Kanslichef till Naturskyddsföreningen

Plats
Stockholm (Stad) (SE)
Annonserat
den 26 april 2018
Stängs
den 26 maj 2018
Kontakta
Paula Andersson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Kanslichef
Vill du jobba för Sveriges största och mest inflytelserika miljöorganisation? Brinner du för ledarskap och verksamhetsutveckling, samtidigt som du är duktig på att entusiasmera och skapa arbetsglädje? Tror du på folkrörelsen och civilsamhällets kraft och att vi tillsammans kan göra skillnad? Då kan du vara Naturskyddsföreningens nya kanslichef.

26 april 2018

Naturskyddsföreningen bildades 1909 och är Sveriges största och mest inflytelserika miljöorganisation. Föreningen har bidragit till många viktiga beslut och segrar inom miljöområdet. Men vi är långt ifrån nöjda, det finns mycket kvar att göra!

Nu söker vi en driven ledare till rollen som kanslichef för Naturskyddsföreningens rikskansli. Du kommer att ha ett strategiskt ansvar för den organisation som krävs för att verkställa Naturskyddsföreningens mål. Att arbeta för en kreativ och dynamisk arbetsmiljö är en viktig del av ditt uppdrag. Du kommer att arbeta nära och rapportera till vår generalsekreterare och utgöra ett centralt stöd för arbetet med att driva och utveckla Naturskyddsföreningens verksamhet. Du kommer att samordna och ingå i kansliets ledninggrupp och ha personalledande ansvar för såväl flera av cheferna som för viktiga stabsfunktioner. Du kommer också att leda och samordna kansliets övergripande arbete med riksföreningens styrelse.

Rollen kräver att du har erfarenhet av verksamhetsledning på högsta nivå, inklusive att leda chefer. Då generalsekreteraren har en betydande extern roll kommer du som kanslichef att få ett stort ansvar för rikskansliets dagliga, interna arbete.

Du som söker tjänsten ska uppfylla följande krav:

 • Dokumenterad god och flerårig erfarenhet av ledarskap, organisationsutveckling och personalledning.
 • Mycket erfaren och skicklig i verksamhetsutveckling och styrning av en större organisation.
 • Hög kompetens och relevanta erfarenheter inom HR-området. Den vi söker har ett genuint intresse av att få andra att utvecklas.
 • Erfarenhet av omfattande budgetansvar. God förståelse för hur ekonomi och verksamhetsstyrning går hand i hand.
 • God kunskap om kommunikationsarbete.
 • God övergripande förståelse och engagemang för arbetsmiljö, rehabilitering, facklig samverkan och arbetsrätt.
 • Mycket god kommunikativ förmåga, såväl muntligt som skriftligt. Bra på att entusiasmera och inspirera andra.
 • Kunskap om hur civilsamhället, politiken och näringslivet arbetar med miljö, mänskliga rättigheter och hållbarhet i Sverige och globalt, samt utmaningarna det innebär.
 • En relevant akademisk utbildning.

Utöver dessa krav är de meriterande om du:

 • Har erfarenhet av och kunskap om folkrörelsearbete.
 • Har erfarenhet och kunskap om ledning och styrning av och arbete inom ideell sektor.
 • Har en god förståelse för miljöfrågor och kunskap om naturen.
 • Har erfarenhet av fundraising inom ideell sektor.
 • Skicklighet i tal och skrift i engelska. Kunskap i ytterligare språk är meriterande.
 • Erfarenhet av att arbeta med mångfald och inkludering.

Om Naturskyddsföreningen 
Naturskyddsföreningen har kraft att förändra! Vi är Sveriges största och mest inflytelserika miljöorganisation. Vi är en ideellt och partipolitiskt obunden förening som tar ansvar för att driva viktiga miljöfrågor lokalt, nationellt och globalt. Med närmare en kvarts miljon medlemmar, kretsar med lokal förankring i hela landet och drivande eldsjälar har vi stora möjligheter att påverka. Vi skapar opinion, förändrar beteenden, granskar och kräver att makthavare och lagstiftare tar sitt ansvar.

Naturskyddsföreningen vill vara en inkluderande folkrörelse som speglar mångfalden i samhället, och vi vill att det ska genomsyra hela vår verksamhet. Vi vill vara en arbetsplats som är attraktiv för alla, eftersom vi tror att en variation av perspektiv, erfarenheter och bakgrund gör oss ännu starkare. Vi välkomnar därför en bredd av sökande.

Övrigt
Vi sitter i lokaler på Åsögatan, mitt på Södermalm i Stockholm med närhet till de flesta kommunikationsmedel. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde efter överenskommelse.