Enhetschef för Serverdrift till avdelningen för Teknik

Plats
Stockholm
Annonserat
den 10 augusti 2018
Stängs
den 26 augusti 2018
Kontakta
Agnes Ericzon
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

På FRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige, och det kan du bli en del av. Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte — tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.   

Enhetschef för Serverdrift till avdelningen för Teknik

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en enhetschef för Serverdrift på kontoret för Drift och IT-infrastruktur. Är du den vi söker kan vi erbjuda en miljö med unik kompetensbredd, stor gemenskap och goda möjligheter till utveckling. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Enheten tillhör Avdelningen för teknik som har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, anskaffar samt sköter drift och förvaltning av befintliga system. Enheten ansvarar för serverdrift med inriktning på Windowsmiljöer samt virtualiseringen av dessa. Inom enheten finns tekniker och systemadministratörer som arbetar proaktivt med planerat underhåll, förvaltningsuppdrag, felsökning och ärendehantering.

Ditt uppdrag
Som enhetschef ansvarar du för att leda, planera och driva enheten avseende verksamhet, personal, arbetsmiljö och budget i enlighet med avdelningens processer och uppsatta mål. Genom regelbundna arbetsplatsmöten informerar du din enhet om ledningens intentioner samt leder arbetet med samverkan inom enheten. En viktig del av rollen är att utveckla och motivera dina medarbetare samt säkerställa att arbetsmiljön inom enheten är stabil och trivsam. I detta ingår även kompetensförsörjning och -utveckling anpassad efter verksamhetens mål och behov, på kort och lång sikt. Rekrytering, planering och introduktion för nya medarbetare tillsammans med löpande uppföljningar, lönesättning, coachande medarbetar- och utvecklingssamtal utgör också viktiga delar av rollen.

Du är ansvarig för tekniska leveranser av driftsatta system och tjänster inom verksamhetsområdet samt för planering och genomförande av förvaltningsuppdrag. Att skapa, utveckla och upprätthålla rutiner och förutsättningar för en god leverans utgör en stor del av ansvaret. Du kommer även att äga verksamhetsområdets systemlista, specifika driftskrav och leveransen mot SLA för system och tjänster. Dina arbetsuppgifter omfattar daglig operativ arbetsledning och prioritering, kravställning och deltagande i driftsöverlämning av nya system och tjänster.

I ditt uppdrag ingår att ha ett nära samarbete med produkt- och driftledare samt med övriga enhetschefer i verksamhets- och personalfrågor. Du arbetar aktivt med verksamhetsutveckling genom att identifiera och företräda behov som finns i verksamheten. Vidare innefattar ditt arbete många interna kontakter med övriga kontor och enheter både inom avdelningen och vid andra avdelningar inom FRA. Du rapporterar till kontorschefen för Drift och IT-infrastruktur. Resor i tjänsten kan förekomma.

Du kan
Vi ser att du har en akademisk examen, gärna med teknisk inriktning, alternativt att du har förvärvat motsvarande kunskap genom arbetslivserfarenhet. Du har tidigare erfarenhet av arbetsledning och det är meriterande om du har haft direkt personal- och ekonomiskt ansvar. Vidare ska du ha teknisk kunskap om och erfarenhet av att leda utveckling, drift och förvaltning av Windowsservermiljöer och gärna med virtualisering av servermiljöer. Vi förutsätter att du har grundläggande kunskap om IT-infrastruktur och IT-säkerhet. Om du har kunskap om drift och förvaltning av Unix-/Linuxsystem, liksom arbetat med effektivisering och standardisering är även det positivt.

Vi ser gärna att du har arbetat i en processtyrd verksamhet och gärna också har arbetet med agila arbetsmetoder. För tjänsten krävs att du har goda kunskaper i svenska och engelska med förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift. Positivt är om du har körkort då resor ingår i tjänsten.

Du är
Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är skicklig på att leda och engagera andra mot enhetens mål. Som enhetschef förväntas du ha lätt för att med ett realistiskt perspektiv anpassa dig till ändrade förutsättningar och samtidigt upprätthålla motivation samt effektivitet. Du visar på gott omdöme och beslutsamhet i avvägningar och prioriteringar. Som person har du ett förtroendeskapande förhållningssätt och god samarbetsförmåga.

Vidare ser vi att du är prestationsorienterad, sätter upp höga mål både för dig själv och din enhet och ser till att resultat håller hög kvalitet. Du kan planera, organisera och prioritera arbetet på ett strukturerat sätt för att hålla uppsatta deadlines. Då tjänsten innefattar många kontakter krävs det att du har en god kommunikativ förmåga samt lätt för att skapa och underhålla relationer.

Om FRA
FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Mer information
Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Agnes Ericzon på telefon 08-471 46 00 från 13 augusti. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2018-08-26.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.