Chefsekonom till Räddningstjänsten Östra Götaland

Plats
Norrköping (Kommun), Östergötland
Annonserat
den 16 maj 2018
Stängs
den 3 juni 2018
Kontakta
Kristina Lind
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Räddningstjänsten Östra Götaland söker chefsekonom

Arbetsgivare Räddningstjänsten Östra Götaland
Rekryteringsområde Tjänstemän
Uppdragstyp Rekrytering
Område Chefstjänster/ Styrelse-uppdrag
Ort Norrköping
Platser 1
Sista ansökningsdatum 2018-06-03

Räddningstjänsten Östra Götaland är en aktiv och pådrivande kraft i regionen, som tillsammans med andra skapar ett säkrare samhälle - dygnet runt, året runt.

Vi är ett kommunalförbund som bildades 2010 och som idag har fem medlemmar: Linköpings, Norrköpings, Söderköpings, Valdemarsviks och Åtvidabergs kommuner. Vi har cirka 450 medarbetare som fördelar sig på cirka 200 personer på heltid, varav 160 i utryckande tjänst och 250 räddningspersoner i beredskap. Verksamheten omsätter ca 210 Mkr. Räddningstjänsten Östra Götaland samarbetar även med Räddningstjänsten i Motala och Vadstena gällande ledning av kommunala räddningsinsatser.

Vi arbetar för färre olyckor och minskade skador genom förebyggande verksamhet samtidigt som vi är redo att rycka ut dygnet runt för att hjälpa till vid bränder och andra olyckor. Vi stödjer företag och organisationer i deras säkerhetsarbete. Därutöver bedriver vi en omfattande informationsverksamhet för enskilda människor.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Rollen som chefsekonom innebär ett totalansvar för organisationens hela ekonomiprocess, från budget till årsbokslut. I arbetsuppgifterna ingår såväl redovisning som uppföljning, controlling, investeringar, hantering av pensioner och försäkringar samt internkontroll. Stort fokus ligger på att vidareutveckla engagemang och förståelse för ekonomifrågorna i organisationen och du jobbar nära de budgetansvariga cheferna.

Som chef för ekonomifunktionen arbetar du såväl strategiskt med frågor i ledningsgruppen och rapportering till den politiska direktionen, som mer operativt med direkt stöd ute i verksamheten. Till din hjälp i arbetet finns såväl ekonomi- som löneadministration.

Du ska kunna verka som en samlad kraft med förmåga att stödja, entusiasmera och skapa engagemang. Det är viktigt med en god samarbetsförmåga då arbetet innebär breda kontaktytor och ställer stora krav på kommunikation och pedagogisk förmåga.

Räddningstjänsten befinner sig i en utvecklingsfas där man arbetar för att fler kommuner ska ansluta sig och bli medlemmar samtidigt som den offentliga ekonomin står inför utmaningar kopplade till kostnadsutveckling och effektiviseringar. I rollen som chefsekonom kommer du ha stora möjligheter att få vara med och bidra och påverka i denna utveckling.

Din profil
Vi söker dig som har relevant högskoleexamen inom ekonomi och flerårig erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Du har tidigare erfarenhet av att kommunicera och förmedla en organisations ekonomiska förutsättningar ut i verksamhet och till ledning/ägare. Vidare har du ansvarat för hela ekonomiprocessen samt har erfarenhet av både strategisk och operativ ekonomistyrning. Det är meriterande med erfarenhet från offentlig förvaltning.
Du har god ekonomisk förståelse, kunskaper i såväl budgetering, prognosarbete, redovisning, skatter, moms, pensioner, försäkringar, investeringar som bokslutsarbete och årsredovisning samt goda IT-kunskaper och förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska.

För att lyckas i rollen behöver du vara mål- och resultatorienterad, analytisk, noggrann samt ha en personlig mognad. Viktigt är att du kan skapa förtroende och engagemang kring ekonomifrågorna.

Vi kommer därför att fästa stor uppmärksamhet kring ledord som helhetssyn, kundfokus, planering, relationsbyggande och kommunikation.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med Unik Resurs. Vi vill därför ha din ansökan via hemsidan www.unikresurs.se

Har du frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Kristina Lind, 0767-781513, kristina.lind@unikresurs.se

Tillträde 1 november eller enligt överenskommelse.

Unik Resurs

Välkommen till Unik Resurs!

Din rekryterings- & utvecklingspartner i med- & motgång

Hos oss är du alltid välkommen att kontakta ansvarig rekryterare om du har frågor eller funderingar kring ett annonserat uppdrag.

Om inte detta uppdrag passar dig är du välkommen att kontakta oss så kanske vi kan hitta ditt drömjobb tillsammans. Vi känner regionen och vet var du kan göra bäst nytta med din profil.

Lycka till!