HR-direktör till Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO)

Plats
Stockholm
Annonserat
den 11 maj 2018
Stängs
den 24 maj 2018
Kontakta
Anna Sättare
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Vi söker en HR-direktör som vill vara med och utveckla en av Sveriges största vårdorganisationer till att vara det attraktiva valet för dagens och morgondagens medarbetare. Du kommer att ha en viktig roll i det strategiska ledningsarbetet. I det arbetet ingår att företräda SLSO i det koncerngemensamma HR-arbetet inom SLL.

I Stockholms läns landsting sker ett omfattande förändringsarbete där vi tillsammans bygger en modern sjukvårdsstruktur i nätverk som utgår från patienten. För SLSO innebär det nya uppdrag, nya kompetenser och nya arbetssätt med förändringsledarskap i fokus.

SLSO:s medarbetare har hög professionell kompetens och arbetar i en miljö där sjukvård, forskning, utbildning och utveckling går hand i hand. SLSO är en landstingsägd förvaltning med en professionell styrelse som utses av landstingsfullmäktige. Vi samverkar inom koncernen mellan sjukhus och förvaltningar. Detta medför stora krav på förmåga när det gäller omvärldsbevakning och nätverksskapande. SLSO har dygnet-runt verksamhet.

Uppdrag och ansvarsområden
Närsjukvården står inför många utmaningar. Kompetensförsörjningen av hälso- och sjukvården kräver både hållbara och attraktiva arbetsplatser, liksom hög kvalitet i vårt utbildningsuppdrag och strategier som kan möta och stödja förändringar på ett positivt sätt.

Du är direkt underställd sjukvårdsdirektören och ingår i SLSO:s ledningsgrupp. Du har det övergripande ansvaret för att samordna och utveckla SLSO:s personalpolitik. Verksamhetsstöd HR arbetar strategiskt och är en service- och stödfunktion vars främsta uppgift är att stötta chefer och medarbetare i samtliga HR-frågor. Du är direkt chef för verksamhetsstöd HR och dess 17 medarbetare samt för chefen för löneenheten. Därutöver finns ett trettiotal lokala HR-konsulter i våra olika verksamheter som du har ett informations- och samordningsansvar för.

Kvalifikationer och erfarenheter
Vi söker dig som har lång erfarenhet av ledarskap inklusive erfarenhet av att leda chefer. Du har flera års erfarenhet av HR-arbete på strategisk ledningsnivå inom en stor organisation och kan skapa förtroendefullt samarbete med fackliga organisationer. Du är en god kommunikatör och kan skapa goda relationer. Du tycker samverkan och lyhördhet är viktiga egenskaper.

Vi söker dig som har akademisk utbildning inom HR/beteendevetenskap eller annan utbildning som bedöms som likvärdig samt ledarskapsutbildning / kompetens. Du har erfarenhet av att driva utvecklings- och förändringsarbete samt organisationsutveckling. Dessutom har du god förståelse för forskning och utbildning samt erfarenhet av och förmåga att hantera mediakontakter. Erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation är meriterande.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Om rekryteringsprocessen
Varmt välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast 24 maj.

Upplysningar om rekryteringsprocessen lämnas av HR-specialist Anna Sättare, 08-123 400 97, anna.sattare@sll.se

Upplysningar lämnas även av sjukvårdsdirektör Mikael Ohrling, 08-123 400 62, mikael.ohrling@sll.se eller av biträdande förvaltningschef Karin Persson,

08-123 400 74, karin.ma.persson@sll.se.

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo

Stockholms läns landsting är en av landets största arbetsgivare med ett livsviktigt uppdrag. Vi ger två miljoner invånare en effektiv kollektivtrafik och en god hälso- och sjukvård i landets snabbast växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Liknande jobb

Liknande jobb