Kommunikations- och Marknadschef Hyresgästföreningens Riksförbund

Plats
Stockholm (Stad) (SE)
Annonserat
den 6 augusti 2018
Stängs
den 31 augusti 2018
Kontakta
Erik Haglöf
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Hyresgästföreningens Riksförbund söker Kommunikations- och Marknadschef

Stockholm

Hyresgästföreningen är en medlemsorganisation som verkar för hyresgästers intressen och rättigheter. Vi har över en halv miljon medlemshushåll och den övergripande verksamhetsidén är att alla har rätt till en god bostad till en rimlig kostnad. Vi är en partipolitisk obunden och demokratiskt uppbyggd organisation. Hyresgästföreningen stödjer hyresgästen i ett hyresförhållande och drivs utan vinstintresse. Vi har idag nio regioner i hela landet och förbundskontor i Stockholm. Hyresgästföreningens Riksförbund är vårt huvudkontor som arbetar med bland annat nationell information, politisk opinionsbildning och utredningar i boendefrågor.

Hyresgästföreningen utvecklas starkt med sin strategi Agenda 2022. Utmaningarna är stora i vårt uppdrag att förbättra boendet och medlemsnyttan. Offensiv kommunikation och opinionsbildning är avgörande för att lyckas uppnå målen. Hyresgästföreningen har ett femårskoncept för profilering, en strategi för opinionsbildning och medlemskommunikationen ska utvecklas.

Om uppdraget
Vi söker nu en driven Kommunikations- och Marknadschef som ska förverkliga våra beslut och vill vara med på en förändringsresa genom kommunikation.

Vi vill ha ett större genomslag i media och andra arenor, för att engagera fler människor i våra frågor. Det kan vi lyckas med genom att få ihop alla delar av vår kommunikation till en stark helhet som bygger vårt varumärke och synliggör oss som opinionsbildare både här och nu samt för framtiden. Vi har de resurser som krävs för att lyckas. Du kommer att leda ett team med cirka tolv medarbetare som har ansvar för vår samlade kommunikation, opinionsbildning och marknadsföring.

Kommunikations- och Marknadschefens roll är att leda enheten samt att delta i ledningsarbetet på förbundskontoret. Den vi söker ska leda och utveckla vår kommunikation och marknadsföring vilket omfattar vårt varumärke och medlemsnytta på riksnivå. Arbetet är viktigt både internt inom förbundet och utåt mot regionerna. Rollen ställer tydliga krav på en förmåga att bygga nätverk inom organisationen. I rollen ligger också att vara specialist inom kommunikations- och marknadsfrågor och att du kan fungera som rådgivare och stöd i dessa frågor åt organisationen, både på förbundskontoret och i regionerna.

Dina egenskaper 
Du är en engagerad ledare med förmågan att både bygga och utveckla ett team, samt att arbeta operativt och strategiskt med samma engagemang. Du får folk med dig, genom att du är trygg, förtroendeingivande och tydlig. Som person är du social, driven, lyhörd och har lätt för att bygga relationer samtidigt som du står upp för fattade beslut, även när det blåser motvind. Detta krävs för att kunna fortsätta Hyresgästföreningens förändringsresa.

Din bakgrund
Relevant högskoleutbildning eller motsvarande, gärna med kommunikationsinriktning är ett krav samt att du har erfarenhet från att både utveckla och vårda publika varumärken. Erfarenhet av att leda en organisation av specialister är ett krav för den här rollen. Den vi söker behöver också vara en stark projektledare, med stor vana av att driva utvecklingsprocesser. Någon form av erfarenhet från en medlemsorganisation är meriterande.

Att arbeta hos oss
Mångfald och en humanistisk grundsyn är viktiga värden i vår organisation och en självklarhet för oss alla som arbetar här. Hos oss möts du av engagerade och trevliga kollegor och kommer till en arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter och bra anställningsvillkor.  På hyresgästföreningen.se kan du läsa mer om oss och titta på filmer där medarbetarna berättar hur det är att arbeta hos oss.

I denna rekrytering samarbetar vi med Bohmans Nätverk och arbetet intensifieras från och med 16 augusti.

För mer information från och med 16 augusti, kontakta gärna Erik Haglöf erik.haglof@bohmans.com eller tel +46 (0)708 441160. Facklig företrädare är Josefin Moback (Saco) tel + 46 010 4591143. Ansökan skickas via länken nedan senast den 31 augusti.

Liknande jobb

Liknande jobb