Chefsjurist och chef för enheten Juridik

Rekryterare
Tillväxtverket
Plats
Stockholm (Stad)
Annonserat
den 2 oktober 2018
Stängs
den 21 oktober 2018
Kontakta
Richard Källstrand
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Tillväxtverket är en nationell myndighet som stärker företagens konkurrenskraft och förbättrar näringslivets och regionernas utveckling. Vår vision är ett Sverige med fler företag som vill, kan och vågar.

Vi är en kunskapsdriven myndighet med professionella, kompetenta och engagerade medarbetare. Här kan du påverka både din och Sveriges framtid.

Om tjänsten
Som chefsjurist bevakar du att Tillväxtverkets verksamhet bedrivs lagenligt, konsekvent, enhetligt och transparent. I rollen ingår även att vara chef för enheten Juridik, vilket innefattar fullt personalansvar för i dagsläget runt 10 medarbetare som finns i Stockholm, Östersund och Göteborg, samt budgetansvar. Enheten ansvarar för att tillhandahålla allmän juridisk konsultation, myndighetens registratur och arkiv, att utveckla och driva myndighetens regelstyrning, att se till att de regelverk och rutiner som myndigheten disponerar över är kostnadseffektiva och enkla för företag och medborgare, att informera om EU:s statsstödsregler på lokal, regional och nationell nivå samt att bistå när Europeiska kommissionen gör kontrollbesök som gäller statligt stöd. Enheten företräder även myndigheten i domstol. Du ingår i ledningsgruppen för avdelning Verksamhetsstöd och du deltar i Tillväxtverkets styrelse som sekreterare.  

Ditt tjänstgöringsställe är Stockholm. Resor till de övriga kontoren förekommer.

Vi söker dig som har:

  • Minst Jur.kand
  • Minst 7 års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete efter examen
  • Chefserfarenhet med personalansvar
  • Minst 2 års erfarenhet av juridiskt arbete på statlig myndighet
  • Mycket goda kunskaper i förvaltningsrätt

Följande är meriterande:

  • Erfarenhet av arbete som chefsjurist på en statlig myndighet
  • Erfarenhet av frågor som rör arkiv och registratur
  • Intresse för och goda kunskaper om e-förvalting inom den offentliga sektorn
  • Kunskaper om och erfarenhet av frågor som rör statligt ekonomiskt stöd
  • Kunskaper och erfarenhet av bestämmelser baserade på EU-rätt  

Som person har du integritet och en mycket god samarbetsförmåga. Du har ett lösningsorienterat förhållningssätt och du är handlingskraftig. Ditt ledarskap är modernt och tillitsbaserat och ligger i linje med vår medarbetar- och chefspolicy som uttrycker de förväntningar vi har på alla våra medarbetare och chefer. Vi kommer att fästa stor vikt vid de personliga egenskaperna.

Anställningsform och sista ansökningsdag
Anställningen är en tillsvidareanställning. Sista ansökningsdag är den 21 oktober 2018.

Mer information och kontakt
För mer information om arbetsuppgifterna är du välkommen att kontakta avdelningschef Richard Källstrand, 08-681 92 46. Frågor om rekryteringsprocessen besvaras av HR-strateg Mari Hammarbäck Ekroth, 08-681 91 62. Fackliga företrädare är Imber Råbock, Saco, tfn 08-681 91 73 och Marlen Eriksson ST, tfn 08-681 91 22. 

Vi sitter på Södermalm i Stockholm i moderna lokaler där du dagligen väljer plats utifrån dina arbetsuppgifter. Tillväxtverket eftersträvar ett arbetssätt där digitala och tekniska lösningar underlättar det dagliga arbetet. Här kan du läsa mer om vilka anställningsvillkor och förmåner vi erbjuder.  Som chef har du förtroendearbetstid istället för flextid. Vi har även ett publikt intranät. Välkommen att läsa mer på våra medarbetarsidor. 

Tillväxtverket vill tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi eftersträvar en arbetsmiljö där varje medarbetare ges möjlighet att kombinera yrkes- och privatliv för balans i livet.

Välkommen med din ansökan för att skapa din och Sveriges framtid!

I denna rekrytering har Tillväxtverket redan tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt samtal från annonsförmedlare- eller försäljare.