Eftermarknadschef Yaskawa Nordic AB

Plats
Torsås (Kommun), Kalmar
Annonserat
den 4 juli 2018
Stängs
den 31 juli 2018
Kontakta
Marie Johansson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Eftermarknadschef

Arbetsgivare Yaskawa Nordic AB Motoman
Rekryteringsområde Tjänstemän
Uppdragstyp Rekrytering
Område Chefstjänster/ Styrelse-uppdrag
Ort Torsås
Platser 1
Sista ansökningsdatum 2018-07-31

YASKAWA Nordic AB är ett av Nordens största systemhus för robotiserade automationslösningar. Företaget grundades på 70-talet i Torsås och är idag en del av Japanska YASKAWA Electric Corporation, en av världens ledande tillverkare av industrirobotar, el- och servomotorer, med över 400 000 MOTOMAN-robotar installerade över hela världen. YASKAWA erbjuder automations- och robotlösningar för i stort sett alla branscher och användningsområden.

Yaskawa Electric Corporation i Japan har beslutat att investera i sin anläggning i Torsås. En helt ny industribyggnad på ca 2000 kvm kommer att byggas och beräknas vara klar till sommaren 2018. Den här spännande utvecklingen skapar förutsättningar för bland annat en bättre intern logistik och arbetsmiljö.

Vi är i en stark tillväxt och i ett led att fortsätta utvecklas och kunna ge våra kunder marknadens bästa service och support söker vi nu en driven och affärsmässig eftermarknadschef att leda denna satsning. 

Arbetsuppgifter
Som eftermarknadschef ansvarar du för att leda och utveckla hela affärsområdet eftermarknad. Du har fullt budget och resultatansvar och, tillsammans med en mellanchef, även personalansvar för ca 16 medarbetare. Affärsområdet täcker allt från fältservice, reservdelar, serviceavtal, ombyggnader och uppgraderingar till kundutbildning.

Utöver att styra den dagliga verksamheten så ansvarar du för att utveckla och ta fram produkter och tjänster vilka stödjer kundernas behov framöver. Som chef stödjer du ditt team i tekniska och kommersiella frågor, både på egen hand och genom tätt samarbete med andra avdelningar. Du verkar aktivt för att ge våra kunder marknadsledande support, och för att utveckla företagets produkter och tjänster genom hela dess livscykel.

För att kunna ge bästa service till våra kunder är det helt naturligt för dig att kontinuerligt utveckla företagets rutiner och processer samt se till att dessa efterlevs. Självklart måste du också se till att medarbetarna trivs, vidareutvecklas och har rätt kompetens för sina arbetsuppgifter.

Du kommer att ingå i Yaskawa Nordic ledningsgrupp och rapportera direkt till företagets VD.

Din profil
Vi söker dig som är civil-eller högskoleingenjör, alternativt gymnasieingenjör med kompletterande utbildning och/eller erfarenhet. Du får gärna ha industriell/maskin/automationsinriktning och ha flera års erfarenhet av att jobba som chef inom tillverknings/verkstadsindustrin. För att bli lyckosam i rollen ska du under flera år ha jobbat med kundkontakter. Vi ser det som meriterande om du har eller har innehaft roller som t. ex. eftermarknadschef, försäljningschef eller KAM. Du är van vid arbete med kalkylering, uppföljning och med avtal. Du är nyfiken på ny teknik och mjukvara som kan utveckla vårt erbjudande och kundnytta. Du har haft ekonomiskt ansvar, gärna både budget och resultatansvar. Du har visat prov på att kunna leda och utveckla verksamheter, både strategiskt långsiktigt och i det dagliga arbetet, samt en hög förmåga att förstå strategier och prioriteringar inom verksamheten och tillämpa denna kunskap för att uppnå företagets mål. 

Som person är du driven, affärsmässig, social och har en förmåga att kommunicera på alla nivåer både inom och utom företaget. Du är bra på att motivera, utveckla och vårda ditt team.

Rollen kräver att du har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift, medan tyska är meriterande. B-körkort är ett krav. Resor förekommer, främst inom Norden.

Ansökan
Passar du in på ovanstående profil, tveka inte att ansöka redan idag!

Glöm inte att motivera så utförligt som möjligt varför just du är lämplig för denna tjänst och att uppdatera dina uppgifter i ditt CV.

Vi tar emot din ansökan via databasen, 

Ansvarig rekryterare är Marie Johansson och nås på marie.johansson@unikresurs.se

Väl mött!

Välkommen till Unik Resurs!

Din rekryterings- & utvecklingspartner i med- & motgång

Hos oss är du alltid välkommen att kontakta ansvarig rekryterare om du har frågor eller funderingar kring ett annonserat uppdrag.

Om inte detta uppdrag passar dig är du välkommen att kontakta oss så kanske vi kan hitta ditt drömjobb tillsammans. Vi känner regionen och vet var du kan göra bäst nytta med din profil.

Lycka till!