Controller

Plats
Strängnäs (Kommun), Södermanland
Annonserat
den 19 september 2018
Stängs
den 12 oktober 2018
Ref:
18Li7924
Kontakta
Ulrika Bingmark
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Controller
Vill du vara en del av Sveriges nya spelmyndighet? Riksdagen fattade i juni 2018 beslut om att från 1 januari 2019 införa ett licenssystem och en spelmarknad i konkurrens. För att möta våra nya uppgifter söker Lotteriinspektionen en controller. Vi sitter i moderna och trevliga lokaler med fem minuters promenad till Strängnäs nya resecentrum. Med tåg tar det 50 minuter till Stockholm och 18 minuter till Eskilstuna.

Arbetsuppgifter
Som controller ansvarar du för myndighetens uppföljning och rapportering av verksamheten, både vad gäller verksamhetsplanering, intern styrning och kontroll, regelefterlevnad för myndigheten och relaterade finansiella delar. Du ansvarar även för att driva och utveckla ett systemstöd för uppföljning av verksamheten. I rollen ingår att vara ett aktivt stöd till ledningen. Du ansvarar för att säkerställa en god kvalitet i verksamheten.

Kvalifikationer
Vi söker en person med högskoleexamen inom ekonomi och flerårig erfarenhet av arbete som controller, revisor eller mer avancerat ekonomiarbete med inriktning på redovisning/finansiering eller ekonomistyrning. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom offentlig sektor. Du ska ha förståelse för budget, arbete med riskanalyser, planering och uppföljningsprocesser.

Personliga egenskaper
Du är kommunikativ, driven och analytisk samtidigt som du är operativ i de processer du driver. Du ska ha utmärkta kunskaper i svenska och engelska. Du har förmågan att se förbättrings- och utvecklingsmöjligheter, dels strategiskt men även gällande arbetssätt, verktyg och processer.

För att lyckas i rollen behöver du vara mål- och resultatorienterad. Du ska vara strukturerad, noggrann och effektiv. Arbetsuppgifterna kräver att du är stresstålig och har en god samarbetsförmåga.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Lotteriinspektionen eftersträvar mångfald ur alla aspekter.

Frågor
Frågor om tjänsten besvaras av avdelningschef Ulrika Bingmark, 0152-650 178. Fackliga kontaktpersoner är Åse Didriksson (SACO), 0152-650 173, och Eva-Britt Öberg (ST), 0152-650 148.

Ansök senast 12 oktober
Skicka din ansökan med personligt brev, CV, referenser och löneanspråk till registrator@lotteriinspektionen.seMärk din ansökan med Dnr:18Li7924.