Beredskapsstrateg Stockholm eller Eskilstuna

Plats
Stockholm (Kommun) (SE)
Annonserat
den 28 juni 2018
Stängs
den 20 augusti 2018
Ref:
2627/2018
Kontakta
Kajsa Fernqvist
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Beredskapsstrateg Stockholm eller Eskilstuna

Ref 2627/2018

Fortifikationsverket är en av Sveriges största fastighetsägare. Vi arbetar med avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader och bergrum, på flygfält och marinbaser. Vi har regeringens uppdrag att se till att försvaret har väl fungerande anläggningar, mark och lokaler för sin verksamhet och vi är en viktig del av landets krisberedskap.

Vi erbjuder
Hos oss finner du en kultur som präglas av affärsmässighet, professionalism, delaktighet och respekt. Här får du mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Vi jobbar också för att medarbetare hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Nu söker vi en Beredskapsstrateg till Verksamhetsstyrningsenheten i Eskilstuna eller Stockholm som vill jobba på en av Sveriges mest spännande arbetsplatser och samtidigt bidra till ett robust samhälle och en säkrare värld.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer att ansvara för den strategiska planeringen av myndighetens kris- och beredskapsarbete samt av myndighetens deltagande i totalförsvaret. Du svarar vidare för att myndighetens ledning och medarbetare har den kunskap som krävs och att genomföra övningsverksamhet. Som beredskapsstrateg har du det övergripande ansvaret för verkets arbete med risk- och sårbarhetsanalyser och för TIB-verksamheten. Du driver projekt, självständigt eller i samarbete med andra, för att öka verkets förmåga att identifiera, förebygga och hantera större eller mindre störningar i verksamheten. Du bidrar med expertkunskap, ger metodstöd, anordnar workshops och skriver underlag för beslut som syftar till att höja beredskapen i myndigheten. Vidare ansvarar du för utvecklings- och samordningskontakter med andra myndigheter, upprätthåller kontaktytor internt samt har vissa internationella utblickar. Under uppbyggnadsfasen av myndighetens krigsorganisation för medverkan i totalförsvaret kommer du att arbeta tillsammans med en totalförsvarsplanerare, som är en tillfällig förstärkning. Resor, framförallt inom riket förekommer.

Kvalifikationer 
Vi söker dig som har relevant och flerårig erfarenhet från säkerhets­ och beredskapsarbete från offentlig sektor. Du har även erfarenhet av projektledning samt krisledning och krishantering. Rollen kräver att du har kunskap om- och erfarenhet av risk- och sårbarhetsanalyser. Du har relevant eftergymnasial utbildning, goda IT-kunskaper samt goda kunskaper i svenska och engelska. Körkort klass B är ett krav.

Meriterande kvalifikationer
Erfarenhet från kris- och beredskapsarbete/totalförsvarsuppbyggnad från en större, komplex organisation. Erfarenhet av att hantera känsliga uppgifter.

Personliga egenskaper
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Som person är du driven, arbetar strukturerat och har mycket god samordningsförmåga. Arbetet förutsätter att du har förmåga att självständigt driva frågor och uppdrag samt att aktivt följa utvecklingen inom området. Du är analytisk, har förmåga att röra dig mellan helhets- och detaljnivån samt kan ta in flera perspektiv på ett och samma problem. Vidare har du god samarbetsförmåga, hög stresstålighet och lätt för att ta kontakt med- och upprätthålla relationer till andra människor. I rollen krävs att du har en naturlig nyfikenhet inför nya utmaningar, uppdrag och arbetssätt.

Anställningsvillkor 
Tillsvidareanställning. Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställningar vid Fortifikationsverket är säkerhetsklassade. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen.

Kontaktpersoner 
Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta enhetschef Kajsa Fernqvist, tfn 010- 44 44 751 eller HR-specialist Erika Cederlöf, tfn 010 44 44 481.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster 
Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.
 
Fackliga representanter 
Eric Bergman, Ledarna 
Tommy Eriksson, SEKO
Karin Alm, SACO

Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000 

Ansökan 
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 2018-08-20. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.