Key Account Manager

Plats
Jönköping (Kommun)
Annonserat
den 26 juni 2018
Stängs
den 31 juli 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Key Account Manager

Publicerad: 2018-06-25 

Arbetsgivare Yaskawa Nordic AB Motoman
Rekryteringsområde Tjänstemän
Uppdragstyp Rekrytering
Område Ekonomi/ Marknad
Ort Jönköping
Platser 1
Sista ansökningsdatum 2018-07-31

YASKAWA Nordic AB är en del av YASKAWA Electric Corporation. Företaget är en av världens ledande tillverkare av industrirobotar, el- och servomotorer samt styrsystem och är noterat på Tokyobörsen. I över 100 år har man drivit utvecklingen och stöttat en ökad automation i dess vida bemärkelse. Yaskawa Electrics är organiserat i 4 affärsområden. Motion Control (frekvensomriktare, servomotorer, maskinkontroll), Robotics, System Engineering och Informations teknologi. Företaget har ca 14 500 medarbetare över hela världen. YASKAWA Nordic har ca 160 medarbetare med huvudkontoret i Torsås. www.yaskawa.se

YASKAWA har tagit ett strategiskt beslut om att bygga upp en egen säljorganisation för DMC, så även i Norden, riktat i första hand mot OEM, men också tillsammans med olika distributionspartners på de nordiska marknaderna.

I snart 100 år har YASKAWA tillverkat och sålt produkter inom området mekatronik, för maskinbyggare och industriell automation. I Europa står Drives & Motion (frekvensomriktare och servosystem) del för en stor del av den totala försäljningen. Yaskawa har precis lanserat nya generationer av frekvensomriktare och servosystem och ligger långt framme tekniskt och även inom detta område är YASKAWA en globalt ledande aktör.

Inom området Control (styrsystem) är Yaskawa idag en stark aktör där man för fem år sedan köpte automationsföretaget VIPA och har sedan dess integrerat produkterna med Yaskawas Drives & Motion produkter. Under kommande år kommer VIPA vara helt integrerat i Yaskawa, både produktmässigt och organisatoriskt och vi kommer att jobba med ett varumärke ”Yaskawa”.

YASKAWA Nordic satsar nu på att bygga upp en försäljnings- och serviceorganisation för affärsområdet Drives Motion & Control (el/servomotorer, frekvensomriktare och styrsystem). Vi söker därför en drivande Key Account Manager som vill vara med att bygga upp en ny organisation.

Arbetsuppgifter
Som Key Account Manager kommer du med utgångspunkt från Jönköping fokusera på att bygga upp en kundbas bestående dels av OEM kunder och dels av ett antal distributionspartners. Arbetet innebär att självständigt och strukturerat bearbeta marknaden och potentiella kunder. Då mycket handlar om att identifiera kundens behov och sälja in produkter och kompletta lösningar så därför krävs det en god teknisk förmåga kombinerat med ett genuint affärsintresse. Tillsammans med kundorienterade tekniker utvecklar ni lösningar som matchar kundernas behov. Det är viktigt att du har förmågan att analysera marknaden, ta fram strategier och sammanfatta det i kundplaner. Utöver dina närmsta kolleger på Drives & Motion & Control har du ett tätt samarbete med Robot divisionen och tillsammans med dem dra nytta av de synergieffekter ni har för att skapa långsiktiga relationer med potentiella kunder. Till ert stöd finns dessutom produktcheferna i Tyskland.

Din profil
Vi vill att du har en bred teknisk förståelse och någon form av teknisk utbildning exempelvis gymnasieingenjör, högskoleingenjör eller civilingenjör gärna kombinerat med en ekonomisk utbildning. Vi vill även att du har flera års erfarenhet från kvalificerat försäljningsarbete inom mekanik eller elektronik/automation. Som person har du en hög affärsmässighet och Initierar, driver och följer upp utveckling av säljprocesser och kunddialoger, samt har modet att ta kalkylerade risker för att uppnå mål. Ditt sätt att kommunicera är tydligt och enkelt, såväl muntligt och skriftligt

För denna tjänst krävs också goda kunskaper i engelska då det är mycket internationella kontakter. Du utgår från vårt säljkontor i Jönköping och rapporterar direkt till General Manager för YASKAWA Nordic DMC.

Välkommen till ett välrenommerat företag där du får en nyckelroll att bygga upp en ny organisation med långsiktigt stöd från en välrenommerad japansk ägare.

Ansökan

Passar du in på ovanstående profil, tveka inte att ansöka redan idag!

Glöm inte att motivera så utförligt som möjligt varför just du är lämplig för denna tjänst och att uppdatera dina uppgifter i ditt CV.

Vi tar emot din ansökan via databasen

Ansvarig rekryterare är Marie Johansson och nås på marie.johansson@unikresurs.se

Väl mött!

Välkommen till Unik Resurs!

Din rekryterings- & utvecklingspartner i med- & motgång

Hos oss är du alltid välkommen att kontakta ansvarig rekryterare om du har frågor eller funderingar kring ett annonserat uppdrag.

Om inte detta uppdrag passar dig är du välkommen att kontakta oss så kanske vi kan hitta ditt drömjobb tillsammans. Vi känner regionen och vet var du kan göra bäst nytta med din profil.

Lycka till!