CIO-/IT- och digitaliseringschef till Nykvarns kommun

Rekryterare
Nykvarns Kommun
Plats
Nykvarn (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 11 juni 2018
Stängs
den 20 juni 2018
Kontakta
Stefan Bölin
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

CIO-/IT- och digitaliseringschef

Arbetsgivare Nykvarns kommun
Rekryteringsområde Tjänstemän
Uppdragstyp Rekrytering
Område Data/IT/ Telekom
Ort Nykvarn
Platser 1
Sista ansökningsdatum 2018-06-20

Företagspresentation
I Nykvarn är det enkelt att komma nära det som är viktigt. Nykvarn har ett strategiskt läge i Stockholmsregionen och i Mälardalen. Här finns en stark entreprenörsanda och kommunen vill möjliggöra ett rikt och varierat näringsliv. Nykvarn ska vara en plats med möjlighet att växa och där livets alla behov finns tillgodosedda. Vi är ett småskaligt samhälle som tänker stort, med ena foten intill storstadens möjligheter, den andra i den Sörmländska naturens lugn.

I Nykvarn bor det ca 10 700 kommuninvånare och är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige. Nykvarns kommun ses som rikets 8:e tryggaste och säkraste kommun. Grundskolan är fortsatt rankad som bäst i länet och den femte bästa i riket. De kommuninvånare som är i behov av hemtjänst får länets bästa. Vidare är kommunen rankad högt bland alla kommuner i Sverige när det gäller det politiska klimatet.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Rollen som CIO/IT-och digitaliseringschef är ny och innebär ett strategiskt arbete med att utveckla IT-verksamheten i kommunen och samtidigt fungera som ansvarig för IT-enheten. Som CIO/IT-och digitaliseringschef skall du leda IT-enheten med underställd personal och ansvara för att verksamheten följer plan och att besluten följs. Det strategiska arbetet består primärt utav att driva utveckling av digitalisering för kommuninnevånare och organisationen.

Uppdraget består även av att kontinuerligt lyssna av verksamheternas behov av IT-stöd och digitalisering samt att på ett konstruktivt och strategiskt sätt informera om möjligheter till förbättringar av verksamhetens IT-system. Det krävs ett samförstånd mellan IT- och verksamhetsledning där CIO/IT-och digitaliseringschef verkar som ett stöd till de olika verksamheterna. I tjänsten ingår ett ansvar för att utarbeta strategier för framtiden och därför är omvärldsbevakning en viktig del av denna tjänst. CIO/IT-och digitaliseringschef är föredragande i digitaliseringsutskottet och rapporterar till chef för kommunledningskontoret.

Din profil
För att lyckas i uppdraget tror vi att du har högskoleexamen inom informations- eller datateknik eller annan relevant akademisk utbildning. Du har erfarenhet från flera års arbete med att driva IT-frågor på strategisk nivå. Du har tidigare arbetat med digitaliseringsfrågor och har dokumenterad erfarenhet från utvecklingsarbete. Det är önskvärt att du tidigare har arbetat som ledare med personalansvar och har erfarenhet från en politisk styrd organisation.

Det är viktigt att du vågar utmana status quo, söker nya perspektiv samt initierar utvecklingsinsatser. Du driver egna initiativ inom och utanför ramarna för ditt eget arbete och kan fatta egna beslut. Du planerar och organiserar ditt arbete på ett realistiskt sätt och integrerar kort- och långsiktiga mål med helhetsbilden. Du håller andra informerade, ger konstruktiv feedback och lyssnar in på ett bra sätt. Du hjälper andra när det behövs, delar information och är bra på att samarbeta.

Ansök redan idag!

Ansökan
Passar du in på ovanstående profil, tveka inte att ansöka redan idag!

Glöm inte att motivera så utförligt som möjligt varför just du är lämplig för denna tjänst och att uppdatera dina uppgifter i ditt cv.

Ansvarig konsult är Stefan Bölin och nås på 076-778 15 01 eller på stefan.bolin@unikresurs.se

Välkommen!

Unik Resurs

Välkommen till Unik Resurs!

Din rekryterings- & utvecklingspartner i med- & motgång

Hos oss är du alltid välkommen att kontakta ansvarig konsult om du har frågor eller funderingar kring ett annonserat uppdrag.

Lycka till!

Liknande jobb

Liknande jobb