Ekonomichef till Uppsala Kommuns Fastighetsaktiebolag

Plats
Uppsala (Kommun)
Annonserat
den 8 maj 2018
Stängs
den 7 juni 2018
Kontakta
Anders B Lundh
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Ekonomichef till fastighetsbolag

Uppsala Kommuns Fastighetsaktiebolag är ett allmännyttigt fastighetsbolag som ägs av Uppsala kommun. Bolaget förvaltar köpcentrum, kontor och bostäder inom Uppsala kommun, bland annat Gottsunda Centrum. Läs mer om vår verksamhet på uppsalafastighets.se.

Dina arbetsuppgifter
I den här rollen får du det övergripande ansvaret för bolagets ekonomi. Tillsammans med dina medarbetare tar du fram budget, prognoser och bokslut. Du ansvarar för rapporteringen till moderbolaget och du upprättar årsredovisningar och deklarationer.

Du arbetar med investeringskalkyler och finansiering i samband med utvecklingen av våra fastigheter.

Som ekonomichef ingår du i bolagets ledningsgrupp och du rapporterar direkt till VD. Verksamheten är inne i ett spännande skede och det finns goda möjligheter att vara med och påverka den fortsatta utvecklingen.

Din profil
Vi söker dig som har en examen från högskola eller universitet med inriktning mot redovisning. Du har en gedigen erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och du har flera års erfarenhet av personalledning.

Om du tidigare har arbetat med redovisning inom fastighetsbranschen är det mycket meriterande och vi värdesätter om du tidigare har arbetat i ett kommunalt bolag eller inom kommunal förvaltning.

För att lyckas i rollen krävs att du har förmågan att hantera flera processer samtidigt. Som person är du självgående och strukturerad, analytisk och ansvarstagande. Rollen kräver engagemang och en utpräglad förmåga att samarbeta och kommunicera med såväl kollegor som kunder och andra intressenter.

God förmåga att uttrycka dig muntligt och skriftligt både på svenska och på engelska är krav för befattningen. Mycket goda kunskaper i Officepaketet är ett krav för befattningen. Stor vikt kommer vid rekryteringen att läggas vid personliga egenskaper och personlig lämplighet.

Anställning
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering vid bolagets huvudkontor i Uppsala.

Sista ansökningsdag
Sista ansökningsdag är den 7 juni 2018. Om du har frågor om tjänsten kan du kontakta bolagets VD Anders B Lundh på telefon 018-28 88 95 eller HR-chef Anki Landenmark på telefon 073-182 11 95. Vi behandlar inkomna ansökningar och genomför intervjuer löpande varför du bör söka jobbet snarast. Din ansökan mejlar du till jobb@uppsalafastighets.se. Uppdragsgivare: Uppsala Kommuns Fastighets AB Ort: Uppsala