Rektor till Gransäterskolan F-9 i Håbo Kommun

Rekryterare
Håbo kommun
Plats
Håbo, Uppsala (SE)
Annonserat
den 29 maj 2018
Stängs
den 17 juli 2018
Kontakta
Katarina Thomasson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Engagerad rektor till Gransäterskolan F-9 i Håbo Kommun

Allt fler upptäcker Håbo kommun, en ung och spännande tillväxtkommun med Bålsta som centralort. Vi är 21 000 invånare och fortsätter att växa. Vårt centrala läge i en växande region ger oss närhet och bra kommunikationer till de större städerna. Från både Stockholm och Västerås tar du dig hit på 30 minuter. I Håbo kommun har vi även en intern närhet som ger medarbetare stor möjlighet till påverkan och beslut. Här har du möjlighet att vara delaktig i förändrings- och utvecklingsarbetet. Vi är ca 1 600 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter.  För oss är det en självklarhet att ständigt arbeta för att vara en attraktiv arbetsgivare. Hållbar miljö, hälsa och välbefinnande samt teknisk utveckling är några viktiga ingredienser i det arbetet.

Barn- och utbildningsförvaltningen har ansvaret för verksamheterna inom förskola, grundskola, grundsärskola, fritidshem och annan pedagogisk verksamhet, kommunens elevhälsoenhet samt gymnasie- och vuxenutbildning.

Nu söker vi en engagerad rektor till Gransäterskolan, en F – 9 skola med 480 elever.

Om Gransäterkolan
Vi sätter eleven i fokus under hela skoldagen genom att ha tydliga mål, utveckla undervisningen och ge eleverna trygghet och arbetsro. Vi vill ge våra elever möjligheter att vara delaktiga i sitt lärande och sin utveckling för att nå sin högsta potential. Håbo kommun är en framtidskommun som hösten 2014 startade en utbildning om inkludering tillsammans med Uppsala universitet. Nu har alla våra medarbetare haft möjlighet att gå utbildningen och arbetet för en inkluderande skola fortsätter.

Vi satsar på läs- och skrivutveckling från förskolan till gymnasiet. Fritidshemmen är en viktig del av dagen för elevernas utveckling och lärande. På Gransäterskolan finns även Aspengruppen, en kommungemensam undervisningsgrupp med elever inom autismspektrat.

Arbetsuppgifter

Som rektor hos Gransäterskolan innebär ditt arbete att:

 • Leda, utveckla och företräda Gransäterskolan.
 • Utifrån övergripande mål, grundskolans styrdokument och riktlinjer utveckla tydliga mål för verksamheten i dialog med medarbetare.
 • Vara nytänkande och inspirerande pedagogisk ledare som stödjer och stimulerar medarbetare att utveckla en modern skola.
 • Medverka i Håbo kommuns utvecklingsarbete av Håbo kommuns skolor.
 • Rektor är direkt underställd verksamhetschefen för grundskolan och ingår i dennes ledningsgrupp tillsammans med rektorer.
 • Chef för lärare och övriga medarbetare, totalt 75 medarbetare varav två biträdande rektorer

Ansvar

 • Verksamhets/personal/ekonomiskt ansvar för skolorna
 • Uppföljning av mål, resultat, verksamhet och ekonomi
 • Vara ansiktet utåt och företräda Gransäterskolan
 • Leda, planera och utveckla verksamheten i samarbete med din ledningsgrupp bestående av biträdande rektorer och övriga medarbetare
 • Leda arbetet med skolornas arbetsplan och säkerställa det systematiska kvalitetsarbetet i enlighet med förvaltningens övergripande plan
 • Rapporterar till verksamhetschefen för grundskolan
 • Ingår i ledningsgruppen för grundskolan, tillsammans med de 5 övriga rektorerna i Håbo kommun
 • Arbetar för en långsiktig personalplanering med fokus att skapa en hållbar, långsiktig organisation

Kvalifikationer
Vi söker dig som är en trygg ledare, som ser möjligheter och är målmedveten. Du bidrar med positiv energi och är en god kommunikatör. För att lyckas i rollen tror vi att du har en pedagogisk akademisk examen, samt flerårig erfarenhet av ledning som rektor. Utöver grundutbildning är ledarutbildningar meriterande, gärna statliga rektorsutbildningen. Du har goda kunskaper om mål och resultatstyrt utvecklingsarbete i skolan, samt erfarenhet av arbete med att tolka skollag, läroplan, avtal och styrdokument. Erfarenhet av arbete och ansvar för arbetsmiljö, budget och uppföljning. Erfarenhet av arbete med verksamhetsplaner och kvalitetsverktyg.

Att du har ett stort intresse för pedagogik och tillhörande forskning ser vi som en självklarhet.

Som person är du utpräglat kommunikativ och förtroendeskapande i dina interna och externa kontakter. Du är en stabil ledare och kan arbeta med komplexa frågor på ett klokt sätt. Du har förmåga att lägga ner extra energi när det behövs och motiveras av utmaningar. Du är driven och engagerad och tycker om att arbeta strategiskt och målmedvetet genom dina medarbetare. Är du dessutom en nytänkande och modig ledare så är detta en tjänst för dig!

Ansökan och kontakt
I den här rekryteringen samarbetar Håbo kommun med Experis. Du söker tjänsten via ansökningslänken nedan. Då urvalsprocessen sker löpande är det viktigt att du skickar din ansökan så snart som möjligt dock senast den 17:e juni.

För mer information är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsult hos Experis: Katarina Thomasson på 08-736 11 26 alt. katarina.thomasson@se.experis.com.

Fackliga företrädare är:
Lärarförbundet: Somir Patrik Sinha Ray, somirpatrik.sinharay@edu.habo.se
LR: Joakim Läbom, joakim.labom@edu.habo.se
Kommunal: Elisabeth Hörnqvist, elisabeth.hornqvist@enkoping.se
Vision: Niklas Arnö, niklas.arno@habo.se

Välkommen med din ansökan!