Projektledningschef till Yaskawa Nordic AB

Plats
Torsås (Kommun), Kalmar
Annonserat
den 3 juli 2018
Stängs
den 22 juli 2018
Kontakta
Jonas Österbo
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Projektledningschef

Arbetsgivare Yaskawa Nordic AB Motoman
Rekryteringsområde Tjänstemän
Uppdragstyp Rekrytering
Område Chefstjänster/ Styrelse-uppdrag
Ort Torsås
Platser 1
Sista ansökningsdatum 2018-07-22

YASKAWA Nordic AB är ett av Nordens största systemhus för robotiserade automationslösningar. Företaget grundades på 70-talet i Torsås och är idag en del av Japanska YASKAWA Electric Corporation, en av världens ledande tillverkare av industrirobotar, el- och servomotorer, med över 400 000 MOTOMAN-robotar installerade över hela världen. YASKAWA erbjuder automations- och robotlösningar för i stort sett alla branscher och användningsområden.

Yaskawa Electric Corporation i Japan har beslutat att investera i sin anläggning i Torsås. En helt ny industribyggnad på ca 2000 kvm kommer att byggas och beräknas vara klar till sommaren 2018. Den här spännande utvecklingen skapar förutsättningar för bland annat en bättre intern logistik och arbetsmiljö.

Vi är i en stark tillväxt och i ett led att fortsätta utvecklas och kunna ge våra kunder marknadens bästa produkter söker vi nu en strukturerad och affärsmässig projektledningschef för att samordna våra projekt.  

Arbetsuppgifter
I rollen som projektledningschef vid Yaskawa är du huvudansvarig för våra projekt och du ansvarar för planering, genomförande och rapportering av projektetens förekommande aktiviteter. Du kommer att vara ytterst ansvarig för projektledningsprocessen, dess utveckling samt att den blir fullt implementerad i organisationen.

Inom uppdraget kommer du att leda vissa kundspecifika projekt enligt mål avseende tid, ekonomi, resurser och kvalitet. Arbetet innefattar många möten och kontakter, både internt men även externt med kunder och leverantörer. Till din hjälp kommer du att ha sex projektledare vilka var och en samordnar sina projekts samtliga delar, så som exempelvis utformning och framställande av bland annat projektplaner, kommunikationsplaner, projektgenomföranden och uppföljning. Periodvis arbetar man tätt tillsammans med övriga funktioner inom företaget. Hos oss erbjuds du en teknikfylld arbetsplats med hög fart och god laganda där vi tillsammans strävar mot gemensamma mål.

Din profil
Vi söker dig som är civil- eller högskoleingenjör exempelvis inom industriell ekonomi eller maskinteknik. Du får gärna ha flera års erfarenhet av att ha jobbat som projektledare inom tillverknings- eller verkstadsindustrin. För att bli lyckosam i rollen ska du under flera år ha lett eller varit djupt engagerad i ett antal större projekt. Din vardag underlättas om du har god förmåga att kommunicera tydligt och faktabaserat, samarbeta, etablera starka relationer och nätverk.

Du har fokus på att engagera intressenter samt kan ge och ta feedback på ett konstruktivt sätt. Vi vill att du har ett affärsmässigt förhållningssätt och att du har god förståelse för samspelet mellan teknik och affär. Rollen kräver att du har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift, medan tyska och andra språk är meriterande. B-körkort är ett krav.

Ansökan
Passar du in på ovanstående profil, tveka inte att ansöka redan idag!

Glöm inte att motivera så utförligt som möjligt varför just du är lämplig för denna tjänst och att uppdatera dina uppgifter i ditt CV.

Vi tar emot din ansökan via databasen.

Ansvarig rekryterare är Jonas Österbo och nås på 0768-99 85 77 eller på jonas.osterbo@unikresurs.se

Väl mött!

Välkommen till Unik Resurs!

Din rekryterings- & utvecklingspartner i med- & motgång

Hos oss är du alltid välkommen att kontakta ansvarig rekryterare om du har frågor eller funderingar kring ett annonserat uppdrag.

Om inte detta uppdrag passar dig är du välkommen att kontakta oss så kanske vi kan hitta ditt drömjobb tillsammans. Vi känner regionen och vet var du kan göra bäst nytta med din profil.

Lycka till!