Ekonomichef till AKIFA Förvaltning AB

Plats
Stockholm (Kommun) (SE)
Annonserat
den 20 juni 2018
Stängs
den 12 augusti 2018
Ref:
3850472468
Kontakta
Susanne Bryhn
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Ekonomichef - AKIFA Förvaltning AB 
Fasticon Kompetens AB

AKIFA Förvaltning AB startade sin verksamhet 1994. Vår förvaltning omfattar ca 350 000 kvm bostäder, kontor och butiker, samt ett stort antal garageplatser. Våra uppdragsgivare är fastighetsägare med både större och mindre bestånd – privatpersoner, stiftelser, fackförbund och fastighetsbolag. Vi förvaltar ca 100 fastigheter belägna i Stockholms innerstad, Söderort, Sundbyberg, Lidingö och Malmö. Våra medarbetare har ett stort engagemang, gedigen kunskap och lång erfarenhet inom fastighets- och förvaltningsbranschen. 

Har du flera års erfarenhet av redovisningsarbete inom fastighetsbranschen? Vill du arbeta i ett stabilt och trevligt familjeföretag där långsiktiga relationer och engagemang är en framgångsfaktor? Har du intresse att utveckla processer och rutiner? Då kanske du är den vi söker. 

Rollen
Som ekonomichef kommer du tillsammans med VD att ha ansvar för utvecklingen av företagets arbete inom fastighetsekonomi/redovisning. Rollen är bred och utvecklande, förutom att ha ansvar för bolagets ekonomi svarar du även för några av våra större kunders fastighetsbestånd. Arbetsuppgifterna innefattar inte något personalansvar. Kontoret är beläget fem minuter från Stureplan i en av fastigheterna vi förvaltar. 

Arbetsuppgifter

 • Löpande redovisning för AKIFA Förvaltning AB
 • Rådgivande och ansvar för ca tio klientuppdrag
 • Moms, uppbörd och skatteredovisning
 • Deklarationer
 • Månads-, kvartals- och halvårsrapportering
 • Årsbokslut
 • Lönehantering
 • Fastighetstaxeringsrelaterat arbete
 • Statistiska undersökningar
 • Ansvar för ekonomisystemet 3L Pro
 • Sammanhållande ansvar för ekonomerna

Hos merparten av våra kunder ansvarar vi för både ekonomisk och teknisk förvaltning. Vi arbetar i team bestående av förvaltare och ekonom, tillsammans har teamen kundansvar. Vår ekonomigrupp utgörs av 4 ekonomer. Du rapporterar till VD.

Din bakgrund
Vi söker dig med högskoleutbildning med inriktning mot redovisning eller motsvarande. Du har mångårig redovisningserfarenhet inom fastighetsbranschen. Det är viktigt att du har bred kunskap och erfarenhet inom redovisning inom årsbokslut, deklarationer, momsredovisning och andra skattefrågor. Besitter du fördjupade kunskaper inom K2/K3-redovisning är det meriterande. Med tanke på att våra kunder är både AB, HB, KB och stiftelser, förvaltningar så är det en fördel att du har erfarenhet av arbete med dessa.

Idag kan du sitta som erfaren redovisningsekonom i branschen och vara intresserad av att ta ett större strategiskt ansvar, eller så kanske du har en bakgrund som revisor och ser att du har mycket erfarenhet att bidra med i en ekonomichefsroll. Vi ser gärna att du har god datorkunskap främst med inriktning på ekonomiprogram och Excel samt har intresse för att utveckla processer och rutiner.

Personliga egenskaper vi värdesätter
För att lyckas i rollen vill vi att du är självgående, van vid att ta ansvar och leverera. Du är dessutom skicklig på att planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Att vara kvalitetsmedveten är en självklarhet för dig. Du är trygg och stabil i din roll samt har ett positivt förhållningssätt som skapar förtroende. Självklart har du precis som vi ett genuint intresse för fastigheter och drivs av engagemang och samarbete.

Vi erbjuder
Vi erbjuder dig ett jobb med stor möjlighet till påverkan i en verksamhet med kompetenta och stolta medarbetare. En positiv arbetsmiljö som präglas av engagemang och samarbete, här bryr vi oss om varandra.

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan. I denna rekrytering samarbetar AKIFA Förvaltning AB med Fasticon Kompetens AB. För att söka tjänsten, registrera din cv på www.fasticonjobb.se och bifoga gärna ett personligt brev. Med tanke på sommarperiod har vi förlängd ansökningstid till 12/8, urval och intervjuer sker dock löpande. Har du frågor är du välkommen att kontakta Susanne Bryhn, Fasticon Kompetens 070-531 34 25, susanne.bryhn@fasticonkompetens.se