HR-chef till Huddinge kommuns barn- och utbildningsförvaltning

Rekryterare
Huddinge kommun
Plats
Huddinge (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 14 maj 2018
Stängs
den 5 juni 2018
Kontakta
Marina Sjölin
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

1024x576_HR_chef3_FINAL banner.jpg

HR-CHEF TILL HUDDINGE KOMMUNS BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNING

Enhetsbeskrivning
Inom barn- och utbildningsförvaltningen arbetar cirka 3 600 medarbetare och 170 chefer inom förskola, grundskola och gymnasieskola och vuxenutbildning. Förskola och skola ska ge alla barn och elever förutsättningar att nå de nationella kunskapsmålen. Vi sitter i moderna lokaler 5 minuters promenad från Stuvsta pendeltågsstation. HR-avdelningen består av en HR-chef, fem HR-konsulter och fyra HR-administratörer. Avdelningens uppdrag är att ge ett brett stöd och vara en konsultativ utvecklingspartner till förvaltningens chefer inom HR-området, såväl operativt som strategiskt.

Om uppdraget
Vi söker dig som vill leda förvaltningens HR-avdelning i en växande verksamhet med barn och utbildning i fokus. Avdelningen arbetar med att ge konsultativt stöd till förvaltningens chefer i förekommande personalfrågor och strategiskt med att utveckla och implementera HR-processer i hela förvaltningen. I ditt uppdrag arbetar du nära verksamheten med områden som rör till exempel kompetensförsörjning, arbetsmiljö, rehabilitering, löneöversyn och arbetsrätt.

Som HR-chef ansvarar du för att driva och utveckla ett gemensamt synsätt kring personalpolitiska frågor för att våra verksamheter ska utvecklas och nå uppsatta mål. Du rapporterar till utbildningsdirektören och ingår i förvaltningens ledningsgrupp. Du förankrar och är föredragande inför nämnder.

Tillsammans med övriga förvaltningars HR-chefer ingår du i kommunens HR-chefsgrupp som leds av HR-direktören.  Du arbetar aktivt med att kommunicera och implementera centralt framtagna personalprocesser inom barn- och utbildningsförvaltningen. Du arbetar för en god facklig samverkan, ansvarar för förhandlingar och stöttar utbildningsdirektören och verksamhetschefer i förvaltningens samverkansmöten.

Din profil
Vi söker dig som har adekvat akademisk utbildning inom HR-området och gedigen erfarenhet av kvalificerat HR-arbete på såväl strategisk som operativ nivå. Från tidigare erfarenhet av personalansvar har du en erkänt god ledarskapsförmåga, har lätt för att få andra med dig och tillsammans uppnå goda resultat. En självklarhet för att nå framgång i rollen är att du har vana att driva förändringsprocesser. Det är meriterande med erfarenhet från utbildningsområdet, liksom erfarenhet från arbete i en politiskt styrd organisation.

Du har förmåga att fånga upp verksamhetens behov och hitta lösningar för att effektivt bemöta dessa samtidigt som du säkerställer en hög kvalitet inom förvaltningen. Som ledare är du trygg och målinriktad och drivs av att åstadkomma förändringar på kort och lång sikt; du ser vad som behöver göras och får det gjort.

Du bjuder in till delaktighet och kan motivera dina beslut på ett tydligt, professionellt och respektfullt sätt. För att lyckas med uppgiften att vidareutveckla och implementera nya arbetssätt behöver du vara strukturerad, uthållig och relationsskapande. Vi ser gärna att du är nyfiken och vågar utmana oss med dina tankar och idéer!

Förmåner
För att vi ska kunna utföra vårt uppdrag är du som medarbetare i Huddinge kommun det viktigaste vi har. Därför erbjuder vi en rad förmåner för ett hållbart arbetsliv och för att underlätta din vardag: www.huddinge.se/formaner

Ansökan
Välkommen att visa intresse genom att registrera CV och personligt brev via signumrekrytering.se. Urval sker löpande och vi ser därför fram emot din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 5 juni. Eventuella frågor besvaras av Signums konsulter Marina Sjölin, tel. 070-744 70 60 eller Josefin Johansson, tel. 070-862 09 90.

För facklig kontaktperson för tjänsten besök: www.huddinge.se/kontaktpersonerfack

Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge.

I alla våra förskolor och skolor pågår ett arbete med en gemensam pedagogisk plattform. Barn och elever ska mötas av samma syn på pedagogiskt ledarskap och lärande, oavsett hur gamla de är eller var i kommunen de bor. Plattformen grundar sig i forskning och beprövad erfarenhet eftersom vi alltid strävar efter att arbeta med det som ger resultat.

Vi söker dig som vill vara en förebild och bidra till en hållbar samhällsutveckling. Du är öppen och välkomnande i mötet med andra, har mod att tänka nytt och drivkraft att omsätta tankarna till handling.
Läs mer om vår pedagogiska plattform på 
http://www.pedagoghuddinge.se/projekt-och-utveckling/pedagogisk-plattform/