Verksamhetschef service US, Region Östergötland

Plats
Linköping (Kommun), Östergötland
Annonserat
den 17 maj 2018
Stängs
den 3 juni 2018
Kontakta
Kristina Lind
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Verksamhetschef service US, Region Östergötland

Arbetsgivare Region Östergötland
Rekryteringsområde Tjänstemän
Uppdragstyp Rekrytering
Område Chefstjänster/ Styrelse-uppdrag
Ort Linköping
Platser 1
Sista ansökningsdatum 2018-06-03

Centrum för verksamhetsstöd och utveckling (CVU) är en del av Region Östergötlands organisation och ansvarar för tjänster inom facility management, upphandling, HR, ekonomi, IT, medicinsk teknik, arkivverksamhet, regional biblioteksverksamhet, folkhälsa och vårdnära verksamhetsutveckling. Ett brett och spännande uppdrag med andra ord.

Vi utgör Region Östergötlands kompetensstöd inom alla våra discipliner. Målet är att skapa mervärde och underlätta för vården, våra chefer och för regional utveckling. CVU har en horisontell organisation bestående av ett antal verksamhetsområden som samverkar. Vi strävar efter att ge individen både ansvar och handlingsutrymme. Vår organisation präglas av stor drivkraft, tydligt utvecklingsfokus och ett öppet och kreativt samarbetsklimat.

Vår vision är att bidra till Region Östergötlands utveckling genom att skapa branschens bästa verksamhetsstöd. Som en del i det arbetet kommer vi att från 2019-02-01 ta över ansvaret för leveransen av lokalvård och inre logistik på Universitetssjukhuset (US). Vi söker därför en engagerad och utvecklingsinriktad verksamhetschef till denna organisation.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Ditt uppdrag är att leda och vidareutveckla den befintliga verksamhet som tas över i början av 2019. Du gör det tillsammans med inledningsvis ca 200 medarbetare, varav 60 inom inre logistik och resterande inom lokalvård. På sikt kan verksamheten komma att utökas med fler funktioner.

Servicetjänsterna är en viktig del i sjukvårdssystemets helhet och fokus kommer vara utveckling av kvalitet, hitta synergier och skalfördelar parallellt med ett ledarskap som genomsyras av respekt för individen och det man kan åstadkomma tillsammans som team.

Som verksamhetschef har du helhetsansvar för verksamhet, ekonomi och personal. I organisationen finns expertstöd i form av processansvarig för lokalvård respektive inre logistik, avtals- och upphandlingsstöd samt HR- och ekonomiresurser. Tjänsten innebär många kontaktytor och samarbeten, bl a med vårdenheter på US, inom CVU och även nationella nätverk.

Då tjänsten är nyinrättad innebär det stora möjligheter att påverka utformning av verksamheten men också utmaningar i form av vårdens utmaningar framåt med bl a digitalisering, demografi och kompetensförsörjning.

Profil
Du har adekvat akademisk utbildning eller motsvarande erfarenhet.

Du har minst fem års erfarenhet av att leda verksamhet inom servicebranschen, t ex inom facility management, hotell eller handel. Det är ett krav att du har erfarenhet att leda genom andra. Vidare har du dokumenterad erfarenhet med goda resultat av att ha lett i utvecklingsfas eller i uppstart av verksamhet.

Du har god administrativ förmåga och goda kunskaper i budget och uppföljning, styrmodeller, produktionsplanering, flöden och processer. Dina språkkunskaper i svenska är mycket goda i såväl tal som skrift och du har goda kunskaper i Officepaketet.

Som person har du förmåga att se till helheter och ta hänsyn till det större perspektivet men du behöver också vid behov kunna dyka ner i detaljer. Vidare har du mycket god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du är utåtriktad, skapar kontakter och underhåller relationer.

Vid en eventuell intervju kommer vi att fästa stor vikt vid följande kompetenser: problemlösningsförmåga, förändringsbenägenhet, resultatorientering, självkännedom, initiativtagande och relationsbyggande.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Region Östergötland med Unik Resurs. Vi vill därför ha din ansökan via hemsidan www.unikresurs.se.

Senaste ansökningsdag är 2018-06-03. Har du frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Kristina Lind, 0767-781513,kristina.lind@unikresurs.se

Unik Resurs

Välkommen till Unik Resurs!

Din rekryterings- & utvecklingspartner i med- & motgång

Hos oss är du alltid välkommen att kontakta ansvarig rekryterare om du har frågor eller funderingar kring ett annonserat uppdrag.

Om inte detta uppdrag passar dig är du välkommen att kontakta oss så kanske vi kan hitta ditt drömjobb tillsammans. Vi känner regionen och vet var du kan göra bäst nytta med din profil.

Lycka till!

x