Huvudsekreterare för Humaniora och Samhällsvetenskap till Vetenskapsrådet

Rekryterare
Vetenskapsrådet
Plats
Stockholm (Kommun) (SE)
Annonserat
den 14 juni 2018
Stängs
den 30 augusti 2018
Ref:
2.2.1-2018- 6300
Kontakta
Sven Stafström
Anställningsform
Visstid
Arbetstid
Deltid

Vetenskapsrådet söker en huvudsekreterare för Humaniora och Samhällsvetenskap.

Ref 2.2.1-2018- 6300

Vetenskapsrådet arbetar för att ge bra förutsättningar för forskare. Vi är Sveriges största statliga forskningsfinansiär och ger stöd till forskning inom alla vetenskapsområden. Vi är rådgivare till regeringen, samordnar och utvecklar kommunikation om forskningens betydelse, resultat och villkor. Vi har ett övergripande ansvar för forskningsinfrastruktur av nationellt intresse och verkar för internationellt forskningssamarbete. Hos oss arbetar omkring 200 medarbetare i moderna lokaler i centrala Stockholm och Göteborg. Denna anställning är placerad i Stockholm.

Arbetsuppgifter
Huvudsekreteraren är vetenskapligt ansvarig för området humaniora och samhällsvetenskap, och är huvudföredragande vid Ämnesrådet för humaniora och samhällsvetenskap, ett av Vetenskapsrådets beslutande organ. Huvudsekreterarna ingår i Vetenskapsrådets ledning och medverkar i generaldirektörens ledningsråd. Huvudsekreteraren bidrar till arbetet med att utveckla Vetenskapsrådets samlade verksamhet. I detta arbete kan ingå ansvar för andra områden än humaniora och samhällsvetenskap.

Kvalifikationer
Huvudsekreteraren ska ha hög vetenskaplig kompetens och vara en aktiv forskare med erfarenhet som forskningsledare. Vidare ska huvudsekreteraren ha intresse och erfarenhet av strategiska forskningsfrågor. Tidigare erfarenhet av ledningsuppdrag vid en myndighet inom forskningsområdet är en merit. Även erfarenhet från internationella forskningsfinansieringssystem är meriterande. Vi lägger också vikt vid personliga egenskaper såsom god kommunikativ förmåga och samarbetsförmåga.

Anställning
Anställningen är på 75 % under en period av tre år. Den sammanlagda anställningstiden är maximalt sex år.

Anställningen som huvudsekreterare ska kombineras med en anställning som forskare vid ett svenskt lärosäte.

För anställningen gäller tillträde den 1 januari 2019.

Vetenskapsrådet erbjuder en attraktiv arbetsplats som strävar efter ökad mångfald och att ge alla lika möjligheter samt att vara fri från diskriminering.

Mer information
För ytterligare upplysningar kontakta Sven Stafström generaldirektör, tfn 08-546 44 161 eller Ann Fust, rådsdirektör, tfn 08-546 44 116.

Facklig företrädare är Catarina Sahlberg (Saco), tfn 08-546 44 314 och Viking Meissl (ST), tfn 08-546 44 235. 

Märk din ansökan med dnr 2.2.1- 2018-6300. Du söker via www.vr.se under Lediga jobb.

Din ansökan vill vi ha senast den 24 augusti 2018.

Vetenskapsrådet har gjort medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakter med annonsförsäljare och säljare av rekryteringstjänster.