Kommunikatör till stora projekt - Täby Kommun

Rekryterare
Täby kommun
Plats
Täby (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 31 maj 2018
Stängs
den 15 juni 2018
Kontakta
Ellen Engström
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Kommunikatör till stora projekt - Täby Kommun

Täby kommun är en av Stockholmregionens snabbast växande kommuner, nära både centrala Stockholm och Arlanda. Inom tio år har Täby vuxit från dagens drygt 70 000 invånare till 90 000 och år 2040 beräknas finnas 20 000 nya arbetstillfällen. Just nu förbättras kollektivtrafiken och vägarna, på sikt kommer Roslagsbanan att förlängas till city via Odenplan. Hög kvalité i välfärden och möjlighet för invånare att välja bland annat skola och omsorg är en del av kommunens signum. Tycker du att det låter spännande att vara en del av utvecklingen?

Placering: 
Stockholm

Bransch: 
Kontor, Administration

Antal tjänster: 
1

Rekrytering kommunikationsavdelningen, 1 kommunikatör verksamhetskommunikation

Täby kommun söker: Kommunikatör till stora projekt, tillsvidare

Kommunikationsavdelningen är en del av kommunledningskontoret och ansvarar för kommunens strategiska kommunikationsarbete och kontakten med invånare, företagare och besökare m.fl. i kommunens kontaktcenter. Vi samordnar och driver övergripande utveckling inom kommunikationsområdet och ansvarar för strategier, riktlinjer och verktyg. Avdelningen ansvarar för kommunens olika gemensamma kanaler. Avdelningen ska bidra till att stärka förtroendet för Täby kommun genom en sammanhållen, tydlig och lättillgänglig kommunikation. Kommunikationen ska bidra till att det ska vara enkelt att bo och jobba i Täby kommun.

Arbetsuppgifter
Som kommunikatör i kommunens stora utvecklingsprojekt inom stadsbyggnadsområdet är du en del av kommunikationsavdelningen. Du jobbar nära projektens chefer och team på samhällsutvecklingskontoret. Du ger råd och stöd till chefer i projekten i deras kommunikation, både extern och intern.

I din roll som kommunikatör arbetar du nära projektchef och verksamhet med kommunikationsplanering, kanalval, analys av målgrupper, budskapsformuleringar. Du är van att projektleda, både driva och medverka, i projekt inom kommunikationsområdet för olika kommunikationsinsatser. Du håller också proaktiv kontakt med och bevakar media. Utifrån verksamhetens och kommunens mål och behov fångar du upp händelser i projekten och omsätter till kommunikation. Du bevakar också ärenden och beslut som det finns behov av att kommunicera. Du har erfarenhet av att kunna samordna och driva kommunikationsfrågorna i ett sammanhang där det finns många olika intressenter. Du är van att arbeta självständigt, förstår de kommunikativa processerna, skriver målgrupps- och kanalanpassat och arbetar med webb samt andra digitala kanaler.

Kvalifikationer

 • Utbildning i kommunikation eller annan jämförbar utbildning
 • Erfarenhet av att projektleda kommunikationsprojekt
 • Erfarenhet av arbete med digitala kanaler och i sociala medier
 • Erfarenhet av arbete i politiskt styrd organisation är meriterande

Personliga egenskaper

 • Du har förmåga att se möjligheter på såväl strategisk som operativ nivå och kan förmedla dina iakttagelser på ett enkelt och lättförståeligt sätt.
 • Du har ett helhetsperspektiv, men förstår att i detaljerna finns möjligheterna.
 • Du måste kunna formulera dig väl i tal och skrift samt också kunna utforma och publicera kommunikationsinsatser i olika kanaler så att de får avsedd effekt.
 • Du kan arbeta självständigt med att strukturera och planera ditt arbete och gillar att anta nya utmaningar.
 • Du är serviceinriktad, prestigelös, har lätt för att samarbeta och skapa förtroende hos avdelningens interna kunder. Framförallt har du en styrka i att få saker gjorda.  
 • För dig är det självklart att våra interna kunder är i fokus och att vårt gemensamma mål är att alltid ha invånarens perspektiv. Du ska ha förståelse för att beslutad vision och mål är det som avgör i vilken riktning vi kommunicerar och att det är kommunledningen som sätter agendan.  
 • Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper vid val av medarbetare.

Arbetsprover kommer att krävas. Urval och intervjuer sker löpande. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Välkommen med din ansökan redan idag!

Kontakt
Anställning tillsvidare med tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort Täby. Läs gärna mer om kommunen på vår hemsida www.taby.se. Urval sker löpande så var gärna snabb med din ansökan. I denna rekrytering samarbetar vi med Experis. Frågor om tjänsten besvaras av Ellen Engström, ellen.engstrom@se.experis.com, 0703904012

Fackliga företrädare; Gill Blomberg (Vision), telefon 08-555 596 92, e-post gill.blomberg@taby.se och Helen Klockare telefon 08-555 595 12 helen.klockare@taby.se

Liknande jobb

Liknande jobb