Stabschef till Forte

Rekryterare
Forte
Plats
Stockholm (Stad) (SE)
Annonserat
den 18 september 2018
Stängs
den 30 september 2018
Ref:
2018-01681
Kontakta
Ethel Forsberg
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Forte söker stabschef

Forte – Forskningsrådet för hälsa, arbetsliv och välfärd söker en stabschef. Vi är en myndighet som har till uppgift att initiera, finansiera och kommunicera forskning inom hälsa, arbetsliv och välfärd. Varje år finansierar vi forskning för cirka 600 miljoner kronor. Hos oss arbetar i dag omkring 30 personer i lokaler nära centralstation i Stockholm.

Stabschefen är chef för stabsenheten och utgör ett strategiskt stöd till generaldirektören i ledning och styrning av myndigheten. Stabschefen ingår i myndighetens ledningsgrupp, rapporterar direkt till generaldirektören. Staben ansvarar för verksjuridik, ekonomi, HR, administration, upphandling, registrering och arkivering och IT.

I rollen ingår att bistå generaldirektören i myndighetens ledningsgruppsarbete. Stabschefen har ett övergripande samordningsansvar för myndighetens strategiska inriktning, budgetunderlag och årsredovisning. Stabschefen ska också ha kontakter med bland annat regeringskansliet, riksdagen och övriga externa myndighetskontakter av strategisk betydelse samt ansvara för förberedelser och medverkan i generaldirektörens uppdrag. I Stabsenhetens ansvarsområde ingår också verksamhetsskydd, reception, lokalförsörjning, intendentur och GD-stöd. Stabschefen har verksamhets-, ekonomi- och personalansvar för enheten. Enheten består av åtta medarbetare. Därtill handlar arbetet om att omvärldsbevaka och utveckla verksamheten.

Om dig
Vi söker dig som är handlingskraftig och kan leda verksamheten mot uppsatta mål och leverera resultat. Arbetet kräver att du är självständig, flexibel och har mycket god samarbetsförmåga. Du har en förmåga att arbeta både strategiskt och analytiskt. Som chef är du trygg i ditt ledarskap och van att utveckla både människor och verksamhet genom ett coachande och kommunikativt förhållningssätt.

Vi söker dig som är en dokumenterat god chef och ledare med…

 • Akademisk utbildning till exempel inom statsvetenskap, ekonomi eller juridik eller annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig
 • God kunskap om statsförvaltning och dess beslutsprocesser, samt förståelse för den politiska struktur som myndigheten verkar inom
 • God förmåga att planera och följa uppverksamheten
 • God förmåga att strukturera och analysera
 • Förmåga att strategiskt samla arbetet kring mål och visioner
 • Erfarenhet från kunskapsintensiva organisationer
 • Erfarenhet av organisationsöverskridande samverkan

Du bör också ha förmåga att…

 • Utveckla goda samarbetsformer såväl inom myndigheten som externt
 • Företräda myndigheten på ett förtroendeingivande sätt
 •  Ansvarsfullt leda, utveckla och motivera myndighetens stödjande verksamheter
 • Erfarenhet av verksamhetsplanering och årsredovisning

 Det är meriterande om du har…

 • Ledarskapsutbildning

Vidare ska du ha en förmåga att kunna hantera hög arbetsbelastning och göra löpande prioriteringar i ditt och stabens arbete. Du har enkelt för att tänka nytt och kreativt kring beredning av ärenden.

Du rapporterar till generaldirektören och ingår i ledningsgruppen.

Egenskaper
Du är en stabil person med en mycket god samarbetsförmåga och förmåga att skapa förtroendefulla relationer. Du har ett gott omdöme och en hög integritet. Du har en god kommunikativ förmåga och uttrycker dig väl på svenska och engelska i både tal och skrift. Du har en utpräglad ansvarskänsla och god förmåga att analysera och prioritera komplexa frågeställningar. Du är drivande och har ett stort intresse för förändrings- och utvecklingsfrågor. Som person är du lyhörd, men kan fatta beslut och har förmåga att arbeta målinriktat ur ett verksamhets- och arbetsgivarperspektiv. Du har ett helhetsperspektiv och förmåga att agera utifrån organisationens totala behov.

Forte lägger stor vikt vid personliga egenskaper och förmågor.

Övrig information
Forte erbjuder en arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter till alla.

Mer om tjänsten
Ansök senast: 30 september 2018
Tillträde: Enligt överenskommelse
Omfattning: Tillsvidareanställning heltid. Provanställning om sex månader kan komma att tillämpas.

Vi tillämpar individuell lönesättning.

Ansökan
Skicka ansökan och CV via e-post till forte@forte.se. Märk ansökan med diarienummer 2018-01681.

Kontakt
Har du frågor om tjänsten, kontakt Ethel Forsberg, GD, ethel.forsberg@forte.se, 070-223 42 82 eller Nina Hird, HR-specialist, nina.hird@forte.se, 072-204 18 68

Fackliga företrädare:
SACO: Dag Hervieu, dag.hervieu@forte.se, 08-775 40 72
ST: Susanne Gabrielsson, susanne.gabrielsson@forte.se, 072-854 55 31

I denna rekrytering har vi tagit ställning till vilka annonseringskanaler som ska användas och därför undanber vi oss alla samtal från säljare.