Rådgivare - Specialpedagogiskt stöd, Malmö

Plats
Malmö (Kommun), Skåne
Annonserat
den 9 maj 2018
Stängs
den 24 maj 2018
Ref:
2STO-2018/786
Kontakta
Karin Johnsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Rådgivare - Specialpedagogiskt stöd, Malmö

Om arbetsplatsen
Hos oss arbetar du för en utvecklande och tillgänglig lärmiljö för alla. Vi erbjuder specialpedagogiskt stöd och rådgivning till skolor och förskolor i hela landet, svarar på frågor och erbjuder kurser och konferenser. Vi driver åtta specialskolor, fördelar statsbidrag och utvecklar läromedel. Vi har cirka 1 100 anställda. Välkommen till Sveriges största kunskapsbank inom specialpedagogik. Läs mer på vår webbplats www.spsm.se

Södra regionen omfattar Skåne, Blekinge, Kalmar och Kronobergs län. Inom Södra regionen finns ett region- och lokalkontor i Malmö samt lokalkontor i Kalmar och Växjö. Vi har även en specialskola för barn och elever som är döva eller har en hörselnedsättning, Östervångsskolan, i Lund. Totalt arbetar cirka 120 personer inom vår region.

Som anställd inom Specialpedagogiska skolmyndigheter har du även rätt till många anställningsförmåner såsom ersättning för läkarbesök eller besök hos sjukgymnastik, friskvårdspeng/friskvårdstimme och ersättning för läkemedel.

Arbetsuppgifter
Till vårt kontor i Malmö behöver vi nu förstärkning med två rådgivare.

Som rådgivare ingår du i ett team och arbetar med pedagogiska strategier utifrån konsekvenser av olika funktionsnedsättningar. Du är en stödjande dialogpartner och kunskapsresurs i specialpedagogiska frågor till kommuner och andra skolhuvudmän. Du stöder kunskaps och kompetensutveckling genom att vägleda personal inom det offentliga skolväsendet. Du bygger nätverk och vägleder personal i skolor och kommuner. En viss samverkan med andra myndigheter, landsting och intresseorganisationer ingår också i tjänsten. En stor förmåga till flexibilitet krävs av dig i arbetet. Du arbetar med utgångspunkt i mänskliga rättigheter.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har pedagog-/lärarutbildning mot yngre åldrar (förskola/grundskola) samt specialpedagogisk examen eller kompetens som vi bedömer likvärdiga. Alternativt socialpedagog- eller arbetsterapeut-utbildning. Du har stor erfarenhet av att arbeta med komplexa specialpedagogiska frågeställningar på individ-, grupp och systemnivå med kompetens och/ eller erfarenhet av pedagogiska strategier kopplat till barn och elever inom neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. 
Vi vill gärna att du har stora kunskaper om och goda erfarenhet av att arbeta med digitala lärverktyg.

Vi räknar med att du är väl förankrad i skolans värdegrund och styrdokument samt i mänskliga rättigheter. 
För oss är det viktigt att du som person är positiv, kan motivera andra och har förmåga att skapa goda relationer. I urvalet lägger vi stor vikt vid dina fem senaste års arbetslivserfarenhet och kompetenspåbyggnad som vi bedömer relevant för tjänsten och som kompletterar den kompetens vi har i våra team. 

Din förmåga att kommunicera och vägleda andra finns dokumenterad eller styrkt genom referenser. Du är van att arbeta processinriktat och trivs med att föreläsa i både större och mindre grupperingar. Du är van att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och gärna på engelska. 
Vi förutsätter att du har stor vana och kompetens av arbete i PC – miljö och behärskar de vanligaste kontorsprogrammen. Önskvärt är att du har IT-kompetens med fokus på IT i lärandet för elever med funktionsnedsättning och är förtrogen med att tillgängliggöra IT-miljön utifrån elevers specifika behov.

I arbetet ingår en del resor.

För att vi ska lyckas i våra uppdrag krävs olika kompetenser. Som rådgivare ges du ett stort egenansvar och möjlighet att påverka din egen arbetssituation. Vi erbjuder ett stimulerande och omväxlande arbete. Kompetensutveckling och friskvård tycker vi är viktigt. Mycket stor hänsyn tas till personlig lämplighet och att du kompletterar det övriga teamet.

Anställningens omfattning
Provanställning med sex månader tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan
Referensnummer:   2STO-2018/786

Övrigt
Utdrag från belastningsregistret ska visas upp inför anställning.

Vid all rekrytering sätter vi värde på de kvalitéer som jämställdhet och mångfald tillför verksamheten.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss denna gång alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.