CIO till Handelshögskolan i Stockholm

Plats
Stockholm (Stad) (SE)
Annonserat
den 29 juni 2018
Stängs
den 8 augusti 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Är du vår CIO 2.0? Handelshögskolan söker dig som kan och vill modernisera, professionalisera och lyfta IT-verksamheten till nästa nivå!

CIO

Med utgångspunkt i Handelshögskolans vision, strategi och verksamhetens behov blir det ditt uppdrag att leda och utveckla IT-funktionen. IT-avdelningen vid Handelshögskolan är inne i ett förändringsskede på såväl strategisk som operativ nivå. I rollen som CIO kommer du att ställas inför uppgifter och utmaningar som kommer att utveckla dig som person, som ledare och i din yrkesroll. Som CIO är du en nyckelperson och strategisk partner för skolans ledning, chefer, fakultet, forskare och administrativa medarbetare.

Ditt uppdrag blir att lyfta och utveckla IT-verksamheten på Handelshögskolan till nästa nivå. Din förmåga att omvandla strategier inom teknik och digitalisering i kombination med kompetens, ledarskap, verksamhetsutveckling, business partnership, arbetssätt mm till konkreta handlingsplaner kommer att ha stor påverkan på Handelshögskolans verksamhet när de realiseras.

Du rapporterar direkt till Högskoledirektören och ingår i högskolans administrativa ledningsgrupp.

Ansvar

I rollen som CIO är du ansvarig för:

 • Verksamhetsstöd - business partnership, behovsanalyser etc
 • Användarstöd - IT-support och inköp
 • Systemdrift och förvaltningsmodell – upphandling/utveckling, förvaltning, avveckling
 • Infrastruktur - nät och serverdrift
 • IT-relaterade styrdokument - IT-policies, guidelines och konkreta arbetsdokument
 • IT-avdelningen har också Service-Level Agreements med institut och verksamheter inom ”Handelshögskolefamiljen”. Ditt ansvar är att erbjuda det stöd som överenskommits på ett professionellt och affärsmässigt sätt.

IT-avdelningen består av CIO och 10 medarbetare med bred kompetens. Som CIO ansvarar du för personal, budget, arbetsmiljö.

ERFARENHET OCH FÖRVÄNTNINGAR

Vi söker dig som har:

 • Relevant akademisk utbildning, sannolikt inom teknik/systemvetenskap eller ekonomi, eller motsvarande arbetserfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant.
 • Dokumenterad erfarenhet av arbete i en komplex IT-miljö, gärna från olika branscher/organisationer
 • Förmåga att driva verksamhetsutveckling, IT och digitalisering/automatisering på ett integrerat sätt i nära samarbete med interna och externa parter.
 • Erfarenhet som chef med ansvar för medarbetare, arbetsmiljö, budget.
 • Erfarenhet att driva förändringsarbete, leda och utveckla verksamhet och kompetens
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.
 • Kunskap om informationssäkerhet och dataintegritet


Meriterande

 • Erfarenhet från högskola eller universitet och förståelse för vardagsarbetet och förutsättningarna i en akademisk organisation. Intresse för och kompetens inom pedagogiska frågor är meriterande.

Förväntningar
Vi tror att du är prestigelös, initiativrik och drivande. Kommunikativ förmåga i kombination med samarbetsförmåga borgar för hållbara och långsiktiga relationer internt och externt. Att du förmår motivera och leda med öppenhet och tydlighet och har tillit till dina medarbetare är en förutsättning för framgång. Självklart har du ett stort verksamhetsintresse och alltid användarna i fokus. Struktur och analytisk förmåga kännetecknar dig. Du är strategisk i ansats, tänker utifrån ett ledningsperspektiv, är lösningsorienterad och beslutsför. Integritet och gott omdöme är ord som beskriver dig.

Handelshögskolan i Stockholm eftersträvar en jämn könsfördelning och vi värdesätter olika bakgrunder och erfarenheter bland våra anställda.

Vi erbjuder
Du kommer till en mycket framgångsrik och ledande högskola i stark utveckling och ökad internationalisering.

Övrigt
Anställningen är tills vidare. Placeringsort är centralt i Stockholm. Välkommen med din ansökan till SOURCE, länk nedan, senast den 8 augusti.

För frågor, välkommen kontakta Högskoledirektör Lars Ågren 08-736 90 00

Rekryteringen sker i samarbete med SOURCE, och som en del i urvalsprocessen kan tester komma att användas. För mer information om tjänsten, kontakta Seniorkonsult Ann Peyron Östlund på telefon 070-878 42 26 eller konsult Jenny Håkansson, tel 073-145 59 97.