Universitetsdirektör till Karolinska Institutet

Plats
Solna, Stockholm
Annonserat
den 1 oktober 2018
Stängs
den 12 oktober 2018
Ref:
2-5210/2018
Kontakta
Mats Engelbrektson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Karolinska Institutet, Universitetsledningen

Rektor, prorektor och universitetsdirektör utgör tillsammans universitetsledningen vid Karolinska Institutet och verkar gemensamt för att universitetet ska nå uppsatta långsiktiga mål. Universitetsdirektören har det övergripande ansvaret för Karolinska Institutets verksamhet i administrativt, rättsligt och ekonomiskt avseende och är samtidigt chef för universitetsförvaltningen. Universitetsdirektören har vidare det övergripande ansvaret för att verksamhetsstödet vid hela universitetet utgör ett fullgott stöd för verksamheten på alla nivåer.

Universitetsdirektören svarar direkt gentemot rektor och har genom universitetsförvaltningens avdelningschefer det operativa ansvaret för övergripande planering respektive ekonomisk uppföljning. Universitetsdirektören har vidare det yttersta ansvaret för att Karolinska Institutet fullgör sina åligganden enligt regleringsbrev, lagar och förordningar och att detta sker på ett kostnadseffektivt och rättssäkert sätt. Universitetsdirektören leder och vidareutvecklar administrationen utifrån universitetets strategiska behov på kort och lång sikt. Universitetsdirektören väntas, som en i ledningen, representera universitetet i olika nationella nätverk och i andra relevanta sammanhang - såväl internationellt som nationellt – samt gentemot utbildningsdepartementet, viktiga samverkanspartners som Stockholms läns landsting och andra myndigheter såsom Riksrevisionen och Universitetskanslersämbetet.

Karolinska Institutet står inför spännande utmaningar i form av en ny organisation, ett genomgripande visions- och strategiarbete samt en översyn av verksamhetsstödet.

Kvalifikationer
Du är en person med akademisk examen och gedigen erfarenhet av kvalificerat ledarskap inom högskolesektorn, företrädesvis på en liknande position. Du har vidare stor erfarenhet av utvecklingsarbete och av att analysera behov, att prioritera samt att leda och delegera. Meriterande är erfarenhet av verksamhet med internationell anknytning, erfarenhet av ledande arbete vid departement eller styrande organ inom högskolesektorn och genomgången forskarutbildning inom det medicinska området eller annat för oss relevant vetenskapsområde. Du trivs med och har erfarenhet av att leda kontinuerligt förändrings- och förbättringsarbete och är väl insatt i hur en statlig myndighet styrs. Du har god förståelse för kärnverksamhetens behov.

Du har mycket god kommunikativ förmåga, är tydlig och har mycket god förmåga att skapa kontakter och ett gott samarbete. Du är skicklig på att motivera och övertyga såväl enskilt som i plenum. I din person kombinerar du prestigelöshet och integritet med ett gott omdöme. Du är en ledare som kan arbeta och leda genom andra och som kan förverkliga mål inom din organisation. Du förstår att engagemang och delaktighet hos dina medarbetare är nödvändigt för att genom en god arbetsmiljö åstadkomma ett bra resultat. Du uttrycker dig väl på svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet med visionen att på ett avgörande sätt bidra till att förbättra människors hälsa. I Sverige står Karolinska Institutet för den enskilt största andelen medicinsk akademisk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar. Varje år utser Nobelförsamlingen vid Karolinska Institutet mottagare av Nobelpriset i fysiologi eller medicin.

Enligt Riksarkivets föreskrifter arkiveras ansökningshandlingar i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft. Detta gäller dock ej bilagor som är tryckta eller på annat sätt publicerade.

Karolinska Institutet strävar efter att vara en arbetsplats med jämn könsfördelning som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-5210/2018

Kontakt

  • Mats Engelbrektson, HR-direktör, 08-524 866 11

Facklig företrädare

  • Henry Wölling, SEKO, 08-524 840 80
  • Magnus Anå, OFR, 08-524 864 37
  • Torkel Falkenberg, Saco-S, 08-524 838 68

Publicerat 2018-09-28
Sista ansökningsdag
2018-10-12

Liknande jobb

Liknande jobb