VD till Östersundshem

Rekryterare
Östersundshem
Plats
Östersund (Kommun), Jämtland
Annonserat
den 24 maj 2018
Stängs
den 15 juni 2018
Kontakta
Michael Schilling
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Östersundshem söker en ny VD. För dig som brinner för fastighetsbranschen finns nu en möjlighet att vara en del i ett spännande bolag som befinner sig i ett expansivt skede. 

Östersundshem ingår i Östersunds Rådhus AB, en koncern som ägs av Östersunds kommun. I bostadsbolaget finns 3 829 lägenheter samt 420 lokaler och förråd. Med visionärt byggande medverkar Östersundshem till att förverkliga regionens tillväxtmål. Koncernen omsatte 276 miljoner kronor under 2017 och har ett 70-tal anställda. 

Östersundshems uppdrag är att erbjuda ett varierat utbud av attraktiva, trygga och hållbara bostäder i Östersunds kommun där alla ska känna sig delaktiga och hemma i livets olika faser. Östersundshems organisation kännetecknas av engagemang och korta beslutsvägar - där medarbetarnas kunskap och professionalism skapar en effektiv organisation. 

Vår nya VD skall på ett aktivt sätt vara involverad i, och utveckla bolaget. Därför söker vi nu en driven och erfaren ledare med väldokumenterade ledaregenskaper och mycket goda kunskaper inom fastighetsbranschen. Det är mycket meriterande om du besitter kunskaper inom fastighetsförvaltning och fastighetsutveckling, liksom att du är väl förtrogen med projektplanering och avtalsförhandlingar. Den vi söker har en relevant akademisk utbildning som svarar upp mot de krav och kunskaper denna tjänst behöver, alternativt har du förvärvat kunskaper i motsvarande grad som gör att du är intressant för tjänsten. Du kommunicerar svenska språket flytande i tal och skrift. Du rapporterar till bolagets styrelse och du kommer att ha ett nära samarbete med bolagets ledningsgrupp och styrelsens ordförande. Östersundshem verkar i en offentlig miljö där transparens och öppenhet är ledord för verksamhet. Har du erfarenhet från offentlig sektor är det meriterande. 

Som ledare är du närvarande med ett kommunikativt förhållningssätt till dina medarbetare och externa intressenter. Du är en strategisk person som är affärsmässig och resultatorienterad, samt en möjliggörare som bygger långsiktiga relationer. 

Den person som innehar VD-rollen på Östersundshem är central i kommunen. Därför är det viktigt att du har, eller kan skapa, en lokal förankring i Östersund eller närområdet. Vi är medvetna om att det finns mycket kompetens på pendlingsavstånd, i denna rekrytering arbetar vi dock aktivt för att hitta dig som väljer att bo och verka i Östersunds kommun. 

I denna rekrytering har vi valt att samarbeta med rekryteringskonsult Michael Schilling hos Onepartnergroup. Du skickar din intresseanmälan till tjänsten via vår hemsida www.onepartnergroup.se/gavle/ senast 2018-06-15. Har du frågor kring tjänsten så kontaktar du Michael Schilling hos Onepartnergroup på telefon 073-0239105 eller Jan Lövqvist 070–8175102. Det går bra att kontakta Christer Sundin som är t.f. VD på telefon 070-6887283. Läs mer om Östersundshem på www.ostersundshem.se