HR-chef till Sveriges riksdag

Rekryterare
Sveriges riksdag
Plats
Stockholm (Stad) (SE)
Annonserat
den 18 juni 2018
Stängs
den 13 augusti 2018
Ref:
1995-2017/18
Kontakta
Katrin Gramenius
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

HR-chef till personalenheten

Vi söker dig som vill vara med och utveckla det strategiska och operativa HR-arbetet tillsammans med engagerade och kompetenta medarbetare i en spännande politiskt styrd organisation där HR-frågorna alltid finns med på agendan. 

Dina arbetsuppgifter
Ditt uppdrag som HR-chef innebär att utifrån förvaltningens övergripande vision och uppdrag utveckla och driva arbetsgivarpolitiken och skapa ett gemensamt synsätt kring strategiskt viktiga utvecklingsfrågor som medarbetarskap, ledarskap, chefs- och kompetensförsörjning samt lönebildning. Friskvård, arbetsmiljö och samverkan med de fackliga organisationerna är också viktiga inslag liksom att utveckla rutiner.

Riksdagens myndigheter utgör ett eget avtalsområde vilket innebär att HR-enheten ansvarar för att det tecknas kollektivavtal med de centrala arbetsgivarorganisationerna. I detta arbete ingår också föredragningar i riksdagsstyrelsen och kontakt med riksdagens övriga myndigheter.

Som HR-chef kommer du även i kontakt med riksdagsledamöter i frågor som rör friskvård, arbetsmiljö och språkutbildningar.

En viktig del i arbetet är att vara ett stöd till förvaltningens chefer i frågor inom enhetens område och att kunna entusiasmera dina medarbetare samt utveckla och kvalitetssäkra HR-enhetens arbete.

Vi arbetar för att vara en attraktiv arbetsgivare där medarbetarna trivs, utvecklas och känner motivation och engagemang för sina arbetsuppgifter, vilket också innebär att HR-funktionen ständigt behöver utvecklas.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig med akademisk utbildning inom HR-området eller annan jämförbar akademisk utbildning. Du har flerårig chefserfarenhet samt gedigen erfarenhet av kvalificerat HR-arbete. Du ska även ha erfarenhet av att leda utvecklings- och förändringsarbete. Erfarenhet från statlig verksamhet är meriterande.

Som HR-chef hos oss är det viktigt att du har god självkännedom och personlig mognad. Du behöver kunna delegera, arbeta med uppföljning och återkoppling. Du har en förmåga att hålla god balans mellan transparens och integritet. Du har en god förmåga att kommunicera både i tal och skrift och arbetar strukturerat.

Som chef inom Riksdagsförvaltningen ska du ha överblick och kunna förstå helheten, agera utifrån ett arbetsgivarperspektiv, stimulera medarbetare till delaktighet och utveckling samt sätta realistiska mål som kan nås inom givna ramar. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper, särskilt din förmåga att samarbeta och kommunicera.

Riksdagsförvaltningen tillämpar tidsbegränsade chefsförordnanden.

Svenskt medborgarskap krävs, eftersom anställningen är placerad i säkerhetsklass.

Vi erbjuder dig
Ett spännande och omväxlande arbete på en HR-enhet med 10 medarbetare som har stort eget ansvar. Inom enheten arbetar HR-specialister, friskvårdspedagog och lönesekreterare.

HR-enheten är en av tre enheter i den administrativa avdelningen och du rapporterar till den administrativa chefen.

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid

Kontakta oss

  • Katrin Gramenius, avdelningschef, 08-786 67 25
  • Lars Eriksson, Saco, 08-786 40 00
  • Ann-Charlotte Eklund, ST, 08-786 40 00
  • Lars Vestberg, Seko, 08-786 40 00

Ansökan
Välkommen med din ansökan.

Sista ansökningsdag är den 13 augusti 2018. 
Referensnummer: 1995-2017/18

Ansökningsformulär 

Att arbeta i Sveriges riksdag
Riksdagen är hjärtat i den svenska demokratin. Riksdagsförvaltningens uppgift är att skapa bästa möjliga förutsättningar för riksdagen och dess ledamöter. Det är ett unikt uppdrag vi är stolta över. Vi har spännande arbetsuppgifter där vi utmanas yrkesmässigt. Samtidigt har vi god balans mellan arbete och fritid. Våra värdeord kvalitet, kompetens och engagemang ger oss en gemensam riktning. Tillsammans ser vi till att demokratin fungerar.