HR-direktör till Region Västernorrland

Plats
Härnösand (Kommun), Västernorrland
Annonserat
den 6 juli 2018
Stängs
den 12 augusti 2018
Kontakta
Peter Krenander
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Vi söker en HR-direktör som står stadigt i sina värderingar och vill vara med och bidra till fortsatt utveckling inom HR i Region Västernorrland. Vi gör skillnad för länets invånare och tillsammans med oss kan du också göra det!

Som HR-direktör sitter du med i regionledningsgruppen och arbetar regionövergripande, du bidrar inom ditt expertisområde och tillsammans arbetar vi för att nå regionens vision om Liv, hälsa och hållbar utveckling i Västernorrland. Du har en viktig roll inom regionen där du utifrån ett strategiskt perspektiv driver och utvecklar HR-frågor med utgångspunkt i regionens personalpolitiska plattform. Till din hjälp har du cirka 90 medarbetare som alla brinner för att vi tillsammans ska göra skillnad för våra invånare, medarbetare och chefer.

Område HR består av Löneservice, Systemförvaltning HR, Länshälsan, Kompetenscentrum och HR. Du är chef över stabsfunktioner som strateger, förhandlingschef, samordnare, verksamhetschef och enhetschefer.

För att lyckas i rollen ser vi att du har akademisk examen inom för tjänsten relevant område samt flerårig erfarenhet från ledande position inom HR. Är denna erfarenhet från en politiskt styrd organisation är det meriterande. Du har drivit HR-frågor i ledningsgrupp och har gedigen erfarenhet av förändrings- och utvecklingsfrågor. Att ha ett gott samarbete med våra fackliga organisationer är viktigt, vi är därför måna om att du har goda erfarenheter från arbete med fackliga organisationer från dina tidigare arbetsplatser. Att bygga goda relationer med media är en annan viktig del i ditt arbete, det är därför önskvärt att du är van att hantera en verksamhet som tidvis har medial exponering.

Personliga egenskaper
Genom tillit och förtroende leder du vår verksamhet mot tydliga gemensamma mål och du skapar engagemang och delaktighet i gruppen. Du är lyhörd och genom nyfikenhet på andras perspektiv skapar du gott samarbetsklimat. Att arbeta vidare på ett effektivt sätt trots bakslag är något du hanterar väl, du motiverar gruppen och hittar andra vägar att gå för att nå målet. Du deltar i många nätverk, styrgrupper, ledningsgrupper med mera, det är viktiga möten där Regionen är med och påverkar på olika sätt. Din förmåga att strukturera och prioritera är viktig för att vi som organisation ska påverka och bidra i rätt forum och frågor.

Chefer i Region Västernorrland företräder arbetsgivaren och utövar ett ledarskap som har sin grund i god självinsikt och präglas av ärlighet, öppenhet, ansvarskänsla och personligt mod.

Du har goda kunskaper i det svenska språket i både tal och skrift.

Placering

Härnösand. Det är ett starkt önskemål att du är boende i länet eller att du på sikt planeras flytta hit.

Körkort

Ja

Resor i tjänsten

Resor i tjänsten förekommer i en viss omfattning.

För ytterligare upplysningar, kontakta Rekryteringskonsult Peter Krenander på Boyden Executive Search, pkrenander@boyden.com.

Vid intresse, vänligen sänd din CV med intresseanmälan till pkrenander@boyden.com snarast, dock senast 12 augusti.

Ansök om HR-direktör till Region Västernorrland

Har du redan laddat upp ett CV? Logga in för att söka direkt

Ansök

Ladda upp från din dator

Eller importera från:

Din CV måste vara en .doc, .pdf, .docx, .rtf, och inte större än 1Mb


4000 antal återstående tecken

När du söker ett jobb skickar vi din ansökan till namngiven rekryterare, som kan komma att kontakta dig. Genom att söka ett jobb listat på DN.din karriär godkänner du våra villkor och vår sekretesspolicy. Du ska aldrig behöva lämna ut bankkontouppgifter. Om du ombeds göra det ska du kontakta oss. Du behöver aldrig uppge uppgifter om ditt bankkonto. Om detta önskas, e-posta oss.