Rektor till Väsby nya gymnasium

Plats
Upplands Väsby (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 8 maj 2018
Stängs
den 3 juni 2018
Kontakta
Astrid Täfvander
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

rektor_upplands_vasby_nya_gymnasium.gif

REKTOR TILL VÄSBY NYA GYMNSIUM

Upplands Väsby kommun
Upplands Väsby växer och är mitt i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Kommunen är en arbetsplats som attraherar nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och investering för framtiden.  

Välkommen till Väsby Nya Gymnasium 
Väsby Nya Gymnasium ligger centralt i Upplands Väsby och skolan har ca 600 elever. Vi erbjuder alla teoretiska program, hotell och turismprogrammet samt introduktionsprogrammen. Vi har även en nystartad NIU-utbildning med inriktning simning i samarbete med Väsby Simsällskap. Vi har ett gott samarbete med näringsliv, universitet och högskolor samt sätter eleven i centrum med fokus på lärande, utveckling och kreativt tänkande. Läs gärna mer på www.vasbygymnasium.se

Arbetsuppgifter
Med eleven i centrum och fokus på skolans uppdrag, leder du verksamheten mot uppsatta mål. Alla elever ska ges möjlighet att nå sina mål och utvecklas till sin fulla potential. Du arbetar tillsammans med medarbetarna i förändrings- och utvecklingsarbete och är lyhörd för idéer och förslag. Du skapar goda relationer med såväl elever, medarbetare och vårdnadshavare. Du samarbetar med andra interna och externa aktörer och du är en god ambassadör för Upplands Väsby kommun. Vidare leder du det systematiska kvalitetsarbetet och ansvarar för att verksamheten kontinuerligt följs upp och utvärderas. Som rektor har du personalansvar, budgetansvar och arbetsmiljöansvar.  

Vi erbjuder dig

  • En arbetsplats strategiskt placerad mittemellan Arlanda och Stockholm   
  • Friskvårdsbidrag då vi värnar om våra medarbetares hälsa   
  • Kostnadsfritt professionellt personalstöd till alla medarbetare i form av vägledning vid psykosociala, privatjuridiska och ekonomiska frågeställningar     
  • Som nyanställd erbjuds du alltid en individuell introduktions- och kompetensutvecklingsplan samt deltagande i ett internt nätverk som en del i din introduktion och kompetensutveckling
  • För din trygghet som arbetstagare omfattas du av försäkringar och företagshälsovård     

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom det pedagogiska området och som arbetsgivaren bedömer som relevant, samt tidigare erfarenhet av att ha arbetat som rektor. Ytterligare krav är att du ska ha erfarenhet av elevhälsoarbete och vara väl förtrogen med lagar och avtal inom gymnasieskolans område. Medvetenhet och kunskap om systematiskt kvalitetsarbete och vana att analysera resultat som grund för förbättringsarbete är också något som krävs i denna roll.

Erfarenhet av att ledarskap i gymnasieskola samt rektorsutbildning ses som meriterande.

Personliga egenskaper
Vi söker en lyhörd och närvarande rektor med stor förmåga att skapar tillit till andra.  Du är van att fatta svåra beslut, är handlingskraftig och inte rädd för att handskas med konflikter. Vidare har du ett ledarskap präglat av empati, öppenhet, tydlighet och resultatfokus samt kan föra en tydlig kommunikation. Du har en förmåga att se lösningar även i komplicerade sammanhang.

Du är nyfiken och intresserad av forskning inom pedagogik och utbildning och har även ett intresse alternativt erfarenhet av skolans digitalisering.

Ansökan 
Vi har tyvärr inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post och brev. Alla ansökningar hänvisas till angiven länk i annonsen. 

Mångfald 
Upplands Väsby kommun värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet. 

Finskt förvaltningsområde 
Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde. 
Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare m.fl. 
Vi har gjort vårt val av annonseringskanaler för denna tjänst och undanber oss därför kontakt med annonssäljare, samt säljare av andra rekryteringsstjänster.