Avdelningschef till miljö- och byggnadsförvaltningen

Rekryterare
Hultfreds kommun
Plats
Hultsfred, Vimmerby
Annonserat
den 22 augusti 2018
Stängs
den 16 september 2018
Kontakta
Caroline Bruhammar
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Arbetsgivare: Hultsfreds kommun
Rekryteringsområde Tjänstemän
Uppdragstyp Rekrytering
Område Chefstjänster/ Styrelse-uppdrag
Ort Hultsfred
Platser 1
Sista ansökningsdatum 2018-09-16

Om Hultsfred och kommunen
Vill du göra skillnad i en attraktiv kommun som växer? Nu söker vi en Avdelningschef till Miljö- och byggnadsförvaltningen i Hultsfred-Vimmerby kommuner med placering i Hultsfreds kommun. Är det dig vi söker?

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Avdelningen för miljöskydd, hälsoskydd, livsmedel, och bygglov är för närvarande placerad i Hultsfreds kommunhus. Avdelningen är en del av en gemensam miljö- och byggnadsförvaltning med Vimmerby kommun. Avdelningen är mycket myndighetsorienterad men präglas av stort kundfokus  och service.

Som avdelningschef bär du huvudansvaret för samtliga fyra enheter, totalt 15-18 personer, och sitter även med i ledningsgruppen. Du har många samarbetsgrupper internt, och är också kommunernas representant vid länsmöten, t ex gällande miljösamverkan.

Avdelningschefen fungerar som ett stöd för de befintliga experterna i det dagliga arbetet med att ge service av olika slag. Ett av dina mål är därmed att uppfylla lagstiftningens intentioner med ett kundperspektiv. Dagliga uppgifter består bland annat av att organisera och delta i möten med olika stora grupper ända ner till individnivå för exempelvis veckomöten, men också att tillsammans med experterna regelbundet verka för att lösa frågor på bästa sätt. 

Som Avdelningschef bedriver du även verksamhetsanalys och ansvarar för ekonomin när det gäller både internt och externt finansierade projekt där mycket ska avhandlas: avgifter, taxor, tillsyn och lov. Ett krav för att lyckas i rollen är därför förmågan att kunna anpassa verksamheten efter budget.

Vi söker nu dig som kan och vill lyfta verksamheten och arbeta verksamhetsutvecklande på lång sikt inom kommunens ramar. Här måste man vara engagerad och vilja samverka med de olika avdelningarna för att nå gemensamma mål. Det kommer också ingå regelbundna kontakter med andra myndigheter och kunder både externt och internt.

Din profil

Vem är då du som söker?
Vi ser gärna att du kan beskriva dig själv utifrån flera av följande områden:

Utbildning

  • Kandidatexamen/högskoleutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet 
  • Meriterande om du är utbildad inom minst ett av områdena Bygglov/Miljöskydd/Livsmedel/Hälsoskydd

Erfarenhet

  • Ledande befattning i en politisk organisation
  • Kommunal erfarenhet
  • "Svåra samtal" och att hitta en gemensam lösning
  • Situationsanpassat ledarskap

Kunskap

  • God sakkunskap inom minst ett av områdena  Bygglov/Miljöskydd/Livsmedel/Hälsoskydd
  • Ett genuint intresse för sakfrågor och personalfrågor
  • Meriterande om du har god sakkunskap i lagar och rätt

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper
För att trivas i rollen behöver du vara lösningsorienterad, strategisk och ha ett inre driv. Det är också viktigt att kunna uppvisa en god balans mellan sak och person, sätta laget före jaget och våga vara chef även i motvind. Vi ser gärna dig som sökande om du upplever att du har god självtillit, känner av gränser, är bra på att läsa av människor och använder dig av din förmåga att vara en god lyssnare för att skapa trygghet, tillit och motivation hos kommunens duktiga medarbetare.

Ansök redan idag!

Låter det här som något för dig? Tveka inte att ansöka redan idag! 

Glöm inte att motivera så utförligt som möjligt varför just du är lämplig för denna tjänst, och kom ihåg att uppdatera ditt CV så att vi kan nå dig. Bifoga helst din ansökan och CV i Wordformat, ej PDF.

Vi tar helst emot din ansökan via databasen, men om du tycker detta är känsligt är du naturligtvis välkommen med din ansökan direkt till ansvarig rekryterare.

Ansvarig rekryterare är Mindy-Li Nixon och nås på 0704-91 62 58 eller på mindy-li.nixon@unikresurs.se

Vi ser fram emot din ansökan!

Välkommen till Unik Resurs!

Vi är din rekryterings- & utvecklingspartner i med- & motgång.

Hos oss är du alltid välkommen att kontakta ansvarig rekryterare om du har frågor eller funderingar kring ett annonserat uppdrag.

Om inte denna tjänst passar dig är du välkommen att kontakta oss så kanske vi kan hitta ditt drömjobb tillsammans. Vi känner regionen och vet var du kan göra bäst nytta med din profil.

Lycka till!