HR-chef till Kulturhuset Stadsteatern

Plats
Stockholm (Kommun)
Annonserat
den 19 juni 2018
Stängs
den 16 juli 2018
Ref:
”HR-chef”
Kontakta
Malin Dahlberg
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

HR-chef

Kulturhuset Stadsteatern är en del av Stockholm Stad och är en verksamhet för alla stockholmare, unikt både ur ett nationellt och internationellt perspektiv. Verksamheten rymmer en mångfald av kulturuttryck, såväl professionellt som eget skapande där kultur utövas, tas in och prövas. Kulturhuset Stadsteatern omfattar ca 450 medarbetare och är därmed en av norra Europas största kulturinstitutioner.

Kort om verksamheten
Kulturhuset Stadsteatern erbjuder stockholmarna teater, litteratur, dans, konst, design, film, musik, debatt och annan kulturell produktion av hög kvalitet, präglad av både bredd och spets. Verksamhet bedrivs såväl i Kulturhuset vid Sergels Torg som i satelliterna i Skärholmen, Vällingby, Parkteatern samt Kretsteatern som turnerar i ytterstaden.

I januari 2019 flyttar Kulturhuset Stadsteatern tillfälligt ut från Sergels Torg på grund av en välbehövlig renovering. Verksamheten sprids till ett antal platser både inom och utom tullarna. Hösten 2020 flyttar verksamheten tillbaka till Kulturhuset vid Sergels Torg.

Tjänsten
Som HR-chef arbetar du nära VD och ledningsgruppens arbetsutskott i frågor som rör organisation och strategiskt utvecklingsarbete. Du leder och utvecklar HR-funktionen i en verksamhet med stor bredd av medarbetare och chefer samt ansvarar för att utveckla chefer, medarbetare, arbetsmiljö och för löpande HR-frågor.

Arbetsuppgifter
Som HR-chef på Kulturhuset Stadsteatern arbetar du med den strategiska utvecklingen av organisationen med fokus på HR-området med målet att skapa goda förutsättningar för en hållbar verksamhet. Tjänsten som HR-chef är placerad i VD-stab, och till din  hjälp har du två HR-strateger.

Du ansvarar för att planera, vidareutveckla och förankra HR-processerna i organisationen. Du säkerställer att våra arbetssätt ger oss rätt verktyg för styrning och uppföljning och att vårt långsiktiga HR-arbete ger god beredskap för framtida utmaningar. Du coachar våra chefer i arbetet med att använda våra resurser hållbart och effektivt.  Du skapar förutsättningar för att våra chefer smidigt och enkelt kan sköta sina åtaganden. Strukturellt arbete med långsiktig planering tillsammans med goda färdigheter inom förhandling och kommunikation är viktiga nycklar i arbetet.

Kompetens
Som person är du tydlig och har lätt för att samarbeta och skapa förtroendefulla relationer med såväl medarbetare som chefer. Dina ledaregenskaper präglas av mod, handlingskraft och omtanke. Du förstår förutsättningarna för en organisation präglad av konstnärliga processer och behovet av balansen mellan konstnärlig frihet och behovet av praktiskt styrning. Du har relevant akademisk utbildning med HR-inriktning eller annan likvärdig utbildning. Vi ser gärna att du har flerårig erfarenhet av arbete med HR-frågor på kvalificerad och strategisk nivå med ett ledarskap som lägger en god grund för stödfunktionens framtida utveckling. Det är också av stort värde med erfarenhet av HR-chefsrollen inom kultursektorn i vid mening.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Villkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning, på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Vi tillämpar individuell lönesättning.

Välkommen med din ansökan!

Ansökan
Vi vill ha din ansökan med personligt brev och CV senast måndag den 16 juli 2018.

Du skickar den till ansokan@stadsteatern.stockholm.se

Skriv som ärende/rubrik ”HR-chef”.

Information om tjänsten lämnas av:

Administrativ-/ekonomichef Malin Dahlberg:

malin.dahlberg@stadsteatern.stockholm.se
tel : 070-6821225

Fackliga representanter:

Teaterförbundet,

Urban Riismarkurban.riismark@stadsteatern.stockholm.se
tel: 073-9730347

Akademikerföreningen,

Petter Zerpepetter.zerpe@stadsteatern.stockholm.se
tel: 070–3160508