Förvaltningschef till Socialkontoret - Sollentuna kommun

Plats
Stockholm (Stad) (SE)
Annonserat
den 9 maj 2018
Stängs
den 30 maj 2018
Kontakta
Charlotte Ahlquist
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Socialtjänst i framkant- Socialnämnden ansvarar bland annat för stöd till barn och unga, hjälp vid ekonomiska problem, missbruk eller andra sociala problem. Socialkontoret arbetar utifrån socialnämndens ansvarsområden samt den lagstiftning som styr verksamheten. Vi ser oss som mycket kompetenta, effektiva och med en klientfokuserad verksamhet med hög kvalitet. Vår vision är att arbeta med tidigare förebyggande insatser, forskningsbaserat arbetssätt och ett professionellt bemötande för att erbjuda Sollentunaborna en socialtjänst som verkar för ett tryggt, öppet och integrerat samhälle.

Placering: 
Stockholms län

Bransch: 
Hälso-, Sjukvård, Omsorg, Management

Antal tjänster: 
1

Rollen
Som Förvaltningschef på Socialkontoret ansvarar du för en stor välskött verksamhet med cirka 250 anställda med en budget på 250 miljoner. Socialkontoret har fyra avdelningar, avdelning för forskning och utveckling, FoU (som är en kommungemensam med åtta Nordvästkommuner), avdelningen för vuxna, avdelningen barn och unga och avdelningen för stöd och utveckling samt och en stab. Avdelningscheferna rapporterar till dig, alla är mycket självständiga samt vana att samarbeta, god förmåga att skapa ekonomiska möjligheter och med mycket goda medarbetar resultat.

Du ingår i kommunledningsgruppen och förväntas bidra utifrån kommunens fyra dimensioner:

 • att ha ett koncerntänk i de övergripande frågorna för hela kommunen
 • ta hand om den egna förvaltningen med att ansvara för verksamhetsplanering, budget, personal
 • skapa förutsättningar samt verka för ett gott internt samarbete med andra verksamheter
 • att omvärldsbevaka vad det gäller nya regler och förordningar samt att hantera och utveckla relationer till medarbetare och andra myndigheter runt omkring.

Sollentuna kommun har höga krav på kvalitet och det innebär att förvaltningschefen behöver vara mån om att det man arbetar med är det som också ger rätt resultat. Vi förutsätter att du som blir vår nya Förvaltningschef kommer att arbeta i enlighet med Sollentunas mål om att skapa Sveriges mest attraktiva kommun inte minst genom samordningsansvar för integration och digitalisering.

Vi söker dig som har

Kvalifikationer

 • Relevant akademisk examen exempelvis socionom
 • Mångårig erfarenhet av personal-, budget-, resultat och ledningsansvar samt erfarenhet av att leda chefer
 • Du har gedigen erfarenhet från ledarskap i chefsbefattningar och har arbetat inom socialförvaltning
 • Kunskap och erfarenhet om gällande lagstiftning
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
 • Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta nära politiken i en politiskt styrd organisation

Personliga egenskaper

 • Som person är du stabil, mogen och har ett gott omdöme
 • Du är trygg i ditt ledarskap och har lätt för att bygga förtroende
 • Du är van att leda och hantera stressiga och svåra situationer
 • Du är resultatinriktad och du trivs i ledarskapet och samverkan med andra

Sollentuna kommun erbjuder
I Sollentuna kommun får du möjligheten att arbeta i en välskött och ekonomiskt stabil verksamhet med kunniga och erfarna kollegor – vi är stolta över vårt socialkontor.  Sollentuna kommun är en aktiv och framåt kommun som har ett tydligt koncerntänk och arbetar målmedvetet för att skapa Sveriges mest attraktiva kommun. Din arbetsplats ligger centralt i Sollentuna med goda allmänna kommunikationer med pendeltåg och bussar.

”Sollentuna är en kommun som växer och utvecklas. Vi blir cirka 1000 personer fler varje år och är nu över 72 000 invånare. Sollentuna kommun har cirka 2 700 kompetenta och engagerade medarbetare. Vi strävar alltid efter att ge våra invånare och företagare bästa möjliga service. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Vi erbjuder intressanta och omväxlande jobb som ger dig stora möjligheter att utvecklas. Välkommen till oss.”

Kontakt
Förvaltningen samarbetar i denna rekrytering med Experis. Om du vill veta mer är du välkommen att kontakta rekryteringskonsulterna Anna Arborelius, anna.arborelius@se.experis.com, telefon 072-5375011 eller Charlotte Ahlquist, charlotte.ahlquist@se.experis.com, telefon 073-5067205. Sista ansökningsdag är 30/5.  Varmt välkommen med din ansökan!