Chefsjurist till Regeringskansliet

Plats
Sverige
Annonserat
den 12 juli 2018
Stängs
den 5 augusti 2018
Kontakta
Hans Bäck & Mikael Granholm
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

39_Foto Pontus Johansson_webb_4192_682x292.jpgFörvaltningsavdelningen, Regeringskansliet 
Är du en skicklig, analytisk och mycket erfaren jurist? Kan du leda och motivera andra? Då kan vi erbjuda dig det utmanande uppdraget att som chefsjurist för Förvaltningsavdelningen bistå förvaltningschefen med ledning, styrning  och samordning av förvaltningsjuridiska frågor i Regeringskansliet. 

Din arbetsdag. Sveriges morgondag. 
Som chefsjurist är du ett stöd till förvaltningschefen och du arbetar brett med förvaltningsjuridiska frågor som rör Regeringskansliet som myndighet. Du har det övergripande ansvaret för att den rättsliga verksamheten inom det området håller hög kvalitet och för utvecklingen av det rättsliga kvalitetsarbetet. Som chefsjurist samarbetar du med departementens expeditions- och rättschefer. Du beslutar i förvaltningschefens ställe i ärenden som rör Rättssekretariatets sakområde och är samtidigt chef för  Rättssekretariatets enhetschef samt chef för personalansvarsnämndens kansli. Som chefsjurist är du även Regeringskansliets dataskyddsombud. Du företräder Regeringskansliet i de rättsprocesser som rör Regeringskansliets förvaltning och i kontakter med Riksrevisionen i både effektivitetsrevisionen och den årliga revisionen. Dessutom hanterar du yttranden till JO och andra granskande organ som rör förvaltningschefens område. 
Chefsjuristen rapporterar till Regeringskansliets förvaltningschef.  Vill du läsa mer om vår verksamhet kan du göra det på www.regeringen.se.

Din bakgrund
Vi söker dig som har en jur.kand utbildning kompletterad med domarutbildning. Du har bred erfarenhet av kvalificerat arbete inom statlig myndighet, gärna från arbete i Regeringskansliet. Rollen kräver att du har mycket goda kunskaper om lagstiftningsprocessen och av statsförvaltningen med dess beslutsprocesser. Du har erfarenhet av författningsarbete och arbete med myndigheters styrande dokument. Du behöver också ha bred erfarenhet av offentlighets- och sekretessfrågor och av integritetsfrågor. Vidare krävs bred chefs- och ledarerfarenhet liksom erfarenhet av att driva kvalitets- och förändringsarbete. Mycket goda kunskaper i svenska och engelska krävs för tjänsten. Det är meriterande med erfarenhet av att företräda myndighet i förvaltningsprocesser. 

Dina egenskaper
Som chefsjurist krävs att du kan svara mot mycket högt ställda krav på juridisk skicklighet, att du har mycket god kommunikationsförmåga, både muntlig och skriftlig. Därutöver krävs att du har mycket god analytisk förmåga och kan se lösningar i komplicerade frågor. Du har hög integritet och synnerligen gott omdöme. För uppdraget krävs att du är drivande, resultatinriktad och har mycket god förmåga att skapa och vidmakthålla goda relationer samt kan samordna olika intressen. För att lyckas i rollen krävs att du har mycket god insikt om förutsättningarna för att arbeta i en politiskt styrd organisation.

Övrigt
Vi erbjuder en tillsvidareanställning i Regeringskansliet med tidsbegränsat chefsförordnande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du måste vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Är du intresserad
Vill du veta mer om jobbet och vad vi erbjuder, kontakta Hans Bäck, t.f förvaltningschef vecka 27, på 08-405 42 06, Mikael Granholm som är förvaltningschef, vecka 28, på 08-405 44 21. Du är också välkommen att kontakta en personalhandläggare på FA Personal via växeln på telefon 08-405 10 00.  Fackliga kontaktpersoner är Jesper Svarén för Saco, Erik Wilhelmsson för Seko samt ST. Du når dem via Regeringskansliets växel, 08-405 10 00. Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.
Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 5 augusti 2018.