Rektor Widerströmska gymnasiet

Rekryterare
Huddinge kommun
Plats
Huddinge, Stockholm
Annonserat
den 26 september 2018
Stängs
den 26 oktober 2018
Kontakta
Minna Aspnäs
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

BEFATTNING
Rektor, Widerströmska gymnasiet

PLACERING
Huddinge, Campus Flemingsberg

UPPDRAGET
Som rektor för Widerströmska gymnasiet kommer du fungera som motor för uppbyggnaden av den nya gymnasieskolan. Du kommer få möjlighet att rekrytera ditt team med lärare och övrig personal som på sikt kommer bestå av ca 50 personer. Du har verksamhets-, budget- och personalansvar och du ansvarar för skolans systematiska kvalitets- och arbetsmiljöarbete. 

Skolan kommer ligga helt integrerad i campusområdet och kommer samarbeta med högskolorna i området vad gäller t.ex. lokaler, lärarkompetens och pedagogisk utveckling. Som rektor förväntas du aktivt bygga och upprätthålla långsiktiga relationer med närliggande högskolor och universitet. Vi tror att du har en entreprenöriell inställning och att du brinner för att skapa samverkansmöjligheter med andra organisationer och företag. 

Vi ser även att du har en god förmåga att ta fram långsiktiga visioner och att omsätta dessa i verksamhetsnära mål. Du är en person som trivs i en internationell, komplex miljö och som skapar arbetsglädje runtomkring dig. Tillsammans med medarbetarna kommer du kontinuerligt utvärdera och analysera mål och resultat för att ständigt utveckla skolan. 

Du är en aktiv pedagogisk ledare som skapar förutsättningar för en undervisning av hög kvalitet så att varje elev ska kunna nå en gymnasieexamen.

Du ingår i en rektorsgrupp som leds av gymnasiechefen och som träffas regelbundet. Du delar med dig och tar till dig av erfarenheter och följer fattade beslut.

VÅRA FÖRVÄNTNINGAR
Vi söker dig som har en akademisk examen med pedagogisk inriktning samt har genomgått rektorsutbildning. Du har erfarenhet av pedagogiskt ledarskap och ett genuint intresse för ungdomar och deras lärande. Du har flerårig dokumenterad chefserfarenhet och besitter kunskap kring ekonomi, avtal, och lagar inom personalområdet samt god IT-kompetens. Du är väl förtrogen med gymnasieskolans styrdokument, struktur och arbetssätt. Du har en god kommunikativ förmåga och uttrycker dig väl i både tal och skrift.

Det är meriterande med tidigare ledarerfarenhet från gymnasieskolan och erfarenhet av att arbeta i en miljö med life science-inriktning samt av samverkan med näringsliv och akademier.

För att lyckas i arbetet som rektor behöver du vara inspirerande, modig och uthållig i att bygga upp och senare vidareutveckla skolan. Du har en visionär förmåga, kombinerat med ett resultat- och målinriktat arbetssätt. I rollen som rektor behöver du vara en lyhörd, tydlig och synlig pedagogisk ledare som sätter eleven i centrum och har förmågan att entusiasmera medarbetare och driva det pedagogiska arbetet framåt. Du har ett analytiskt och strategiskt synsätt och ett öppet och prestigelöst sätt att kommunicera. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

VI ERBJUDER
För att vi ska kunna utföra vårt uppdrag är du som medarbetare i Huddinge kommun det viktigaste vi har. Därför erbjuder vi en rad förmåner för ett hållbart arbetsliv och för att underlätta din vardag. http://www.huddinge.se/formaner

ANSÖKAN
I denna rekrytering samarbetar vi med SOURCE. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta SOURCE konsulter Minna Aspnäs, minna.aspnas@source-executive.se, 070 735 20 23 eller Linda Bellis, linda.bellis@source-executive.se, 070 783 96 00. Du ansöker nedan senast den 14 oktober 2018.