Rekryteringsmyndigheten söker Chefsläkare till Karlstad

Plats
Karlstad (Kommun), Värmland (SE)
Annonserat
den 1 juni 2018
Stängs
den 14 juni 2018
Ref:
Ö2018/0302
Kontakta
Marcus Hammarnäs
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Rekryteringsmyndigheten söker Chefsläkare till Karlstad

Karlstad

Ref Ö2018/0302

Vill du hjälpa till med att bidra till Sveriges skydd och beredskap och samtidigt bidra med ditt medicinska ledarskap till att forma vår verksamhet? Vi söker en chefsläkare till vår växande prövningsavdelning.

Som chefsläkare är du medicinskt ledningsansvarig för den medicinska verksamheten och du leder dess metod- och tjänsteutveckling. Du säkerställer att våra medarbetare inom den medicinska verksamheten har den kompetens som krävs och att den medicinska bedömningen av prövande är likvärdig och rättssäker. Det formella personalansvaret finns hos avdelningschefen men som chefsläkare är du en viktig företrädare för arbetsgivaren. I arbetet ingår att samverka inom och utom myndigheten med chefer, medarbetare och uppdragsgivare. Du deltar också i myndighetens verksamhet på andra orter.

Dina meriter och kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad läkare med legitimation utfärdad av Socialstyrelsen och med specialistkompetens inom en lämplig klinisk specialitet. För rollen krävs flerårig klinisk erfarenhet och även erfarenhet av verksamhets-, metod- och tjänsteutveckling. Du har chefserfarenhet inom hälso- och sjukvård och vi ser gärna att du har någon form av ledarskapsutbildning. Har du kunskap om totalförsvaret är det en merit.

Dina personliga egenskaper har stor betydelse för oss och vi tror att du kan bidra med driv, energi och en nyfikenhet kring att kontinuerligt utveckla verksamheten. Du tycker om att engagera medarbetare och att inspirera till utveckling. Du har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer.

I din anställning ska du verka för jämställdhet och jämlikhet och förebygga att kollegor eller andra som kommer i kontakt med myndigheten utsätts för kränkande behandling.

Om oss
Rekryteringsmyndigheten prövar och bedömer lämpligheten hos sökande till bland annat Försvarsmakten och Polisen. Vi stödjer även andra myndigheter med urval i deras rekryteringsarbete till utbildningar och anställningar med särskilda krav. Från och med den 1 juli 2017 mönstrar vi och skriver in till värnplikt. Vi redovisar totalförsvarets personal och för register över alla svenskar som är krigsplacerade. Rekryteringsmyndigheten ligger i Karlstad och har prövningsenheter i Stockholm och Malmö.

Prövningsavdelningen är myndighetens största avdelning med cirka 80 medarbetare på våra tre orter. De största medarbetargrupperna är psykologer, sjuksköterskor och läkare. Vi arbetar oftast mot en ung målgrupp i samhället vilket kräver att vi är uppdaterade i metoder och forskning kopplat till just den målgruppen.

Svenskt medborgarskap
Anställningen är säkerhetsklassad och vi gör en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen. Du måste därför vara svensk medborgare.

Vi svarar gärna på dina frågor
Vill du veta mer om arbetsuppgifterna är du välkommen att ringa avdelningschef Marcus Hammarnäs eller chefsläkare Björn Bäckstrand. Fackliga företrädare är Ia Hedberg, Saco-S och Jesper Nyberg, OFR/S. Du når samtliga på telefonnummer 0771-24 40 00.

Välkommen att söka senast den 14 juni 2018

Du söker anställningen via myndighetens webbplats rekryteringsmyndigheten.se

Rekryteringsmyndigheten har redan valt informationskanaler för den här rekryteringen.