Ekonomidirektör till Fortifikationsverket

Plats
Eskilstuna (Kommun), Södermanland
Annonserat
den 9 maj 2018
Stängs
den 28 maj 2018
Kontakta
Mats Holmberg
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Ekonomidirektör med ansvar för verksamhetsstöd till Fortifikationsverket

Eskilstuna

Fortifikationsverket är en av Sveriges största fastighetsägare. Vi arbetar med avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader och bergrum, på flygfält och marinbaser. Bland våra fastigheter finns hamnar, flygplatser, garnisonsområden, skjutfält och stora skogsområden för övning. Vi har regeringens uppdrag att se till att försvaret har väl fungerande anläggningar, mark och lokaler för sin verksamhet och vi är en viktig del av landets krisberedskap. Beståndet av byggnader är varierat och vi har verksamhet spridd över hela landet där Försvarsmakten har verksamhet.

Vi erbjuder
Hos oss finner du en kultur som präglas av affärsmässighet, professionalism, delaktighet och respekt. Här får du mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Vi jobbar också för att medarbetare hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Avdelningen för verksamhetsstöd består av enheterna ekonomi, upphandling, servicecenter, dokumentation och IT, totalt inkluderar detta ca 55 personer. Fortifikationsverket söker nu en person som vill leda avdelningen och utveckla samtliga enheter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som ekonomidirektör med ansvar för verksamhetsstöd ska du utifrån verksamhetsmål och behov säkerställa leveransen av ett högkvalitativt verksamhetsstöd. Uppdraget innebär verksamhets-, budget- och personalansvar. Du leder avdelningens ledningsgrupp, bestående av de fem underställda enhetscheferna, där du verkar för att främja samarbete mellan enhetsgränserna. En central del i uppdraget är att ständigt hålla sig uppdaterad och vara lyhörd för verksamhetens behov samt bidra till att effektivisera och modernisera arbetssätt, processer och rutiner inom avdelningens olika enheter i syfte att öka kvalité och servicenivå gentemot organisationen. Du direktrapporterar till generaldirektören och ingår tillsammans med övriga avdelnings-/stabschefer i dennes ledningsgrupp.

Kvalifikationer
Vi söker dig med civilekonomexamen eller annan relevant akademisk utbildning. Du har gedigen chefserfarenhet med påvisbart framgångsrikt ledarskap samt erfarenhet av arbete med ekonomiprocessen som bokslut, årsredovisning, ekonomistyrning, finansiering och rapportering från en större organisation. Vi ser att du har grundläggande kunskap om det lagar som reglerar verksamheten inom avdelningen, särskilt Lag om offentlig upphandling, samt IT-systemvana och grundläggande kunskaper inom IT. Du kommunicerar på svenska i tal och skrift med mycket god förmåga.

Meriterande kvalifikationer
Det är meriterande om du tidigare arbetat med budgetprocess, regeringens styrning (regleringsbrev), departementskontakter inom statlig verksamhet, liksom om du har erfarenhet av fastighetssektorn och/eller tidigare lett andra chefer. Har du utöver ekonomi kunskap/erfarenhet av IT, servicecenter, upphandling och dokumentation är det ett plus.

Personliga egenskaper
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Vi söker en strategisk, trygg ledare med en analytisk förmåga som kan utveckla verksamheten effektivt. Du kommunicerar ditt budskap på ett tydligt sätt, är lätt att samarbeta med och bygger naturligt relationer i ditt arbetsutövande.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning. Anställningens placeringsort är Eskilstuna. Svenskt medborgarskap är ett krav, eftersom anställning vid Fortifikationsverket är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen.

Välkommen med din ansökan
Du registrerar din ansökan via Fortifikationsverkets hemsida: www.fortifikationsverket.se. Sista ansökningsdag 28/5. 
I denna searchprocess samarbetar Fortifikationsverket med Boardtalk. Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta rekryteringskonsulterna Mats Holmberg, telnr: 072 853 23 13 eller Anna Hultkrantz, telnr: 073 834 33 20.

Fackliga representanter
Eric Bergman, Ledarna 
Tommy Eriksson, SEKO 
Karin Alm, SACO

Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000