Marknadskommunikatör till Moderna Museet

Rekryterare
Moderna Museet
Plats
Stockholm (Stad) (SE)
Annonserat
den 26 april 2018
Stängs
den 20 maj 2018
Ref:
MM 2018/49
Kontakta
Charlotte Gateau
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Marknadskommunikatör

Ref MM 2018/49

Tillsvidare, 100 %

Tillträde hösten 2018

Moderna Museet söker en driven och erfaren marknadskommunikatör med stor kompetens som med utgångspunkt i museets mål arbetar fram, utvecklar och driver kommunikationsplaner, kampanjer och projekt för organisationen.

Moderna Museet har en av Europas främsta samlingar av modern och samtida konst samt ett omfattande program med tillfälliga utställningar och projekt, både svenska och internationella. Sedan 1960-talet bedriver museet också en uppmärksammad pedagogisk verksamhet. Museet är också en statlig kulturmyndighet och finns både i Stockholm och Malmö. Det är fri entré till museets samling och många tillfälliga utställningar. Befattningen som marknadskommunikatör ingår i kommunikationsavdelningen, är organiserad under kommunikationschefen och arbetar självständigt med arbetsledande funktion för en marknadsassistent.

Arbetsuppgifter
I rollen som marknadskommunikatör driver du kommunikationsfrågor, planerar, genomför, utvärderar och utvecklar insatser inom området. Du samordnar och projektleder marknadsaktiviteter externt och agerar som stöd och rådgivande vid verksamhetens kommunikationsanalyser och strategier internt. Arbetet innefattar många kontakter, både internt gentemot kollegor och externt mot leverantörer och samarbetsparter.

En central roll är det strategiska och praktiska arbetet med att upprätthålla museets image samt att ansvara för att den grafiska profilen följs liksom för att processen för tryckeribeställningar, produktionsplanering och leverans drivs på ett så effektivt sätt som möjligt. Som intern projektledare håller du i kampanjer och marknadsföring av Moderna Museet i olika utvalda kanaler, ser till att arbetet med kampanjen drivs framåt och att deadlines hålls.

Du ansvarar för inköp av media och hur museet syns i köpta kanaler och du är medansvarig för gestaltningen i museets publika ytor.

Budgetuppföljning, tidsrapportering och administration inom de projekt du driver ingår i arbetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har

 • eftergymnasial marknads- och/eller kommunikationsutbildning
 • minst 5 års erfarenhet av liknande arbete inom marknadsföring och kommunikation
 • erfarenhet av att utveckla digitala projekt i publika miljöer
 • arbetat med utveckling av digital kommunikation
 • erfarenhet av projektledning
 • mycket goda kunskaper om strategisk kommunikation inom sociala medier
 • god erfarenhet av beställning av byråtjänster
 • känsla för text och bild som kommunikationsmedel
 • goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och i skrift
 • mycket goda kunskaper i Officepaketet.

 Det är meriterande om du har

 • erfarenhet av arbete som marknadskommunikatör och/eller projektledare
 • vissa kunskaper i Indesign
 • erfarenhet av beställning av upphandlingar
 • arbetat med visuellt bemötande, t ex på väggar och i skyltsystem.

Personliga egenskaper
Du har en god analysförmåga och i ditt arbetssätt är du systematisk, strukturerad och noggrann. Du är trygg och erfaren i din yrkesroll och kan med gott omdöme ge råd till kollegor och fatta beslut inom det egna arbetsområdet. För att lyckas i rollen är du en självgående person som inte kräver daglig styrning i arbetsuppgifterna och du är van att ta både initiativ och eget ansvar. Du är mycket driven och samtidigt lyhörd för organisationens idéer och behov. Du är lösningsorienterad och känner stort ansvar för dina uppdrag, dess genomförande och resultat. Du har en hög ambitionsnivå, är skicklig på att prioritera och levererar alltid i tid. Du ser dig själv som en ”doer” och trivs med att arbeta i ett högt tempo där din starka drivkraft, ditt goda omdöme och känsla för service kommer till sin användning. Du är resultatinriktad, idérik och kreativ i ditt arbetssätt och har ett starkt kundfokus.

Moderna Museet eftersträvar en jämn könsfördelning och värdesätter medarbetare med olika bakgrunder och erfarenheter.

Ansökan
Information om befattningen lämnas av kommunikationschef Charlotte Gateau, 08-5202 3551.

Fackliga företrädare är Malin Wilson, ST-kultur, 08-5202 3530 och Johanna Holm Norrvik, Saco-S, 08-5202 3566.

Välkommen med ansökan och CV märkta med diarienumret MM 2018/49 via Moderna Museets hemsida, http://www.modernamuseet.se/stockholm/sv/om-museet/lediga-tjanster/ och länken "Ansök" längst ned i annonsen. Vi tar bara emot ansökningar på detta sätt. Sista ansökningsdag är den 20 maj 2018