Rättschef till Stockholm

Plats
Stockholm (Stad) (SE)
Annonserat
den 3 maj 2018
Stängs
den 21 maj 2018
Ref:
EBM2018-378
Kontakta
Monica Rodrigo
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Rättschef till Stockholm
Rättschefen är chef för rättsenheten och ansvarar för samordning, ledning och styrning av verksamheten inom enheten. Rättschefen ingår i myndighetens ledningsgrupp och deltar aktivt i den övergripande ledningen och styrningen av myndigheten.

På rättsenheten hanteras rättsliga frågor och strategisk utveckling av redovisnings- och revisionsfrågor. Enheten ansvarar även för myndighetens centrala arkivering och registratur.  Rättsenheten har en rådgivande funktion gentemot den operativa verksamheten och svarar för remisshanteringen samt samverkar med andra myndigheter i rättsliga frågor. Myndighetens internationella frågor på central nivå hanteras också av enheten. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har

  • juristexamen
  • erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete från statlig verksamhet
  • dokumenterat god chefs- och ledarerfarenhet
  • mycket god förmåga att leda, utveckla och motivera kvalificerade medarbetare
  • erfarenhet av organisationsöverskridande samverkan
  • mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
  • god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska

Det är meriterande om du har

  • erfarenhet som hovrätts- eller kammarrättsassessor
  • erfarenhet av arbete vid Regeringskansliet

Egenskaper 
Du är en stabil person med en mycket god samarbetsförmåga, ett gott omdöme och en hög integritet. Du har en mycket god analytisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i komplexa frågeområden. Du är drivande och har ett stort intresse för förändrings- och utvecklingsfrågor. Du ser möjligheter och kan ge förslag på lösningar i olika problemställningar. Som person är du lyhörd, men kan fatta beslut och har förmåga att arbeta målinriktat ur ett verksamhets- och arbetsgivarperspektiv. Du har ett helhetsperspektiv och förmåga att agera utifrån organisationens totala behov.

Ekobrottsmyndigheten lägger stor vikt vid personliga egenskaper och förmågor.

Information om tjänsten
Tjänsten är placerad vid Ekobrottsmyndighetens huvudkontor i Stockholm. Vi sitter i moderna lokaler på Kungsholmen.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar individuell lönesättning. Då tjänsten är placerad i säkerhetsklass är svenskt medborgarskap ett krav och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att ske.

Närmare upplysningar om anställningen lämnas av generaldirektören Monica Rodrigo, tfn 010-562 90 01, eller personalspecialisten Jens Granath, 010-562 96 47.

Fackliga företrädare är för SACO-S Lennart Gollard 010-562 91 00, för ST Robert Nuse 010-562 90 56 och för Polisförbundet Lars-Åke Edlund tfn 010-562 91 24.

Välkommen med din ansökan via ”skicka din ansökan!” senast den 21 maj 2018.