HR- och kommunikationsdirektör till Fortifikationsverket

Plats
Eskilstuna (Kommun), Södermanland
Annonserat
den 23 juni 2018
Stängs
den 13 augusti 2018
Ref:
2523/2018
Kontakta
Helena Andersson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

HR- och kommunikationsdirektör

Eskilstuna

Ref 2523/2018

Fortifikationsverket är en av Sveriges största fastighetsägare. Vi arbetar med avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader och bergrum, på flygfält och marinbaser. Vi har regeringens uppdrag att se till att försvaret har väl fungerande anläggningar, mark och lokaler för sin verksamhet och vi är en viktig del av landets krisberedskap.

Vi erbjuder 
Hos oss finner du en kultur som präglas av affärsmässighet, professionalism, delaktighet och respekt. Här får du mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Vi jobbar också för att medarbetare hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Nu söker vi en HR- och kommunikationsdirektör till Eskilstuna som vill jobba på en av Sveriges mest spännande arbetsplatser och samtidigt bidra till ett robust samhälle och en säkrare värld.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som HR- och kommunikationsdirektör kommer du att arbeta på strategisk nivå utifrån Fortifikationsverkets fastställda mål och verksamhetsplan. Du kommer att planera, leda och följa upp HR- och kommunikationsavdelningens verksamhet. Vidare ansvarar du för samordning och styrning av bl.a. lönepolitik, strategisk kompetensförsörjning, arbetsmiljö, arbetsgivarfrågor samt intern och extern kommunikation och utvecklingen av området. Du kommer att vara arbetsgivarrepresentant i samverkan med de fackliga organisationerna. Du rapporterar till generaldirektören och ingår i ledningsgruppen. Arbetet är förenat med resor.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har akademisk examen från universitet eller högskola inom HR-området eller beteendevetenskap, alternativt annan inriktning som vi bedömer relevant för tjänsten. Du har minst 10 års erfarenhet som chef och att driva strategiska arbetsgivarfrågor. Det är av stor vikt att du även har mångårig erfarenhet av brett HR-arbete och hög kompetens inom det arbetsrättsliga området med erfarenhet av facklig samverkan och förhandling. Du har en mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Meriterande kvalifikationer
Det är meriterande med tidigare erfarenhet från ledande befattning inom kommunikation. Vidare är det meriterande dokumenterad kunskap om statlig särreglering inom arbetsrätt. Det är meriterande om du har erfarenhet av verksamhet inom statsförvaltning, att styra och arbeta i processer, ledningsarbete samt att leda genom andra. Det är även meriterande med erfarenhet av förändringsledning.

Personliga egenskaper
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Som person är du drivande och kommunikativ med en mycket god strategisk och analytisk förmåga. Ditt ledarskap präglas av tydlighet i målbeskrivningar och beslut, aktivt lyssnande och lärande. Du agerar professionellt och har en hög integritet.

Anställningsvillkor 
Tillsvidareanställning. Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställningar vid Fortifikationsverket är säkerhetsklassade. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen.

Kontaktpersoner 
Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta Avdelningschef Helena Andersson 010 - 44 44 795 eller HR-specialist Roger Thörnstrand, tfn 010 - 44 44 512.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster 
Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Fackliga representanter 
Eric Bergman, Ledarna 
Tommy Eriksson, SEKO
Karin Alm, SACO 
Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000 

Ansökan 
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 2018-08-13. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

 

Länk till den här sidanhttp://fortv.se/sv/Jobba-hos-oss/?rmpage=job&rmjob=274&rmlang=SE