Enhetschef till enheten för ekonomisk analys på Migrationsverket

Rekryterare
Migrationsverket
Plats
Norrköping (Kommun), Östergötland
Annonserat
den 8 maj 2018
Stängs
den 8 juni 2018
Ref:
3.3.1-2018-20598
Kontakta
Karin Ivarson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Enhetschef till enheten för ekonomisk analys på Migrationsverket

Huvudkontor, Planeringsavdelningen
Planeringsavdelningens uppdrag är att samla och stärka myndighetens långsiktiga planering, uppföljning och analys avseende ekonomi- och verksamhetsstyrning. Nu söker vi en enhetschef till enheten för ekonomisk analys som ansvarar för myndighetens budgetprocess och en sammanhängande struktur kring ekonomisk styrning och analys. Tjänsten är placerad vid huvudkontoret i Norrköping eller enligt överenskommelse. Arbetet som enhetschef kräver att du arbetar på plats i Norrköping flera dagar i veckan.

Ditt uppdrag
Ditt uppdrag är att utveckla myndighetens processer för ekonomisk styrning. Det innebär ansvar för ekonomisk planering samt analys och uppföljning av resultatindikatorer. Det omfattar ansvar för myndighetens budgetprocesser och för att ta fram budgetunderlag för beslut av generaldirektören. Du ansvarar för de ekonomiska delarna av myndighetens prognoser och medverkar i arbetet med prognoser och rapporter till Regeringskansliet. I nära samarbete med dina chefskollegor medverkar du till utveckling av prognosmodeller- och processer för ökad integrering av ekonomi- och verksamhetsstyrning. Ditt ansvarsområde omfattar också controllerstöd till samtliga regioner och avdelningar.

Som enhetschef har du budget- personal- och arbetsmiljöansvar för din enhet som består av ca tjugofem medarbetare fördelade på tre team med varsin teamledare. Du rapporterar till chefen för planeringsavdelningen och ingår i avdelningens ledningsgrupp. I ledningsgruppen bidrar du till att leda och utveckla avdelningen och de centrala processerna med helhetssyn och samspel så att avdelningen uppnår sina verksamhetsmål.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har flerårig chefserfarenhet av att leda kvalificerat ekonomiarbete med fokus på budget och ekonomisk analys i en komplex verksamhet. Du har erfarenhet av att driva utveckling av både verksamhet och medarbetare med goda resultat. Du behöver ha akademisk utbildning inom ekonomi och mycket goda kunskaper inom främst ekonomisk analys och budget, samt hög IT-mognad. Kunskap om processorienterat arbetssätt är meriterande. Du har god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig mycket väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Som ledare har du förmåga att med helhetssyn och handlingskraft leda en verksamhet i utveckling och förändring. Du har mycket god analytisk förmåga och gott omdöme. Eftersom du kommer att ha breda kontaktytor är det viktigt att du har förmåga att skapa och utveckla förtroendefulla samarbeten. Du är trygg i ditt ledarskap och stimuleras av att skapa delaktighet och ett klimat som inspirerar till samarbete, arbetsglädje och effektivitet. Du leder genom mod, empati och tydlighet.

Vi lägger stor vikt vid att våra chefer har de ledaregenskaper som krävs för att framgångsrikt kunna leda en komplex verksamhet i förändring.

Du kommer till en myndighet som driver ett kontinuerligt förändringsarbete och som präglas av nytänkande, handlingskraft och ett genuint engagemang för vår uppgift.

Välkommen till oss!

Fram till den 8 juni 2018 ser vi fram emot att ta del av din ansökan och cv på www.migrationsverket.se/jobbVi samarbetar med ProAstri i chefsrekryteringar och i den här rekryteringen är Karin Ivarson vår kontaktperson. 

OBS! När du registrerar din ansökan kan du komma att få besvara ett antal frågor. Fyll i frågorna så utförligt du kan eftersom ansökningar med uteblivna eller ofullständiga svar inte beaktas i lika stor utsträckning som ansökningar med utförliga svar. Som en del i rekryteringsprocessen kan vi även komma att använda arbetspsykologiska tester och/eller arbetsprover.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Migrationsverket finns för människor som söker skydd i Sverige och för dem som vill arbeta, studera eller bo här. Detta gör vi inom asylrättens och den reglerade invandringens gränser. Vi tar emot ansökningar, prövar dem och fattar beslut om vilka som har rätt att komma hit eller stanna här, och vilka som måste lämna landet. I vårt arbete vägleds vi av våra värdeord mod, empati och tydlighet.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Ospecificerad
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 3.3.1-2018-20598

Kontakt

  • Karin Ivarson, 070-824 69 08

Publicerat 2018-05-09
Sista ansökningsdag 2018-06-08