Kanslichef till Haninge kommun

Rekryterare
Haninge kommun
Plats
Haninge (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 4 juli 2018
Stängs
den 19 augusti 2018
Ref:
2018/362
Kontakta
Gunilla Ejefors Lublin
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Kanslichef med driv och utvecklingsfokus

Kommunstyrelseförvaltningen, Kansliavdelningen

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.

Välkommen att utvecklas med oss
Vill du driva kvalitetsutveckling och ansvara för en framgångsrik kansliavdelning som har i uppdrag att säkerställa Haninge kommuns demokratiska beslutsprocesser? Vill du arbeta i ett spännande och utmanande klimat där din arbetsdag präglas av arbete kring förbättring och utveckling? Då hoppas vi att du söker tjänsten som kanslichef hos oss!

Ditt uppdrag
Du rapporterar till kommundirektören och hans stab där ni tillsammans ansvarar för att nå uppsatta mål. Du leder och utvecklar kansliavdelningen som är en avdelning inom kommunstyrelseförvaltningen och består av ca 20 medarbetare.

Processtyrning är en viktig del i kommunens strategi för att effektivisera arbetssätt och förbättra kvalitén i det dagliga arbetet för kommunens medarbetare och servicen gentemot våra medborgare. Kansliavdelningen är därför ett viktigt stöd till kommundirektören och kommunens politiker. Som kanslichef får du uppdraget att driva strategiskt kvalitetsarbete, ansvara för rutin- och processutveckling, samordna ärendeberedningar, utarbeta underlag, utredningsuppdrag samt driva dataskydds- och säkerhetsfrågor.

Det här söker vi hos dig

  • akademisk utbildning inom juridik, offentlig förvaltning, statsvetenskap eller nationalekonomi
  • tidigare yrkeserfarenhet inom administration, kvalitet- eller processutveckling inom offentlig sektor
  • kompetens och erfarenhet gällande att söka, sammanställa och kommunicera information 
  • mycket god förmåga att uttrycka dig tydligt och informativt både skriftligt och muntligt

Vi ser det som meriterande om du har tidigare erfarenhet ifrån en ledande position inom yrkesområdet. Du är en person som bidrar med nytänkande idéer men också har förmåga att fånga upp dina medarbetares goda idéer och omsätta dem i praktiken. Du är en omvärldsbevakare och kan identifiera viktiga frågeställningar, analysera, se helheter och komma med förslag på förbättringsåtgärder.  För att lyckas i uppdraget har du en god förmåga att kommunicera och presentera information och underlag på ett pedagogiskt sätt som når olika målgrupper. I arbetsuppgifterna ingår att författa tjänsteskrivelser och underlag av olika slag varför du bör vara en van skribent med god språklig förmåga.Som person är du grundlig och strukturerad med hög integritet samtidigt som du drivs av förändringsarbete. Du driver prestigelöst och tydligt olika frågor framåt på ett flexibelt och utvecklingsorienterat sätt. Vi lägger stor vikt vid dina personliga kompetenser.

Det här kan vi erbjuda dig
Ett utvecklande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga kollegor i en kommun med utveckling i fokus. Vi sitter i ljusa trevliga kontorslokaler med goda parkeringsmöjligheter och närhet till köpcentrum, restauranger, naturområde med bad, skid- och löpspår, samt till Handens pendeltågsstation, endast 20 minuter från T-centralen. Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, rökfri arbetstid, friskvårdscheckar, årsarbetstid, klämdagar samt möjlighet till semesterväxling. 

Välkommen med din ansökan! 

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2019-01-01
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Haninge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2018/362

Kontakt

  • Gunilla Ejefors Lublin, 08-606 50 88, 072-4510860

Facklig företrädare

  • Johanna Andersson SACO-AA, johanna.andersson@haninge.se

Publicerat 2018-07-03
Sista ansökningsdag 2018-08-19