrateg till Linköpings kommun

Plats
Linköping (Kommun), Östergötland
Annonserat
den 16 april 2018
Stängs
den 16 maj 2018
Ref:
923
Kontakta
Johan Edvardsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Säkerhetsstrateg till säkerhetsenheten

Om Kommunledningsförvaltningen
I en stor och innovativ kommun som Linköping har Kommunledningsförvaltningen en viktig central samordnande roll. Genom att ge service och stöd till medborgare, företag, organisationer och andra förvaltningar skapas goda möjligheter att utveckla och förverkliga idéer.

Att arbeta inom denna mångfacetterade förvaltning är att vara med och göra skillnad – att faktiskt påverka samhällsutvecklingen. De många olika uppdragen berör de flesta linköpingsbors liv och bidrar med ett långsiktigt perspektiv till bland annat ökad social och ekologisk hållbarhet samt förbättrad tillgänglighet i samhället.

Inom förvaltningen ryms allt från framåtblickande strategiarbete, modern kommunikation och effektiv administration till ett ambitiöst arbete med kompetensförsörjning samt trygghet och säkerhet i hela kommunen. Allt det där grundläggande som behövs i en kommun som växer och utvecklas.

Om arbetsplatsen
Säkerhet och trygghet är ett paraplybegrepp för kommunens samlade arbete med skydd mot oönskade händelser, det vill säga mot kriser, olyckor och brott som drabbar människor, egendom, miljö eller samhällsfunktion. Säkerhetsenheten arbetar inom fyra huvudområden som är uppdelat i; incident och krisberedskap, informationssäkerhet, fysisk säkerhet samt försäkringar. 

Kommunstyrelsen har det yttersta ansvaret för allt säkerhetsarbete. Under kommunstyrelsen leds kommunens säkerhetsarbete av säkerhetschefen med hjälp av sakkunniga inom säkerhetsområdet. Säkerhetsenheten befinner sig just nu i en expansiv fas och söker nu en säkerhetsstrateg. Ytterligare rekryteringssatsningar till enheten kommer att ske inom det närmsta halvåret med inriktning mot civila försvarsfrågor samt eventsäkerhet.

Arbetsbeskrivning
Säkerhetsarbetet ingår som en aktiv del i Linköpings kommuns kvalitetsarbete. Det innebär att vi med god och genomtänkt planering arbetar för att förhindra och minimera negativa konsekvenser för människor, lokaler, anläggningar, verksamheter, information, miljö samt ekonomiska åtaganden. Säkerhetsarbetet bedrivs inom alla verksamheter för att ge ökad kunskap och medvetenhet om säkerhetsfrågorna.

Som säkerhetsstrateg på säkerhetsenheten ingår du i säkerhetsgruppen som arbetar brett inom säkerhets- och trygghetsfrågor. Du arbetar med systematiskt säkerhetsarbete gentemot samtliga kommunens verksamheter och samverkar med bland annat polis, räddningstjänst, MSB, Länsstyrelsen och Region Östergötland. I arbetet ingår bland annat rådgivning till kommunens kärnverksamheter, delta i trygghetsråd och lokala krisgrupper, genomföra risk och sårbarhetsanalyser, upprätta handlingsplaner samt ansvara för utbildningsinsatser inom området.

Tjänsten genomsyras av incident och krisberedskapsfrågor på både strategisk och operativ nivå och innefattar även arbete med säkerhetsskydd, interna utredningar, våldsbejakande extremism med mera. 

Du kan komma att ingå i beredskapstjänstgöring, det vill säga tjänsteman i beredskap (TiB) enligt gällande kollektivavtal.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskole-/universitetsutbildning inom relevanta områden för tjänsten, exempelvis säkerhet/samhällsskydd, polis, militär, juridik eller närliggande område som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Utbildning inom incident och krisledning är meriterande.

Vi söker dig som har bred kunskap inom säkerhetsområdet och har mångårig erfarenhet av arbete med säkerhets- och trygghetsfrågor i samhället. Du har erfarenhet av incident- och krisarbete, utredningsarbete, risk- och sårbarhetsanalys samt strategiskt säkerhetsarbete. Du har även erfarenhet av att hålla i utbildningsinsatser inom området.

Har du erfarenhet av incident och krisledning, GOB-arbete (grov organiserad brottslighet), våldsbejakande extremism, rapportskrivning och interna utredningar, ser vi det som meriterande.

För att passa för tjänsten ser vi att du är ansvarstagande, engagerad och har ett gediget intresse för arbetsområdet. Du arbetar strukturerat och har lätt för att arbeta både enskilt och i grupp. Du är trygg i dig själv och har förmågan att behålla lugnet även i stressade situationer. Du har en analytisk förmåga och kan hantera komplexa problem.

Tjänsten kräver B-körkort samt att du har god kommunikativ förmåga i tal och skrift på svenska.

Befattningen är placerad i säkerhetsklass.

Information om tjänsten
Tillträde: enligt överenskommelse
Anställningsform: tillsvidareanställning
Sysselsättningsgrad: 100%
Antal lediga befattningar: 1
Ref. nr: 923

Kontaktpersoner
Johan Edvardsson
Säkerhetschef
013-205879

Olivia Käll
HR-konsult
013-26 32 84

Janin Tekkeden
Facklig företrädare, SACO
013-20 67 80

Britt-Marie Sandström
Facklig företrädare Vision
013-207140