Senior business controller till Ottobock i Stockholm

Rekryterare
Ottobock
Plats
Stockholm (Stad) (SE)
Annonserat
den 8 maj 2018
Stängs
den 7 juni 2018
Ref:
44788
Kontakta
Therese Rocafort Svensson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Senior business controller till Ottobock i Stockholm
Ottobock är ett ledande varumärke på den ortopedtekniska marknaden. Via vår organisation inom Ottobock Greater Nordic region är vi verksamma i Norden och Benelux där vi erbjuder högkvalitativa, innovativa och tekniskt avancerade produkter och tjänster som hjälper människor att återställa och förbättra sin rörlighet och självständighet – Quality for life. Tillsammans med våra koncernbolag Aktiv Ortopedteknik och Respecta tillhandahåller vi proteser, ortoser, rullstolar och ortopediska tjänster till kunder och slutanvändare via 30 center i Finland och Sverige. Vi har idag över 630 anställda och en årlig omsättning på cirka 123 M EUR. Globalt är Ottobock verksamt på 50 marknader över hela världen och har en årlig omsättning på cirka 885 M EUR. Läs mer om företaget på ottobock.se

Placering: 
Stockholm

Bransch: 
Ekonomi, Finans, Försäkring

Antal tjänster: 
1

Som senior business controller på Ottobock har du ett övergripande ansvar för rapportering och uppföljning inom Greater Nordic region med verksamhet i Sverige, Finland, Norge, Danmark och Benelux. Du arbetar med budget, prognos och med löpande uppföljning och analyserar och säkerställer att rapporteringen överensstämmer med bolagets standarder och policies. Du har ett koordinerande ansvar inom regionen och har ett tätt samarbete med lokala controllers och Finance-teams. I ditt uppdrag kommer du att hantera såväl strategiska som operativa frågor i nära samarbete med verksamheten. Då Ottobock nyligen genomgått vissa förändringar i verksamhetsstrukturen kommer du ha en viktig roll för att sätta processer och strukturer för att arbeta mer effektivt med prognoser och uppföljning inom regionen. Vidare jobbar du kontinuerligt med förbättringsprojekt inom ekonomi samt förser regionens ledning samt koncernens huvudkontor med löpande rapporter på begäran.

Vem är du?
Vi söker dig med en universitetsexamen inom ekonomi eller annan relevant högskoleexamen samt minst fem års erfarenhet av att tidigare ha arbetat som controller. Du har gedigen erfarenhet av att arbeta med budget, prognoser, analys och uppföljning och vi ser helst att du har en god förståelse för redovisning. Du är flytande i engelska i tal och skrift. Du har sannolikt tidigare erfarenhet inom;  investeringsanalyser; produkt- och portföljanalyser eller som ekonomiskt stöd i upphandlingar.

För att lyckas och trivas i rollen är du prestigelös och har förmågan att samarbeta med olika intressenter både i Sverige och internationellt. Du är analytisk, noggrann och kvalitetsorienterad som person. Vidare är du social och kommunikativ och kan balansera service med att våga utmana och ställa krav. 

Vad kan vi erbjuda dig?
Ottobock erbjuder en bred och utmanande roll med mycket ansvar. Som senior business controller har du en mycket viktig roll i den fortsatta utvecklingen inom regionen där du har stora möjligheter att påverka framtida processer inom controllingområdet. Du verkar i en internationell miljö i ett stort globalt bolag men med fördelen att kunna jobba utifrån ett helhetsperspektiv i regionen. Du kommer att sitta i Ottobocks nya lokaler i Bergshamra tillsammans med det svenska Finance-teamet. Du rapporterar direkt till finansdirektören. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar Ottobock med Experis Finance. Vill du veta mer om tjänsten så kontakta rekryteringskonsult Therese Rocafort Svensson på telefon 08-736 28 77. Urvalsprocessen sker löpande och därför är det viktigt att du skickar in din ansökan snarast.

Välkommen med din ansökan!