Kommunikationschef till Datainspektionen

Rekryterare
Datainspektionen
Plats
Stockholm (Stad) (SE)
Annonserat
den 7 maj 2018
Stängs
den 23 maj 2018
Ref:
383-2018
Kontakta
Karin Malmborg
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

kommunikationschef_datainspektionen.gifKommunikationschef

Dina arbetsuppgifter
Kommunikation är en strategiskt viktig fråga för Datainspektionen och vi söker nu dig som vill utveckla detta arbete med oss på enheten för kommunikation och utåtriktad verksamhet.

Som kommunikationschef rapporterar du direkt till generaldirektören och sitter i ledningsgruppen för Datainspektionen.

Enheten för kommunikation och utåtriktad verksamhet är ny och bildas i och med att kommunikationschefen tillträder. Vid enheten finns funktioner för kommunikation, upplysningstjänst och utbildningsverksamhet. Kommunikationsfunktionen kommer, i vart fall inledningsvis, bestå av en pressansvarig, en webbredaktör och en kommunikatör.

Enheten ansvarar för att driva och utveckla arbetet inom området kommunikation. Som kommunikationschef hos oss leder, samordnar och utvecklar du Datainspektionens kommunikations- och utåtriktade arbete på ett proaktivt sätt med målet att ge det strategiska och operativa stöd som behövs för att myndighetens mål ska uppnås. Uppdraget är bl.a. att driva och utveckla det strategiska kommunikationsarbetet i nära samarbete med såväl ledningsgrupp som övriga medarbetare.

Som chef för enheten för kommunikation och utåtriktad verksamhet leder du och deltar i enhetens dagliga arbete. Enheten ansvarar bland annat för intern och extern kommunikations¬planering, mediekontakter och för att bygga upp vårt intranät. Enheten ansvarar också för den utåtriktade verksamheten i upplysningstjänsten och utbildnings-verksamheten. Dessa verksamheter har koordinatorer/samordnare som svarar för den dagliga ledningen av resp. verksamhet. Det är även centralt att nära samordning sker med omvärldsanalysfunktionen i kommunikationsfrågor.

Kvalifikationer

Du har

  • akademisk utbildning inom kommunikation och marknadsföring, eller annan utbildning som bedöms likvärdig
  • minst 5 års erfarenhet av kommunikationsarbete och har bland annat ansvarat för att framgångsrikt driva förändringsarbete
  • minst tre års chefs- eller annan ledarerfarenhet.

Det är meriterande om du har arbetat inom staten eller har erfarenhet av arbete mot statlig verksamhet.

För att lyckas med uppdraget är du en god ledare. Du har bred erfarenhet inom kommunikation och marknadsföring. Du har lång erfarenhet av ledningskommunikation och att agera rådgivare till ledningsgrupper. Dessutom har du erfarenhet av att hantera dialogen med politiker, allmänheten och medarbetare.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har en passion för samhällsfrågor generellt och kommunikation och marknadsföring specifikt. Du har förmågan att ta dig an ditt uppdrag visionärt och strategiskt såväl som operativt. Med en stor portion trygghet, prestigelöshet och positiv energi leder och driver du utveckling och förändring. Du skapar lätt goda relationer och bidrar genom helhetstänk och god kommunikativ förmåga till att, tillsammans med ledningsgruppen, utveckla Datainspektionens verksamhet.

Som kommunikationschef hos oss är det viktigt att du har förmågan att arbeta strategiskt genom att formulera strategier och visioner samt att du har modet att ta ansvar och fatta tydliga beslut. Du motiverar och ger tydliga riktlinjer, stöd och utvecklingsmöjligheter till dina medarbetare samt skapar goda relationer med personer på alla nivåer inom och utom organisationen. Du är flexibel och hanterar krav och motgångar på ett professionellt sätt. Det är viktigt för dig att uppfylla och uttrycka förväntningar och uppnå beslutade mål.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Vi tillämpar sex månaders provanställning.

Välkommen med din ansökan innehållande ett personligt brev samt CV senast den 23 maj.

Frågor om tjänsten
För ytterligare information om tjänsten kontakta Administrativ chef Karin Malmborg 08-6576129 samt facklig representant Adolf Slama 08-657 61 12

Hur ansöker jag?
Sista dag för ansökan är den 23 maj. Din ansökan skickar du Datainspektionen, Box 8114, 104 20 Stockholm eller via e-post till datainspektionen@datainspektionen.se
Referens dnr 383-2018
Hammer & Hanborg kommer att ta hand om rekryteringsprocessen.

Övrigt
När beslut om tillsättning har fattats, kommer detta att meddelas på Datainspektionens anslagstavla.

Inför rekryteringen har vi noga övervägt våra annonseringsvägar och vill därför inte bli kontaktade av rekryterings- och annonsförsäljare.

Överklaga beslut om anställning
Vill du överklaga ett beslut om anställning kan du skriva till oss. Du måste också ha varit sökande i den rekrytering som du överklagar. I ditt brev ska du tala om vilket beslut du överklagar (ange diarienummer), vilken ändring du vill ha av beslutet och dina skäl för detta. Skicka sedan ditt brev till: Datainspektionen, Box 8114, 104 20 Stockholm eller datainspektionen@datainspektionen.se

För att vi ska kunna pröva ditt överklagande, måste vi ha ditt brev via post eller e-post senast tre veckor efter att vi har meddelat tillsättningen. Vi sänder ditt överklagande vidare till Statens överklagandenämnd för prövning.