Näringslivsutvecklare till Norrköping Kommun

Plats
Norrköping
Annonserat
den 11 juli 2018
Stängs
den 19 augusti 2018
Kontakta
Pontus Lindblom
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

KÄNSLAN AV ATT BIDRA. MÖJLIGHETEN ATT PÅVERKA
Det händer mycket i Norrköping. Allt fler företag väljer att etablera sig här och vi växer dagligen med nya invånare. Att arbeta i Norrköpings kommun betyder att du är med och skapar välfärden. Våra 11 000 medarbetare bidrar och gör skillnad. Varje dag. Vi erbjuder en kreativ och dynamisk arbetsplats för nyfikna och öppna människor som vill ha mer än ett jobb. Tillsammans skapar vi Norrköpings framtid.

VÅR VERKSAMHET
Näringslivsavdelningen verkar för ett enastående företagsklimat i Norrköping. Vi främjar nya idéer, underlättar nyetableringar, ger god service och driver mötesplatser. Vi värnar särskilt om de unga entreprenörerna. Tillsammans med alla andra företag är de en självklar del i det myllrande näringsliv som skapar tillväxt i Norrköping.

ARBETSBESKRIVNING
Som näringslivsutvecklare ska du arbeta både strategiskt och praktiskt för att befintliga företag i Norrköping ges förutsättningar att utvecklas och vara framgångsrika. Du kommer också att arbeta aktivt för att nya företag etablerar sig i Norrköping, så att fler arbetstillfällen skapas och staden fortsätter växa. Du kommer att skapa och hitta mötesplattformar inom olika sektorer och branscher för att utveckla näringslivet i kommunen och du har förmågan att sätta ihop nätverk efter företagens olika behov. Kompetensfrågor är en stor del av dina arbetsuppgifter och inriktningen på ditt arbete kommer att ligga mot kunskapsintensiva företag samt industrier. 

Din roll blir också att vara näringslivets kontakt in mot kommunen ifråga om både nyetableringar, expansioner och omlokaliseringar. Du ska arbeta proaktivt med att attrahera nya etableringar och ge service och information till investerare som är intresserade av Norrköping. 

DIN PROFIL
Du som söker ska ha en gedigen erfarenhet från försäljning eller marknadsföring (B2B). Vi ser att du är en erfaren projektledare som har god förståelse för ekonomi och affärsutveckling. Det är viktigt att du har en väl utvecklad förmåga att kommunicera och samarbeta, vilket är nödvändigt såväl internt i kommunen som i dialog med näringslivet.

Som person är du social, representativ med högt servicefokus. Vi ser gärna att du är en person med brett kontaktnät som har lätt för att skapa relationer. Du har inga problem att förstå komplexa affärssammanhang och är van att arbeta självständigt, samtidigt som du ser vikten av och kan ha god samverkan med andra. Du har struktur på ditt arbete för att nå önskade resultat och du är en god ambassadör med gott omdöme. Det faller dig naturligt att ta egna initiativ för att driva projekt framåt. 

Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska och ytterligare språkkunskaper är meriterande.

B-körkort är ett krav. 

MER INFORMATION OCH ANSÖKAN
Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Vill du veta mer om tjänsten kontaktar du näringslivsdirektör Pontus Lindblom 011-15 12 74, pontus.linblom@norrkoping.se eller näringslivsutvecklare Carina Hellberg 011-15 15 01, carina.hellberg@norrkoping.se 

Din ansökan vill vi ha senast 19 augusti. Vi vill ha ditt och CV och personliga brev på svenska. 

Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Norrköpings kommun tillämpar önskad sysselsättningsgrad.

När du söker jobb hos oss i Norrköpings kommun använder du dig av vårt rekryteringsverktyg. Du påbörjar din ansökan genom att klicka på ansök längst ner i annonsen.

Välkommen med din ansökan!