Kommunikationschef till Skolinspektionen i Stockholm

Rekryterare
Skolinspektionen
Plats
Stockholm (Stad) (SE)
Annonserat
den 14 maj 2018
Stängs
den 17 maj 2018
Ref:
21-2018:3721
Kontakta
Tommy Lagergren
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

si-0-7651.jpg

Kommunikationschef till Skolinspektionen i Stockholm

Ref 21-2018:3721

Kommunikationschef till Skolinspektionen i Stockholm

Skolinspektionen arbetar för en skola där alla barn, elever och vuxenstuderande oavsett kön får en god kvalitet i sin utbildning, en likvärdig utbildning och kunskaper i en stimulerande och trygg miljö. Alla barn, elever och vuxenstuderande ska ges möjlighet att utvecklas så långt som möjligt utifrån sina förutsättningar. Verksamheten innehåller fyra processer: regelbunden tillsyn, tematisk kvalitetsgranskning, anmälningsärenden samt bedömning av tillstånd för fristående skolor. Vi finns på orterna Göteborg, Linköping, Lund, Stockholm och Umeå.

Kommunikation är en viktig del i Skolinspektionens arbetsuppgifter och verksamheten är ofta uppmärksammad i medierna. Nu söker vi en erfaren kommunikationschef med samhällsintresse till vårt huvudkontor i Stockholm. Hos oss får du utvecklas i en viktig samhällsfunktion där din kompetens och engagemang är vår främsta resurs. Vi erbjuder bra arbetsklimat och arbetsmiljö, goda förutsättningar till kompetensutveckling samt goda arbetsvillkor.

Arbetsplatsen

Kommunikationssekretariatet
Kommunikationssekretariatet består av kommunikatörer, pressekreterare samt kommunikationschef, totalt åtta medarbetare. Vårt uppdrag är att stödja och utveckla myndighetens kommunikation genom att tillhandahålla en bra infrastruktur för kommunikation samt genom utbildning och stöd. Vi har ett övergripande ansvar för kommunikationsstrategi, mediekontakter, sociala medier, webb, konferenser, webbinarier samt seminarier. Våra webbplatser är: www.skolinspektionen.sewww.skolinspektionen.se/beosamt www.overklagandenamnden.se.

Arbetsuppgifter
Som kommunikationschef är du övergripande ansvarig för myndighetens kommunikationsarbete. Ditt uppdrag är att driva och utveckla både det strategiska och det operativa kommunikationsarbetet. Du ansvar för kommunikationssekretariatets mål, resultat och verksamhetsutveckling. Du rapporterar till generaldirektören och ger aktivt stöd till ledningens kommunikation. Vidare skall du säkerställa att myndighetens värdeord trovärdighet, tydlighet och tillgänglighet genomsyrar alla kontakter. Utöver detta leder, motiverar och utvecklar du kommunikationssekretariatets medarbetare.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har ett stort samhällsintresse och intresse för utbildnings- och skolfrågor. Du har akademisk examen inom samhällsvetenskap, kommunikation, journalistik eller annan likvärdig inriktning. Du har minst fem års erfarenhet av brett kommunikationsarbete från stab eller huvudkontor inom en större organisation och du har verkat inom offentlig, politiskt styrd verksamhet. Du är en person som kan hålla sig à jour med verksamheten och har känsla för nyheter inom och utanför myndigheten. Du är en skicklig skribent med tydligt målgruppsfokus och du uttrycker dig flytande på det svenska språket. Du är en ledare som kan anpassa ditt ledarskap till den rådande situationen.

Du ska ha:

 • en akademisk examen inom samhällsvetenskap eller kommunikation
 • erfarenhet av arbete med och ledning av strategiskt och operativt kommunikationsarbete
 • erfarenhet av politiskt styrd organisation
 • erfarenhet av budget-, personal-, besluts- och resultatansvar

Det är meriterande med erfarenhet av:

 • utveckling av extern kommunikation i olika kanaler
 • ledningsgruppsarbete
 • projektledning

 Vi söker en medarbetare som är:

 • samhällsintresserad och kan sätta Skolinspektionens frågor och resultat i ett samhällsrelevant sammanhang
 • en skicklig skribent
 • intresserad av och är utvecklingsorienterad när det gäller arbete med såväl traditionella som sociala medier
 • kommunikativ och tydlig med förmåga att lyssna och diskutera men också att driva och besluta
 • engagerad, strukturerad och analytisk
 • serviceinriktad, förtroendeskapande och har gott omdöme
 • skicklig på att skapa relationer både internt och externt

Tjänsten
Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Omfattningen är heltid. Skolinspektionen tillämpar sex månaders provanställning.

Skolinspektionen värnar om att vara en arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Ansökan
Klicka på ansök nedan, bifoga personligt brev, cv och länkar till texter du har författat. Välkommen med din ansökan senast den 17 maj, 2018. Ansökan har dnr: 21-2018:3721.

Frågor
Tjänsten: biträdande Generaldirektör Tommy Lagergren eller HR-chef Ann Stadberg, båda nås via växelnumret: 08-586 080 00.
Rekryteringsprocessen: Marjut Adalberth, 072-222 96 08.
Fackliga företrädare; Saco-S: Helen Allvin, nås via växelnumret: 08-586 080 00.

Liknande jobb

Liknande jobb